Презентація "Щоденник для майбутніх батьків від лікаря суфийской медицини"

Про матеріал
Я познайомилася з кандидатом медичних наук, доктором Камілом Барлосом у 2012 році на одному з виїзних семінарів. В своїй медичній практиці він поєднував східну та європейську медицину. Погляди на вагітність мені показалися корисними для сучасної молоді. В пам’яті залишилися невеличкі фрагменти бесід з доктором. Пропоную вам деякі з його порад.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щоденник для майбутніх батьківвід лікаря суфийской медицини. Біологія та екологія, 10 клас Тема «Розвиток»Кириченко Т. Г., вчитель біології КЗ «Ліцей № 19 Нікопольської міської ради»

Номер слайду 2

Що треба знати майбутнім батькам: погляд суфійського лікаря. Я познайомилася з кандидатом медичних наук, доктором Камілом Барлосом у 2012 році на одному з виїзних семінарів. В своїй медичній практиці він поєднував східну та європейську медицину. Погляди на вагітність мені показалися корисними для сучасної молоді. В пам’яті залишилися невеличкі фрагменти бесід з доктором. Пропоную вам деякі з його порад. Підготовка майбутніх батьків до народження дитини починається за 1-2 роки до весілля. Дитина має народитися там, де зачата. Якщо батьки хочуть народити здорового дитини – вони повинні взяти на себе відповідальність за свої думки та вчинки: не злословити, не вживати спиртних напоїв, не курити… Перед шлюбної ночі батьки повинні постити, помолитися, шлюб має бути освячений. Як тільки жінка вагітніє, контроль над її фізіологією бере дитина. Майбутній мамі треба бути слухняною своїм почуттям. 90% долі дитини визначається правильністю перебігу 9 місяців вагітності.

Номер слайду 3

Перший місяць вагітності Фізіологічні процеси в зародку Перші 6 днів зародок просувається до матки по фаллопієвих трубах, після інплантації на 7 день в слизову матки починається процес утворення шарів гаструли та нейрули, з зародкових листків формуються зачатки органів, зачатки кінцівок мають вид бруньок. До кінця першого місяця у зародка вже сформовані прообрази всіх систем організму та їх основних органів. Довжина тільця ембріона становить 5-8 мм, а вага – 2-3 грами. Погляд суфійського лікаря Відповідає за формування фізичного тіла та фізичного свідомості дитини, тому жінці необхідно звертати серйозну увагу на фізичний стан свого тіла, харчуватися здоровою їжею, регулярно робити прогулянки, менше бувати на публіці, відмовитися від алкоголю та куріння, читати книги та дивитися фільми про здорових та красивих людей. Батькам слід знати, що 80% схильностей дитини формується на самих ранніх стадіях плода, ще при закладанні зародкових листків. Якщо мама переживає позитивні емоції при формуванні нейрули та закладанні зародкових листків, особливо ектодерми – дитина в житті буде щасливим. Якщо під час формування мезодерми мама посилено займається фізичною працею - дитину займатиметься фізичним розвитком свого тіла, її буде тягнути до ризикованих, але не інтелектуальних професій. Якщо при закладці ентодерми мама багато їсть – дитина народиться пухленькою, схильною до вибору керівної посади, яка дає певний статус та комфорт, тобто них буде схильність до накопичення матеріальних благ та шикарного способу життя. Отже, переважає той шар, куди звертала погляд мати.

Номер слайду 4

Другий місяць вагітності Фізіологічні процеси в зародку У другий місяць відбувається величезна кількість змін, кожен день зародка наповнений масою подій, розвиваються всі органи, системи людини, ховається хвіст і зябра, і до кінця 2-го місяця зародок схожий на майбутнього чоловічка, у нього є обличчя, очі, повіки, ніс , ручки та ніжки, зачатки пальчиків. Під кінець другого місяця розвитку довжина зародка становить 2,5-3 см, вага – 4-5 г. Погляд суфійського лікаря2 місяць вагітності відповідальний за формування емоційної свідомості дитини та її темпераменту. Тому жінці необхідно займатися вихованням свого емоційного фону, менше реагувати на зауваження інших людей, уникати негативних емоцій, більше перебувати у радісному настрої. Кінець 2 місяці вагітності пов'язаний із проявом токсикозу. На тонкому плані причиною токсикозу є страх дитини внаслідок дурості чи нетерплячості матері. Плід спочатку приймає все неправильні дії матері (неякісна їжа, негативні емоції, неправильний спосіб життя), але потім починає чинити опір, відкидати і відповідати на них проявами у матері токсикозу – нудотою та блюванням. Батькам слід знати, що 80% схильностей дитини формується на самих ранніх стадіях плода, ще при закладанні зародкових листків. Якщо мама переживає позитивні емоції при формуванні нейрули та закладанні зародкових листків, особливо ектодерми – дитина в житті буде щасливим.

Номер слайду 5

Другий місяць вагітності Фізіологічні процеси в зародку Формуються внутрішні органи: утворюються зачатки легень, закладається нирка, активно росте кишечник починає працювати печінка, яка перебирає функцію кровотворення. Формуються шлуночки серця Активно ростуть кінцівки, встигають сформуватися навіть зачатки пальців на ногах та руках. Починають скорочуватися м’язи. Активно розвивається нервова система та головний мозок, у другому місяці формуються всі шари кори великих півкуль мозку на 7-му тижні вперше можна зафіксувати мозкові імпульси. Погляд суфійського лікаря. Якщо під час формування мезодерми мама посилено займається фізичною працею - дитину займатиметься фізичним розвитком свого тіла, її буде тягнути до ризикованих, але не інтелектуальних професій. Якщо при закладці ентодерми мама багато їсть – дитина народиться пухленькою, схильною до вибору керівної посади, яка дає певний статус та комфорт (чиновники, керівні працівники), тобто них буде схильність до накопичення матеріальних благ та шикарного способу життя. Отже, переважає той шар, куди звертала погляд мати. Смакові уподобання матері теж накладаю свій відбиток на характер дитини. Якщо мати зловживає солодким - народитися дуже емоційна дитина, якщо кислою – образливим і дратівливим, в'яжучою та терпкою їжею – дитина буде терплячою та витривалим. Переважання солоної їжі забезпечить гіпертонус дитини, а вживання пива та алкоголю – дасть дитині у дорослому стані схильність до алкоголізму.

Номер слайду 6

Третій місяць вагітностіФізіологічні процеси в зародку. Третій місяць вагітності дуже важливий для розвитку дитини, вона шіидко росле, починає рухатися, її рухи дуже ніжні і делікатні, але він вже вміє хмурити брівки, пробує смоктати палець,стискати кулак. Формується плацента. Серце активно працює, роблячи 130-150 ударів за хвилину. Починає працювати кишечник, адже маля вчиться ковтати навколоплідні води. довжина плода становить 7-9 см, вага – 15-25 г. Погляд суфійського лікаря3 місяць вагітності відповідальний за визначення та формування свідомості, долі та почуттів дитини. Мама має читати книги про людей з великими долями. Розмовляючи з вашою ще ненародженою дитиною, перебувайте в доброму, радісному настрої, розповідайте йому про хороші, добрі почуття – щастя, кохання, задоволення, частіше посміхайтеся дитині, але також розповідайте їй і про погані почуття - смутку, смутку, агресії. Поясніть різницю між чоловічими та жіночими проявами почуттів.

Номер слайду 7

Четвертий місяць вагітності Фізіологічні процеси в плодіДитина дуже швидко росте – виростаючи на 3-8 сантиметрів у довжину (до кінця четвертого місяця – 12-17 см) і збільшується у вазі майже вдесятеро з 2 грамів у третьому місяці до 200 грамів. Плід починає рефлекторно рухатися. Працює вся травна система. Активно працює система виділення, сеча виводиться за допомогою плаценти в кров матері. Дитина переходить із гормонів мами, на свої власні та гормони плаценти. Кістковий мозок забирає у печінки роль кровотворення. Клітини мозку активно діляться, виникають борозни та звивини. Погляд суфійського лікаря4 місяць вагітності – формування свідомості сприйняття зовнішнього світу. Знайомте дитину з навколишнім простором (люди, родичі, сусіди, квартира, предмети, міста, природа, тварини, рослини, гори, моря, планета, зірки…), розповідайте йому про все, що оточуватиме його, коли він з'явиться на світ. Тоді дитина легше адаптується у світі, буде допитливою та комунікабельною.

Номер слайду 8

П’ятий місяць вагітності Фізіологічні процеси в плодіПриголомшливе швидко і повно розвиваються всі складові власної ендокринної системи плода (гіпофіз, епіфіз, надниркові залози, підшлункова залоза, щитовидна та навколощитовидна залози), забезпечуючи йому стабільний та швидкий ріст та розвиток усіх органів та частин тіла. За цей місяць він зростає майже вдвічі – довжина плоду до кінця п’ятого місяця – 25-27 см (у 4-му місяці всього 12-17), вага 300 грам. розвивається підшкірна клітковина і шкіра стає не такою червоною, на тілі з’являється пушкове волосся. Завершується формування скрця. Очі дитини ще закриті, але вона вже чудово орієнтується в матці , якщо у вас двійнята або близнюки вони вже можуть знаходити один одного і триматися за руки. Погляд суфійського лікаря5 місяць вагітності - формування свідомості та осмислення дитиною своєї внутрішнього світу. Якщо з 3 місяця дитина починає рухатися в утробі матері, то до 5 місяці-затихає. Він переробляє багато отриманої інформації, тому мамі в цей період необхідно перечитувати духовні книги та дивитися високо духовні фільми. Саме від правильності поведінки матері у цей період залежить формування цілісності особистості дитини, чим буде заповнений її внутрішній світ – повнотою чи порожнечею. Розповідайте дитині про зовнішні сили, Бога, безумовну любов, повагу та шанування батьків. Особливо почитайте в цей період своїх батьків, щоб ваші слова, звернені до дитини, не розходилися з вашими власними вчинками.

Номер слайду 9

Шостий місяць вагітності Фізіологічні процеси в плодіПід час шостого місяця дитина стає дуже красивою – під шкірою вже сформована жирова тканина і шкіра не виглядає червоною, ручки та ніжки стають більш округлими. Вже сформовано обличчя – очі, виділяється носик, збільшуються і остаточно оформляються вушка, з’являються брови та вії. Він чітко реагує на різкі звуки і яскраве світло – може притихнути і сховатися, а може навпаки почати бурхливо рухатися. Дуже активно зростає головний мозок, вага мозку до кінця 5-го місяця становить 20-25 грам, а до кінця 6-го – 100 грам. Погляд суфійського лікаря6 місяць вагітності відповідальний за формування свідомості щодо підбору однодумців. У цей період навколо мами з'являється більше залицяльників – інших людей, крім чоловіка (свекор, свекруха, власні батьки, дідусі та бабусі з обох сторін, друзі і зовсім сторонні люди), що добровільно допомагає їй, навіть якщо до цього вони не виявляли особливого інтересу до перебігу вагітності. Не відштовхуйте їх – цей дбайливий друг, що з'явився, незалежно від його статусу, буде по життю відданим і вірним помічником вашої дитини. У цей період формується майбутнє соціального оточення дитини. Більше спілкуйтеся з добрими людьми, і ваша дитина виросте душею кампанії, скрізь він знаходитиме вірних друзів і завжди будуть раді.

Номер слайду 10

Сьомий місяць вагітності Фізіологічні процеси в плодіДо кінця цього місяця дитина сформована настільки, що вона вже стає життєздатною навіть при достроковому народженні. Активно формуються альвеоли, сурфактант, який покриває всю поверхню альвеол не дає легким при вдиху спадатись. Це мало сірого (бурого) жиру , який забезпечує утримання тепла. Активно розвивається мозок і нервова система, дозволяючи дитині диференціювати різну інформацію, що надходить від органів чуття. Ендокринна система здаина виробляти гормони. Кістковий мозок поступово стає основним органом кровотворення. Погляд суфійського лікаря7 місяць вагітності - місяць кохання. Саме в цей період закладається у дитини здатність любити. Жінка і дитина дуже потребують любові та фізичної ласки. У цей період треба оточувати матір любов'ю. Дитині необхідно говорити, що вона бажаний та коханий. Корисна фізична близькість, але з дотриманням заходів обережності, щоб не завдати шкоди дитині. Дитина повинна відчувати любовну екстаз батьків, тоді у своєму житті він отримуватиме задоволення і від фізичної близькості та від духовного прояву любові. Діти, народжені семимісячними – «народжені в сорочці», щасливчики по життю. Вони народжені в еманаціях кохання, більш тонко відчувають навколишній світ, володіють знанням безумовної любові, тому виявляючи це кохання, можуть досягти багато.

Номер слайду 11

Восьмий місяць вагітності Фізіологічні процеси в плодіДитина важить близько 1,5-1,6 кілограма і сягає завдовжки 40 сантиметрів. Зараз він займає майже все місце в матці, тому рухи його дуже раціональні. Він уже не «плаває», а робить більш точні рухи ручками та ніжками. Майже повністю формується серце і кровоносна система : між правим і лівим передсердям поки залишається отвір (батала протока) ), тому у венах та артеріях дитини тече змішана кров. Цей отвір закриється вже після народження. Підшлункова залоза забезпечує кров інсуліном. Система виділення виділяє сечу в околоплодні води. З’являється здатність фокусувати очі у всіх напрямках. Погляд суфійського лікаря8 місяць вагітності - формування усвідомлення простору та часу. Дитині треба говорити про категорії часу та простору. Діти, народжені семимісячними, знання цих категорій відсутні – вони не пройшли цей період внутрішньоутробного розвитку. Тому дуже часто простір для них викривлено – вони погано у ньому орієнтуються. Але навіть на дітей, народжених у строк, цей місяць вагітності накладає свій відбиток: дівчаток, як правило, не доходять, тому поняття часу у них щодо, що не можуть зрозуміти чоловіки, яких зазвичай переходять, і вони більше відповідальні та пунктуальні.

Номер слайду 12

Дев’ятий місяць вагітності Фізіологічні процеси в плоді9-й місяць – час появи дитини на світ. Легкі сформовані повністю, весь простір альвеол покритий сурфактантом. шар підшкірно-жирової клітковини вже здатний регулювати теплообмін новонародженого. Працює травний тракт: ворсинки кишечника просувають первородний кал униз до товстого кишечника, працює шлунок, підшлункова залоза виробляє пепсин, необхідний травлення. Однак травна система дитини в утробі абсолютно стерильна , всі потрібні бактерії, які допомагають перетравлювати та засвоювати їжу, з’являться тільки в період лактації з грудного молока матері. Надниркові залози стають більше нирок, тому що на їхню частку припадає вироблення гормонів стресу під час пологів – адреналіну та норадреналіну. Кістки черепа та шви залишаються м’якими та податливими – тім’яний і потиличний допомагають черепу прийняти зручну форму, щоб пройти по родових каналах матері без травм. Погляд суфійського лікаря9 місяць вагітності – місяць народження, відповідає за формування сприйняття реалій існування у матеріальному світі. Тому недоношені діти, наприклад семимісячні, часто не знаходять себе, їм важко реалізуватися у соціумі. Тому батькам необхідно в дитинстві приділяти цьому аспекту існування дитини досить велику увагу, спрямовувати процес виховання формування адаптаційних якостей дитини. Особливий вплив на формування свідомості під час 9-місячного розвитку дитину належить батькові. Він, як і мати, має брати активну участь у процесі внутрішньоутробного знайомства дитини з навколишнім світом, виявляючи любов, турботу і ніжність до нього та матері. Якщо дитина не бажана, висока вирогідність, що вона народиться з якимось відхиленням у розвитку: якщо його не хоче мама - будуть проблеми з кінцівками, якщо тато - з головою.

Номер слайду 13

Дев’ять місяців вагітності Крітичні періоди розвитку. Перший критичний період: Найнебезпечнішими вважаються перші 2 місяці після зачаття. На 1-2 тижні велика ймовірність неправильного розвитку плодового яйця. Воно може не опуститися в матку або не закріпитись у ній. Як результат: викидень або позаматкова вагітність. На 3-8 тижнях вагітності відбувається процес формування плаценти, який збігається з етапом поділу клітин майбутніх органів і систем плода (органогенез). Ураження зародка саме в цей період веде до виникнення вроджених вад розвитку. При цьому анатомічні порушення виникають в тих органах, які в момент дії шкідливих факторів активно розвивалися. Другий критичний період: 15-20-й тиждень вагітності. У цей період відбувається посилений ріст головного мозку. На 20-24 тижнях поряд із подальшим зростанням органів плода відбувається становлення і розвиток найважливіших функціональних систем організму (кровообігу, згортання крові, центральної нервової системи та інших). Пошкодження плода в цей час не призводить до формування вади розвитку, але може зумовити виникнення внутрішньоутробного захворювання. Третій критичний період: 28-34 тижні вагітності. Шкідливі впливи, зокрема, гострі інфекційні захворювання матері, в цей період можуть призвести до передчасних пологів, народження дітей з малою вагою, слабких і навіть до мертвонародження. Погляд суфійського лікаря. Під час всього періоду перебігу вагітності, жінка не повинна зухвало одягатися, щоб не привертати до себе омріяних поглядів чоловіків чи заздріснихь поглядів жінок, що може викликати пробою її енергетичної оболонки та завдати серйозні ушкодження плоду. Краще, якщо вона виходитиме на вулицю разом із чоловіком, перебуваючи під його захистом, у тому числі й енергетичним. Для європейського менталітету характерне прагнення жінки оголювати на вулиці груди та ноги, що і викликає високий рівень захворювань, у т. ч. та новоутворень, грудей та органів малого тазу. Не допускається вживання навіть слабоалкогольних напоїв та куріння, що може спричинити аномалії на будь-яких етапах розвитку плода.

Номер слайду 14

Погляд суфійського лікаря Не менш важливий процес перебігу пологів. Етапи народження: в утробі матері закладається 1 матриця - наївності (усі потреби дитини задовольняються материнським організмом); 2 матриця жертви (від дитини нічого не залежить: лопається навколоплідний пухир, відходять води, і вона змушений залишити комфортні умови лона матері); при проходженні по родовим шляхам формується 3 матриця – боротьби (саме у цей пренатальний період формуються основні негативні блоки та програми страху, стресу, які надалі накладають відбиток на долю, характер та фізичний стан людини);вихід дитини їх родових шляхів формує 4 матрицю – свободи. Дитина повинна пройти всі ці етапи, інакше в житті вона відчуватиме певні проблеми. Кесарів розтин загрожує тим, що людина в житті буде менш здатний доводити справу до кінця, у ньому, можливо, не буде сформована воля до перемоги чи він буде непродумано ризикувати, створюючи проблеми собі та оточуючим. Батькам треба це враховувати у вихованні та корегувати поведінку дитини, спрямовуючи її розвиток на подолання цих проблем. На ліквідацію негативних програм, закладених у момент народження, та спрямовані техніки холотропного дихання, регресивного гіпнозу або техніки імітації народження (техніка «народження – очищення»).

Номер слайду 15

Погляд суфійського лікаря Втручання в природний пологовий процес дуже часто призводить до несприятливих наслідків. Плід перед народженням обов'язково має сісти на попу, тобто. обернутися попою до виходу з родових шляхів: так копчик отримує від Землі і акумулює енергію народження, накопичує Божественну енергію. Перед самим народженням дитина сама займе фізіологічно правильне становище і розгорнеться головкою до виходу. Під час народження включиться 1 чакра та енергія Кундаліні дасть прискорення тілу при проходженні родовими шляхами, а м'язові скорочення матки матері направлять плід до виходу у потрібному напрямку. Штучне медикаментозне стимулювання «правильного» розвороту плода призводить до того, що він не накопичує необхідної енергії, активність дитини блокується та вихід здійснюється тільки за рахунок м'язового скорочення матері, що подовжує час пологів, психологічно травмує дитину і загрожує розривами у матері. Фізіологічно правильне становище матері при пологах - стоячи, з опорою на руки. Тоді пологи проходять швидко (на Сході жінки народжують по 8-10 дітей та час пологів рідко перевищує 20 – 30 хвилин). Горизонтальне становище зручно лікарям, але не матері. Велика проблема для зору дитини пов'язана з яскравим світлом у пологових залах: сітківка ушкоджується, зорові м'язи блокуються і у дитини формуються різні порушення зорового апарату від травми сильним світлом.

Номер слайду 16

Погляд суфійського лікаря Отже, бачимо, що вагітність безпосередньо впливає всю подальше життя людини:1 місяць вагітності – на фізичний розвиток дитини в перші 15 років її життя;2 місяць вагітності – на темперамент до 30 років;3 місяць вагітності - на чуттєвість, задоволеність життям до 45 років;4 місяць вагітності – на здатність проявляти себе у зовнішньому світі до 60 років;5 місяць вагітності – на духовний розвиток та усвідомлення свого внутрішнього світу до 75 років;6 місяць вагітності - на формування кола однодумців, уміння адаптуватися у соціумі протягом усього життя;7 місяць вагітності – на здатність віддавати та приймати кохання;8 місяць вагітності - на здатність усвідомлювати себе у просторі та часі;9 місяць, місяць народження – на вміння адаптуватися до реалій матеріального світу. Тому саме на батьках лежить велика відповідальність за те, чи буде їхня дитина реалізована та затребувана у житті.

Номер слайду 17

Дякую за увагу! https://vertebrolog.com.ua/embrionalnij-rozvitok-ditini-na-tizhni-rozvitok-ditini-v-utrobi-materi/Фото та інформація про розвиток зародку по місяцям – з сайту https://vertebrolog.com.ua/embrionalnij-rozvitok-ditini-na-tizhni-rozvitok-ditini-v-utrobi-materi/

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
23 липня 2023
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку