Презентація "Розділові знаки наприкінці речення. Побудова та правильне інтонування речень"

Про матеріал
Презентація до уроку Навчання грамоти (письмо) "Розділові знаки наприкінці речення. Побудова та правильне інтонування речень" В презентації є загадки про розділові знаки, завдання з інтонування речень, з підбору необхідних розділових знаків наприкінці речень. Презентація присвячена Києву.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділові знаки наприкінці речення. Побудова та правильне інтонування речень

Номер слайду 2

Маленька, а реченням командує. Що за знак –Стрункий, мов спис,Він над крапкою завис,Спонука до поклику. Хто ж він?Він після речення, цитати. Вмостився, схожий на гачок. Всіх нас примушує питати,А сам ні пари з уст –Мовчок.

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка. Кк ки ок кл кв ук Київ, у Києві, з Києва, про Київ, біля Києва. Зроби звуковий аналіз слова Київ. Підкресли службові слова.

Номер слайду 4

Місто гордості і слави. Збудували три брати. На честь старшого назвали. Назву міста знаєш ти. Його каштани прикрашають,Птахи над річкою літають. Вітерець з Дніпра повіяв –Зветься місто – славний …

Номер слайду 5

Прочитай речення. Розстав знаки в кінці речень правильно. У якому місті ти живеш!На якій вулиці. Яке гарне місто Київ?Я люблю Київ.

Номер слайду 6

Спиши речення. Розстав розділові знаки в кінці речень. Чи бачив ти, як цвітуть каштани… Навесні на вулицях Києва розпускаються їхні свічки… Це дуже красиво… Каштан є символом міста…

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УРОК !

pptx
Додано
10 травня 2022
Переглядів
2556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку