Презентація "що ж таке "ЧЕРЛІДИНГ""

Про матеріал
Що ж таке "Черлідинг"; Хто такий Черлідер, історія та розвток, змагання. хто може брати участь у змаганнях з Черлідингу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що ж таке «ЧЕРЛІДИНГ»???Джерело: https://ksnews.org.ua/?p=1391© https://ksnews.org.ua/Вчитель фізичної культури Марія Корчевська

Номер слайду 2

Чірлідінг (часто пишуть “черлідінг”, але це неправильне написання) є видом спорту, який успішно поєднує в собі елементи шоу і різного роду видовищних видів спорту, типу танців, гімнастики та акробатики. Зародився цей вид спорту в США в 70-і роки 19 століття. У його розвитку брали участь і команди, і спортивні клуби, і федерації. Для чого? Даний вид спорту повинен був виконувати ряд певних завдань. Чірлідінг успішно залучає глядачів на спортивні стадіони, створює сприятливий морально-психологічний клімат, пом’якшує агресію вболівальників і фанатів, створює обстановку, свого роду, позитивного фанатизму, керуючи емоціями глядачів, підтримує команди, і виконує ще величезна кількість функцій.

Номер слайду 3

Хто такі черлідери? У слова «черлідер» є безліч українських еквівалентів, але найбільш вірним буде визначення «член групи підтримки». По суті ж, черлідери – це щось середнє між танцюристами, гімнастами та акробатами, а точніше вони володіють навичками всіх цих дисциплін. Що роблять черлідери під час спортивних змагань? Однак в даний час черлідери НЕ позбулися і своїх основних обов’язків – забезпечувати спортсменам моральну підтримку під час змагань. Крім того, їх виступи розважають глядачів, заповнюють заплановані паузи, додають яскравості будь-якого виду спорту. Зазвичай шоу-номери не тривають більше 10-15 хвилин.

Номер слайду 4

Власні змагання черлідерів Перший європейський чемпіонат з цього виду спорту був організований в 1995 році, після чого традиція його проведення стала щорічною. Сьогодні також проводяться світові чемпіонати – раз в 2 роки. У змагань є своя чітка програма, куди входять побудова пірамід, данс, чер-шоу, індивідуальні змагання капітанів, конкурс слоганів та акробатичних номерів. Найчастіше команди мають виключно жіночий склад, але ніяких заборон для участі юнаків немає. Черлідери неодмінно повинні подбати про відповідну екіпіровку: у кожної команди своя фірмова форма, свої кольори, обов’язковим атрибутом є також помпони та інші допоміжні аксесуари. Тренування черлідерів Перед участю в змаганнях чердідерам доводиться як слід попотіти на тренуваннях. За інтенсивністю вони нітрохи не поступаються підготовці професійних спортсменів. Стандартна тренування включає в себе розминку комплекс, загальні вправи, наприклад, біг і стрибки через скакалку, руху, запозичені з фітнесу – для зміцнення м’язів і вдосконалення гнучкості, і тільки після цього йдуть власне акробатичні і танцювальні програмні вправи.

Номер слайду 5

Як стати черлідером? В аматорський черлідінг – який полягає тільки в підтримці улюбленої команди, беруть всіх. А ось професійний підходить тільки фізичні міцним людям, які вже займаються будь-яким видом спорту, близьким за тематикою. До дівчат пред’являються і такі вимоги як приваблива фігура і обличчя. До змагань допускають тільки після року інтенсивних тренувань. Чірлідінг, як і говорилося, це не тільки шоу, поставлене для того, щоб підтримувати команди, а й вид спорту зі своїми чемпіонатами, змаганнями і, звичайно ж, важкими тренуваннями. Основне завдання команди по чирлідингу – вибудувати піраміду з людей, і чим вище буде ця піраміда, тим краще. Плюс до всього, при побудові піраміди необхідно використовувати якомога більше різних акробатичних номерів.

Номер слайду 6

В Україні чирлідинг з’явився в 1996 році, відразу після того, як команда з американського футболу з Москви побувала на товариському матчі в США. У України в 2007 році чірлідінг визнається видом спорту. Однак найвище звання, яке можна отримати – це КМС, а МС з’являться тоді, коли Української федерації чирлідингу вдасться отримати акредитацію в Міністерстві спорту нашої країни.

Номер слайду 7

Як правило, заняття починаються з включення музики і розминки. Після, “флаєра” – спортсменки, яких закидають на самий верх піраміди, розтягуються і виконують ряд тренувальних акробатичних елементів. У той же час, “база” – основа піраміди, і “маунтери” – спортсменки, що займають середній рівень, виконують свої гімнастичні вправи. Суть полягає в наступному: “база” і “маунтери” повинні побудувати піраміду, а потім на самий її верх закинути “флаєр”. Всі члени команди з черлідингу розподілені по спеціальним категоріям. Всього існує три категорії: Флаєри – в цю групу входять самі худенькі дівчата, вага яких становить не більше 47 кілограмів. Їх завдання стояти на самому верху піраміди; Маунтери – стрункі дівчата, але трохи важче флаєрів. Вони складають середню частину піраміди; База – сама нижня частина піраміди. На “Базі” тримається вся жива конструкція.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Синчак Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 листопада 2022
Переглядів
9570
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку