Презентація "Сечовидільна система". Відкритий урок. 9 клас. Завдання та тести.

Про матеріал
Презентація до теми "Сечовидільна система". Містить різні завдання та тести. Є додатком інтерактивних занять до відкритого уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сечовидільна система.

Номер слайду 2

Виберіть правильний перелік органів людини, які беруть участь у виділенні. A шкіра, легені, нирки B шкіра, легені, серце C легені, нирки, серце D нирки, легені, головний мозок.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Швидкісне бліц-опитування.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Укажіть функцію сечоводів. A доправлення сечі в сечовий міхур; B виведення сечі з організму; C утворення первинної сечі; D реабсорбція води з первинної сечі.

Номер слайду 8

Укажіть елемен будови нирок, у якому розташовані клубочки нефронів. A кірковий шар B мозковий шар; C ниркова миска; D ворота нтрки.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Укажіть правильну характеристику будови нефрону. A звивистий каналець, відокремлений капсулою від клубочка капілярів; B звивистий каналець у капсулі, від якої відгалужується клубочок капілярів; C клубочок капілярів, поєднаний зі звивистим канальцем, оточеним капсулою; D клубочок капілярів, оточений капсулою, від якої відходить звивистий каналець.

Номер слайду 11

Створимо міні дослідницькі проекти по темі: “Робота нефрону, його капсули та звивистих канальців.”

Номер слайду 12

І група Будова нирки та нефрону: капсули нефрону або капсули Шоумлянського – Боумена та звивистих канальців нефрону.

Номер слайду 13

ІІ група Процес фільтрації та утворення первинної сечі.

Номер слайду 14

ІІІ група Процес Реабсорбції та утворення вторинної сечі

Номер слайду 15

Використати поняття: виносна і приносна артерії, склад сечі, петлі Генлі, скільки л за добу утворюється, яких речовин не може бити у січі, збирна трубка, ниркова миска та ниркові чашечки чи лоханки, ниркова капсула, розміри, звивисті канальця, капсула та інші.

Номер слайду 16

Створення групами міні презентацій- відповідей.

Номер слайду 17

Проаналізуйте твердження стосовно зображеної на малюнку структури організму людини та вкажіть правильні: І – на малюнку зображено нефрон; ІІ – на малюнку зображено альвеолу; ІІІ – виконує видільну функцію; ІV – стрілкою позначено каналець, у якому відбувається реабсорбція. А ІіІІІ; B І і ІV; C І, ІІІ і ІV; D тільки ІІ.

Номер слайду 18

Укажіть структуру сечовидільної системи, у якій відбувається фільтрація крові. A звивистий каналець; B ниркова миска; C сечовід; D капсула нефрону.

Номер слайду 19

Укажіть процес, що відбувається в капсулах нефронів. A плазмоліз; B газообмін; C фільтрація; D реабсорбція.

Номер слайду 20

Укажіть процес, що відбувається під час фільтрації в клубочках нефронів. A утворюється вторинна сеча; B плазма крові надходить у капсулу нефрону; C руйнуються формені елементи крові;D синтезуються білки.

Номер слайду 21

Визначте сутність реабсорбції у звивистих канальцях нефрону. A виведення з організму сечовини; B зниження тиску первинної сечі; C вибіркове всмоктування речовин у кров; D виведення з організму зайвої води.

Номер слайду 22

Укажіть структуру, з якої вторинна сеча потрапляє до збирної трубочки. A капілярний клубочок; B капсула нефрону; C звивистий каналець; D виносна артерія.

Номер слайду 23

Визначте послідовність процесів діяльності органів сечовидільної системи. A заповнення ниркової миски; B фільтрація; C надходження вторинної сечі в збирну трубочку; D реабсорбція.

Номер слайду 24

Укажіть особливість звивистих канальців нефрону. А розміщуються в кірковому шарі нирки; В зливається з капсулою нефрону; С зливається з нирковою мискою;D відкривається в збирну трубочку.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

pptx
Додано
12 березня 2019
Переглядів
1424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку