Презентація селфхарм

Про матеріал
Опис підліткового селфхарму, його види, причини, допомога психолога....................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Все про підлітковий селфхарм

Номер слайду 2

Селфхарм — це нанесення собі самоушкодження, найчастіше з метою полегшити психоемоційний стан або переживання в якому перебуває людина. Коли їм нестерпно боляче, нестерпно страшно, нестерпно самотньо, вони намагаються заглушити свої емоції фізичним болем. Найчастіше селфхармом займаються підлітки (14-19 років).

Номер слайду 3

Психологічними причинами самоушкодження є:труднощі вдомаспори або проблеми з друзямишкільний тиск, булінг, дискримінація, знущаннядепресія, тривожністьзанепокоєннянизька самооцінканевміння долати стресзміна школи та класувживання алкоголю та наркотиківпосттравматичний стресовий розлад (ПТСР), дитячі травми.порушення харчової поведінки і т.д.невміння виражати свої почуття та емоції‘

Номер слайду 4

Найчастіше самоушкодження виконує такі функції: Позбутися душевного болю, перевести його в тілесний. Доведено, що при самоушкодженні виділяється «ендорфін» в головному мозку, який діє як знеболююче. Вийти із стану емоційного оніміння («хоч щось відчувати»). Покарати себе. Запобігти суїциду. Зняти пік напруги, отримати приємний емоційний стан. Висловити протест, відстояти свою автономію. («це моє тіло, що хочу, те і роблю»)Належати групі. Якщо в колективі така поведінка заохочується, а часто навіть романтизується, то «ворота відкриті».

Номер слайду 5

Як помітити селфхарм у близької людини: На тілі часто з'являються подряпини або порізи, які не схожі на каліцтва від тварин або якогось заняття. Людина носить закритий одяг, навіть в жаркі дні. На постільній білизні або в ванній кімнаті можуть бути сліди крові. Людина стала роздратованою, вона не висапається, нічого не розповідає, погано їсть або почала вживати надмірно багато шкідливої їжі. Людина стала замкнутою і почала уникати спілкування.

Номер слайду 6

: Поради психолога підліткам та молоді,які долають особисті проблеми у спосіб селфхарму. Вести щоденник, у який записувати свої почуття. Головне, висловлюйте свої думки і емоції на папері. Висловити свої почуття та емоції у творчості, якщо є до цього здібності. Візьміть пластилін, добре розімніть його, зробіть якусь фігуру. Можете зруйнувати її, розпластати, або, навпаки, зробити  грудку без форми. Слухайте музику, яка виражає ваші емоції і почуття. Пограйтеся з домашніми тваринами, вийдіть з ними на прогулянку. Закутайтеся у теплу і м’яку ковдру.

Номер слайду 7

pptx
Додано
24 вересня
Переглядів
18
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку