Презентація "Що треба знати про шоколад?"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ на тему "Де з'явилися цукерки? 4 клас НУШ за підручником О.Волощенко, О.Козак, Г.Остапенко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що треба знати про шоколад

Номер слайду 2

Чорний шоколад без цукру, який зазнав якомога меншої термічної обробки, а також какао-порошок містять сполуки із протизапальною, кардіопротекторною, антиалергійною, антигепатотоксичною, противірусною діями та ефективні у боротьбі із вісцеральним ожирінням.

Номер слайду 3

Молочний шоколад, ароматизований, солодкий, шоколадні поливи на печиві і цукерки, або швидкорозчинна какао-суміш із цукру, сухого молока, якихось домішок і сумнівного какао ще нікого не вилікували, лише навпаки.

Номер слайду 4

Як виготовляють шоколад. Какао-боби ферментують бактеріями і грибками — так народжується їхній аромат. Очищені та висушені какао-боби, до речі, багаті на поліфенольні сполуки та масло. Потім какао-боби смажать, лущать, роблять рідке какао, з якого вичавлюють масло. У какао-порошку може різнитися вміст масла какао в залежності від того, як його віджали. Інколи рідке какао проходить олужнення (так званий голландський процес) — це робить його менш кислим і смачнішим.

Номер слайду 5

Шоколад готують із рідкого какао, або какао-порошку та масла какао і емульгаторів. В ідеалі, більше нічого додавати не треба. Потім, по мірі приготування шоколаду вміст поліфенолів зменшується, зате внаслідок реакції Майяра з’являються нові, що є не дуже добре. 

Номер слайду 6

Чи дійсно шоколад може викликати алергію Шоколад і какао містять багато різних сполук, тож цілком можливо, що щось із них викликатиме алергію. Та насправді, те, що приймають за алергію в дитини, це атиповий або системний контактний дерматит. 

Номер слайду 7

Дітям не варто їсти шоколад, бо це солодощі, загроза для зубів, і зайві калорії замість повноцінної їжі. Але саме какао чи масло какао, здебільшого, не становлять загрози для здоров’я. Наразі експериментальні дані свідчать, що флавоноїди какао, навпаки, позитивно впливають на стан імунної системи кишківника, і запобігають харчовим алергіям. Все не так, як ми звикли гадати

Номер слайду 8

Як споживати какао і шоколад. Поєднуйте ягоди і какао. Ягоди солодкі, какао гірке, і вони всі багаті на поліфеноли. Важко придумати кращу їжу для здоров’я серця, хіба що — жирна риба з печеною картоплею. Поєднуйте какао, фініки, горіхи та банани. Ще одне вдале поєднання клітковини, природного вмісту цукру, текстури і користі.

Номер слайду 9

Додавайте какао чи тертий чорний шоколад і банани до вівсяної каші. Цукерки “сухофрукти в шоколаді” можна зробити у вигляді десерту зі сметани чи жирного йогурту, какао, тахіні (кунжутної пасти), меду чи цукру та чорносливу або вишень.

Номер слайду 10

Робіть пастилу з яблук, вишень чи інших ягід і, звісно, какао. Для святкових оказій обирайте не торти із жирним кремом на основі маргаринів та емульгаторів, а не дуже солодке домашнє брауні. 

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку