Презентація "Що ми знаємо про птахів"

Про матеріал
Презентаці вікторини "Що ми знаємо про пташок" . Вивчення пташок має багато корисних практичних переваг для учнів 2 класу. Вивчення пташок дає учням можливість отримати знання про різноманітні види птахів, їх зовнішній вигляд, звуки, звички та місце проживання. Це допомагає розширити їх уявлення про природу і поглибити розуміння про світ птахів Вивчення пташок розширює світогляд учнів і допомагає їм розуміти важливість збереження природи та довкілля. Виховання екологічної свідомості
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина Димова Ірина Григорівна. Вчитель початкових класів. Лисичанський ліцей №5 Сєвєродонецького району. Луганської області

Номер слайду 2

Мета Узагальнтити знання учнів про пташиний світ України, яку користь приносять птахи природі, людям; дослідити народні прислів’я, дізнатися , які птахи занесені до Червоної книги України. Розвивати пізнавальні інтереси учнів, увагу, мислення , фантазію. Виховувати доброту, бажання допомагати птахам, великодушність, бажання спостерігати за природою, охороняти природу, любити і берегти пернатих друзів.

Номер слайду 3

Епіграф. Шануй , примножуй скарб неоціненний, який вручила нам Земля Насаджуй сад і очищай джерельце І скривдити не дай маленьке пташеня.

Номер слайду 4

Організаційний момент. Ми налаштувалися на діловий, працьовитий , доброзичливий настрій, який допоможе зробити нашу вікторину цікавою плідною та творчою12345

Номер слайду 5

Історична довідка. День птахів - це святкування, яке відбувається щороку 5 травня. Його метою є звернення уваги на важливість птахів у нашій екосистемі та проблеми, з якими вони зіткнулися.Історія Дня птахів починається в 1900 році, коли Американська орнітологічна спілка запропонувала провести одноденну акцію з спостереження за птахами. Ця ідея стала популярною серед населення, і з тих пір цей день став традиційним святом. Протягом років День птахів став платформою для проведення різних заходів, спрямованих на підвищення свідомості про охорону пернатих друзів.

Номер слайду 6

Охорона. Охорона птахів є важливою складовою збереження біорізноманіття та екосистем. Птахи виконують численні екологічні ролі, такі як запилювання рослин, контроль популяцій комах та розповсюдження насіння. Вони також слугують індикаторами стану навколишнього середовища, оскільки їх присутність або відсутність може свідчити про зміни в екосистемі. Проте, численні загрози, такі як втрата природного середовища, забруднення, легалізований торгівля птахами та незаконне полювання, призводять до зменшення популяцій птахів і навіть до вимирання деяких видів

Номер слайду 7

Словник Орнітолог – людина , вчений, який займається вивченням життя птахів, їх охороною. Відповідно орнітологія – це наука, що вивчає птахів. Орнітолог спостерігає за поведінкою птахів. Вивчає пташині голоси. Він цікавиться чим харчуються птахи,де мешкають, як вирощують своїх пташенят.

Номер слайду 8

Епіграф Шануй примножуй Скарб неоціненний. Який вручила нам Земля!Насаджуй сад і розчищай джерельцеІ скривдити не дай маленьке пташеня

Номер слайду 9

Прислів’я 1 Краще горобець у жмені,ніж журавель у небіДе лелека водитьсятам щастя водиться. Ластівка день починає,а соловей кінчаєСлово не соловей вилетить не спіймаєш1234

Номер слайду 10

Впізнай птаха за описом. Маленька пташка, у неї ошатна жовта сорочка. Зеленувата з синім відтінком спинка,На голові білі щічки, чорна шапочка. Пташка дуже рухлива. Причепившись до найтоншої гілочки може виснути вниз головою.

Номер слайду 11

Впізнай птаха за описом. Вони з’являються у нас взимку. У цієї пташки чорненька голова,рожевий животик, короткий і товстий дзьоб, яким вона вправно вилущує насіння ясеня та горобини. Взимку ці пташки їдять різні ягоди, бруньки дерев, насіння буряків

Номер слайду 12

Впізнай птаха за описом. Один з найгарніших птахів з дуже привабливим строкатим забарвленням. Голова яскрава: навколо дзьоба і до очей червона «маска», «щоки» білі, голова зверху і ззаду чорна. Решта оперення жовте, біле та чорне.

Номер слайду 13

Впізнай птаха за описом. Цього птаха кличуть веселикомбуслом, чорногузом. В Україні до нього ставляться як до священного птаха. Селиться в густих лісах. Зникає внаслідок вирубування лісів, осушення боліт.

Номер слайду 14

Впізнати пташку за описом. Цю пташку називають «пернатою кішкою». У неї гострий слух , великі нерухомі очі. Гніздиться в дуплах, печерах. Зникає внаслідок вирубування лісів.

Номер слайду 15

Впізнай пташку за описом. Пташка трохи більша за шпака. З темно-сірим або буро-рудуватим забарвленням, знизу забарвлення сірувато-біле з темними поперечними смугами по білому череву. Ця пташка відкладає своє яйце у чужі гнізда.

Номер слайду 16

Анаграми

Номер слайду 17

Анаграми

Номер слайду 18

Яка пташка прилетіла до годівнички. Тук – тук – тук, чути стук, Та цей звук не від рук. Птаха дзьобом стовбур б’є, лікарем для лісу є.

Номер слайду 19

Яка пташка прилетіла до годівнички. Тут і там вона літає, і на хвіст плітки збирає. Що довідається - все вмить по лісу рознесе.

Номер слайду 20

Яка пташка прилетіла до годівнички. Маленький хлопчик у сірій свитині По дворах стрибає, крихти збирає.

Номер слайду 21

Вікторина мудрої сови. Яких зимуючих птахів нашої місцевості ви знаєте?

Номер слайду 22

горобецьсиницяголубдятелснігурщигликсойка

Номер слайду 23

Чому потрібно взимку допомагати пташкам?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Вікторина мудрої сови. Яка пташка любить збирати блискучі предмети?

Номер слайду 26

Вікторина від мудрої сови. Який птах тримається на стовбурі дерева?

Номер слайду 27

Пригадайте назви зимуючих птахів, які починаються звуком с ?

Номер слайду 28

Гра «Зимуючі та перелітні птахи»https://learningapps.org/view5363146

Номер слайду 29

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свистун Ольга Яківна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Димова Іра
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Виховна робота
НУШ
Додано
4 січня
Переглядів
401
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку