Презентація "Розв'язування текстових задач. Рух по воді"

Про матеріал
В презентації розглядаються типові задачі про рух по воді (у стоячій воді, за течією, проти течії тощо).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗВ’ЯЗУВАННЯТЕКСТОВИХЗАДАЧ

Номер слайду 2

ЗАДАЧІ НА РУХ ПО ВОДІ

Номер слайду 3

S = v · t. S - ВІДСТАНЬv - ШВИДКІСТЬ t - час. SSSvvv ttt. S = v · t v = S : tt = S : v

Номер слайду 4

Vвласна = Vу стоячій водінапрям течіїVза течією = Vвласна + Vтечіїнапрям течіїVпроти течії = Vвласна - VтечіїVплота = Vтечії

Номер слайду 5

РОЗВ’ЯЖИ УСНО: Швидість катера в стоячій воді 16 км/год. Швидкість течії 3 км/год. Знайти:швидкість катера за течією швидкість катера проти течіївідстань, яку подолає катер за 2год за течієювідстань, яку подолає катер за 3 год проти течії19 км/год13 км/год38 км39 км

Номер слайду 6

Катер, власна швидкість якого 17 км/год,рухався 4 години за течією та 2 години проти течії. Яку відстань подолав катерза весь час, якщо швидкість течії 2 км/год?1) 17+2=19(км/год) – шв. за течією2) 19·4=76(км) – відстань за течією3) 17-2=15(км/год) – шв. проти течії4) 15·2=30(км) – відстань проти течії5) 76+30=106(км)Відповідь: відстань 106 км

Номер слайду 7

Власна швидкість теплохода 22 км/год, швидкість течії – 2 км/год. Скільки часу витрачає теплохід, щоб подолати відстань 120 км, рухаючись за течією; проти течії?1) 22+2=24(км/год) – шв. за течією2) 120:24=5(год) – час руху за течією3) 22-2=20(км/год) – шв. проти течії4) 120:20=6(год) – час руху проти течіїВідповідь: 5 год; 6 год .

Номер слайду 8

Vза течією = Vвласна + VтечіїVпроти течії = Vвласна - VтечіїVвл. = Vза т. – Vт. Vт. = Vза т. – Vвл. Vт. = Vвл. – Vпр т. Vвл. = Vпр т. + Vт.

Номер слайду 9

Рухаючись за течією річки, відстань 72 км моторний човен проходить за 3 години, а плот – за 18 годин. Знайти швидкість човна при русі проти течії.1) 72 : 3 =24(км/год) – шв. за течією2) 72 : 18 = 4(км/год) – шв. течії3) 24-4=20(км/год)Відповідь: шв. проти течії 20км/год .

Номер слайду 10

Відстань між пристанями 180 км. За якийчас катер пройде цю відстань туди й назад, якщо швидкість катера 15 км/год, швидкість течії – 3 км/год?1) 15+3=18(км/год) – шв. за течією2) 180:18=10(год) – час руху за течією3) 15-3=12(км/год) – шв. проти течії4) 180:12=15(год) – час руху проти течіїВідповідь: час руху – 25 год .5) 10+15=25(год)

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Циганок Лариса Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 листопада 2020
Переглядів
770
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку