Презентація «Серпокрилець чорний – птах року 2014 року»

Про матеріал
Дану презентацію можна використати як додаткову інформацію при проведенні позакласних заходів, під час гурткової роботи; матеріал, який може бути використано на уроці біології, природознавства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вид – Серпокрилець чорний (Apus apus) Рід – Серпокрилець (Apus) Родина – Cерпокрильцеві (Apodidae) Ряд – Серпокрильцеподібні (Apodiformes) Серпокрилець чорний (стриж чорный) - Apus apus Опис Довжина тіла – 16-17 см Розмах крил – 42-48 см Вага – 35-50 г

Номер слайду 3

Поширення серпокрильця чорного

Номер слайду 4

Серпокрилець помітно більший за ластівку, має довші та значно вужчі крила у формі серпа. Серпокрилець майже не складає крила у польоті. Хвіст серпокрильця є ширше і коротше, ніж у ластівки. Серпокрильці ніколи не щебечуть, як ластівки. Вони з різким криком стрімко літають навколо дахів і будинків у містах, особливо ближче до сутінок. Як розрізнити серпокрильця від ластівки?

Номер слайду 5

Cередовище існування Серпокрилець – перелітний птах. На початку гніздового періоду він прилітає в Європу та Азію, де в зоні помірного клімату навесні та влітку з’являється величезна кількість комах – головного харчу в меню цих птахів. Але варто прийти осінньому холоду, серпокрильці відлітають до Південної Африки, де проводять всю зиму.

Номер слайду 6

Пір’я однотонне темне з металічним відблиском. Забарвлення варіює від темно-коричневого та бурого до темно-сірого. Дуже довгі та вузькі крила серпоподібно вигнуті, хвіст короткий, роздвоєний. Дзьоб короткий, з дуже широким розрізом рота. Ноги світло-бурі короткі, але дуже сильні, чотири пальці повернені вперед. Очі темно-бурого кольору, дзьоб чорний. Опис

Номер слайду 7

Спосіб життя Серпокрильці – дуже крикливі та компанійські птахи. Селяться вони, як правило, невеликими колоніями, хоча поза гніздовим сезоном майже весь час проводять у повітрі.

Номер слайду 8

Живляться серпокрильці "повітряним планктоном", що складається з дрібних комах і павуків, достатньо легких, аби повітряні течії піднімали їх високо вгору. Птахи ловлять більшість комах на великій швидкості.

Номер слайду 9

До місць гніздування серпокрильці прилітають на початку травня. У кінці травня самиця відкладає 2-3 яйця, і протягом 18-20 днів обоє батьків насиджують кладку по черзі. Розмноження

Номер слайду 10

БЕРЕЖІТЬ ПТАХІВ ПТАХИ – НАШІ ДРУЗІ

Номер слайду 11

ppt
Додано
23 січня 2019
Переглядів
1270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку