Презентація "Розвиток предметних компетентностей на уроках української мови"

Про матеріал

Презентація "Розвиток предметних компетентностей на уроках української мови в початкових класах". Робота Призначена для виступу на методичних обднаннях для охоплення ще більшого кола аудиторії та зацікавлення слухачів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток предметних компетентностей на уроках української мови в початкових класах. Підготувала Сливка Анна Миколаївна Вчитель початкових класів КЗ “Нельгівська ЗОШ I-III ступенів” 2018 р.

Номер слайду 2

Як поле засівається зерном, так наша нива — розумом, красою і добром. А ми покликані ці зерна проростити – В дитячих щирих душах відродити.

Номер слайду 3

Компетентність здатність застосовувати набуті знання, вміння, навички, способи діяльності, власний досвід в нестандартних ситуаціях з метою розв’язання певних життєво важливих проблем. Компетентність є особистісним утворенням, яке проявляється в процесі активних самостійних дій людини.

Номер слайду 4

Комунікативна компетентність  забезпечення сприятливих умов для невимушеного спілкування; застосування діалогічних і дискусійних форм навчання; постійне надання можливостей для самостійної творчої діяльності учнів; використання ігрових, інтерактивних вправ для мовного розвитку.

Номер слайду 5

З метою забезпечення мотивації учіння, в навчальних засобах мають бути використані: – цікавий текстовий матеріал; – ілюстрації; – дидактичні ігри; – вправи, що передбачають цікавий для учнів процес виконання; – завдання, що спонукають до пошуку значущих для учня результатів тощо.

Номер слайду 6

Методи, які передбачають активну діяльність учнів – продуктивні (вивчений мовний матеріал застосовується в мовленнєвій практиці); – евристичні або частково-пошукові (окремі елементи нових знань учень знаходить завдяки розв’язанню пізнавальних завдань); – проблемні (учень усвідомлює проблему і знаходить шляхи її вирішення); – інтерактивні (активна взаємодія всіх учнів, під час якої кожний школяр осмислює свою діяльність, відчуває свою успішність).

Номер слайду 7

Вправа «Питання — відповідь» Пропоную учням розглянути предметні малюнки та з'ясувати, хто на них зображений. Учні працюють парами за малюнками, ставлять одне одному запитання, слідкують за правильністю відповіді. - Хто зображений на малюнку? - На малюнку зображений півень? - Як ця тварина розмовляє?

Номер слайду 8

Види творчих переказів: ● заміна особи оповідача; ● переказ від імені одного з персонажів; ● продовження сюжету і долі героя; ● розвиток епізодів, уведення нових епізо­дів; ● словесне малювання; ● інсценізація, драматизація; ● зміна послідовності передачі епізодів (поставити на початок найцікавіший епізод); ● заміна прямої мови на непряму.

Номер слайду 9

Гра «Відгадай предмет» До предметних малюнків дібрати ознаки, за якими діти повинні відгадати предмет. Наприклад: ● Кольоровий, круглий, гумовий — ... (м'яч). ● Паперовий, легкий, повітряний — ... (змій). ● Металевий, швидкий, двоколісний — ... (велосипед).

Номер слайду 10

Висновок Успішність компетентнісного підходу при вивченні української мови: чіткого визначення цілей навчання, відбору відповідного змісту навчання, оновлення навчально-методичного забезпечення, добору ефективних методів, прийомів навчання і форм організації навчальної діяльності, відповідної професійної підготовки вчителя.

ppt
Додано
23 серпня 2018
Переглядів
1288
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку