Презентація " Розважально - спортивна вікторина"

Про матеріал
Розважально - спортивна вікторина,яка називається " Хто зверху" Змагаються дві команди, юнаків та дівчат,перемагає та команда,яка дала більше вірних відповідей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розважально–конкурсна програма «ХТО ЗВЕРХУ?»Викладач Фізичної культури. Фільова В. В.

Номер слайду 2

Сьогодні у нас незвичне свято. Ми вітаємо Вас на святковій грі – конкурсі за мотивами телепередачі «Хто зверху?». Так хто ж сильніший, розумніший, спритніший? Хлопці чи дівчата? Сьогодні ми це з’ясуємо, провівши нашу конкурсну програму.

Номер слайду 3

Так, суперники у нас гідні поваги. Але у нас є ще й Судді цієї неперевершеної гри – пані Справедливості !

Номер слайду 4

Дуель поставить все на свої місця. На шляху до перемоги у кожної команди є 7 конкурсів. Кожен конкурс оцінюється у 10 балів. Але команда – переможець у кожному конкурсі може поповнити свою скарбничку ще на 5 балів, якщо зможе розв’язати бонусне завдання..

Номер слайду 5

Раунд I « Вірю – не вірю »Запитання для юнаків. Батьківщиною чорнобривців є Україна? Феррарі – італійська компанія спортивних авто?Ім’я Кузьми Скрябіна – Андрій? Шампіньйони – це пиріжки з м’ясом? Андрій Шевченко – відомий український футболіст? Риби дихають зябрами? День рідної мови ми відзначаємо 20 березня? Осінні місяці за календарем: вересень, жовтень, грудень? Назва населення індіанців походить від назви континенту Індія В. Зеленський – 10 президент України?

Номер слайду 6

Запитання до дівчат. Козак – означає «пірнач» у часи козацтва ловив раків та щук? Нототенія – це тушкована квасоля з грибами? Для того, щоб пісочне тісто було крихкім, туди додають дріжджі? День Незалежності України ми відзначаємо 29 серпня Ім’я хлопчика, якого гусенятко врятувало від Баби Яги – Івасик Телесик? Осінні місяці за календарем: вересень, жовтень, листопад ?Грошова одиниця України – євро? Трюфель – це їстівний делікатес? Назва населення українців походить від назви континетну Україна? Манти – вид взуття у якутії?

Номер слайду 7

(похибка не повинна перевищувати +- 10% )Назвіть будь ласка відсоток людей у світі, які пишуть лівою рукою? БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА:

Номер слайду 8

Раунд II « Побудуй слово »Завдання для дівчат: ДХ, АУ, МС, ОА. Перший чоловік на землі? Інша назва слова безлад? Жіноча істота в колоді карт? Що показують на подіумі моделі? Коли її додають до уксусу, то утворюється піна В гостіх добре, а краще в…? Пісок у розколоченій воді утворює Завдання для юнаків: ВЛ, ИІ, ПД, ОА. Дерево-символ фальшивих документів? Жіночий знак зодіаку? У людей ноги, у тварин? Як вірити, то воно трапиться? Художник Сальвадор? Слабоалкогольний напій не для дітей? Як по іншому називається важлива справа?

Номер слайду 9

БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА: На скільки відсотків жінок більше ніж чоловіків?

Номер слайду 10

Раунд III “ Знавці спорту” - дівчата 1. Країна – Батьківщина футболу? а). Англія; б). Іспанія; в). Італія; г). Греція.2. Скільки гравців у футбольній команді ? а). 10; б). 11; в). 15; г). 21.3. Як називаються змагання які відбуваються на іподромі? а). Перегони; б). Змагання; в). Перешкоди; г). Марафон. 4. Як називається спортивна програма на телеканалі Інтер? а). ТСН; б). Спорт Тайм; в). Танці з зірками; г). Вечірня казка.

Номер слайду 11

5. Як називають молодого спортсмена? а). Кадет; б). Юнга; в). Юніор; г). Салага.6. Бобслей – це спорт … а). Санний; б). Велосипедний; в). Лижний; г). Пляжний.7. Як звати братів Кличків ? а). Микола та Степан; б). Павло та Петро; в). Олександр та Олексій; г). Віталій та Володимир.8. Як називається майданчик для боксу? а). Стадіон; б). Іподром; в). Ринг; г). Ліжко.

Номер слайду 12

Раунд III “ Знавці спорту” - юнаків 1. Місце, де відбуваються кінні змагання? а). Ринг; б). Іподром; в). Спортзал; г). Стадіон.2. Як називаються перегони на автомобілях? а). Поло; б). Авторалі; в). Перегони; г). Мотокрос.3. Як називається змагання на яхтах ? а). Перегони; б). Мотокрос; в). Регата; г). Слалом.4. Як називається майданчик для гри у великий теніс? а). Корт; б). Татамі; в). Ринг; г). Басейн.

Номер слайду 13

5. Який вид спорту прославив Андрій Шевченко? а). Бокс; б). Футбол; в). Перегони; г). Шахи.6. Чемпіонка світу з плавання? а). Марія Бурмака; б). Наталя Корольова; в). Руслана Писанка; г). Яна Клочкова.7. Майданчик для ігор на льоду? а). Каток; б). Татамі; в). Басейн; г). Ринг.8. Вкажіть, що роблять у біатлоні? а). Плавають; б). Стріляють; в). Стрибають; г). Метають

Номер слайду 14

БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА: Як називається товста мотузка, яку використовують для лазіння?

Номер слайду 15

Раунд IV “ Сильна – назвіть вид спорту” - юнаків

Номер слайду 16

Раунд IV “ Сильна – назвіть вид спорту” - дівчата

Номер слайду 17

БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА: Скільки відсотків чоловіків можуть самі приготувати салат олів’є?

Номер слайду 18

Раунд V «Конкурс ерудованих спортсменів»Питання для дівчат: Під яким кущем сидить заєць, під час дощу? Яке колесо не крутиться при правому повороті? Назвіть слово, в якому 40 голосних? Чим закінчується понеділок і вівторок? Який годинник показує точний час тільки двічі на добу?  Питання для юнаків Що легше: кг пуху чи кг заліза? Яке число стає більшим, якщо його поставити догори ногами? Що треба зробити, щоб 4 хлопці залишилися в одному чоботі? Коли чорній кішці найлегше пробратися в будинок? У якому місяця балакуча Марійка говорить найменше?

Номер слайду 19

БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА: Скільки відсотків жінок купували не потрібні речі, бо на них була акція?

Номер слайду 20

Раунд VI “ Підкресли” Підкресліть п'ять видів спорту пов'язані з водою – дівчата 1. Фехтування 2. Водне поло 3. Теніс 4. Кінний спорт 5. Футбол 6. Гребля7. Боротьба 8. Гімнастіка9. Плавання 10. Легка атлетика 11. Синхроне плавання12. Волейбол13. Стрибки у воду Для яких видів спорту потрібен лід - юнаки1. Хокей 2. Сноуборд 3. Фігурное катання 4. Біатлон 5. Лижні гонки6. Скелетон 7. Горні лижі 8. Двоєборство 9. Фрістайл 10. Кьорлінг11. Стрибки з трампліну 12. Бобслей 13. Санний спорт

Номер слайду 21

БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА: Скільки відсотків жінок били посуд під час сварки?

Номер слайду 22

Раунд VII “ Ми розумники” Для дівчат. Як називали українського воїна у XVII-XVIII століттях?Назвіть дерево, що є одним із символів України і має лікувальні властивості? Як називається хліб, випечений і оздоблений на весілля? Як називається сніп, який ставлять під образами на Святий вечір7 Яка книга починається словами «Реве та стогне Дніпр широкий»? Яка головна страва на Святий вечір? Рослина, яка в українському фольклорі є символом дівочої вроди? Вітаючись, знімати шапку – це звичай чи традиція? Мальовничі гори на заході України? Який птах приносить щастя і є улюбленим в українців?Для юнаків. В яке з зимових свят дівчата займаються ворожінням? Назвіть ім’я князя, якого називали «Мудрим»? Хто заснував Київ? Яку прикрасу не має права одягати заміжня жінка, а тільки дівчина? Назвіть ім’я відомого гетьмана України? Які ти знаєш національні символи України? Коли ми святкуємо День незалежності? Як називається найвища вершина Карпат? Коли на Україні святкують Різдво? Що символізує наш прапор?

Номер слайду 23

БОНУСНЕ ЗАПИТАННЯ ДЛЯ КОМАНДИ, ЯКА ВИГРАЛА: Скільки відсотків чоловіків уміють зав’язувати краватку?

Номер слайду 24

І поки наші пані Судді будуть підраховувати бали за всі конкурси – звучить чудова пісня

Номер слайду 25

pptx
Додано
4 квітня
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку