Презентація "Шамбала - що це?

Про матеріал

Пропонується презентація з трудового навчання «Шамбала-що це?» Ця презентація буде цікава учням, батькам, вчителям старшої школи, керівникам гуртків творчості, для загального розвитку і перед практичними роботами з виготовлення шамбали, для виконання проекту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала учитель першої категорії трудового навчання. КЗ «Лисичанська спеціалізована школа І_ІІІ ступенів №8 Луганської області»Старова Ніна Леонідівна. Шамбала - що це таке?

Номер слайду 2

.«Шамбала» в перекладі з санскриту (стародавнього літературної мови Індії) - місце миру і спокою, місце куди протягом багатьох століть мріють потрапити шанувальники буддизму. І на питання: яке значення браслета Шамбала - відповісти не так вже й легко. Бо відповідь цей захований в який шукає серце, а не в словах.? У всі часи існувало безліч легенд і переказів про Шамбалу. Інформація про неї оповита безліччю легенд і переказів. Так що ж це насправді таке і хто нею керує ?? Говорячи простими словами, Шамбала - це своєрідна обитель, розташована високо в горах. Але знаменита вона колективом вчених, які проживають там, які за своїм духовним і науково-технічному рівню давно випереджають сучасне людство. У Шамбалу вивчається одна найдавніша початкова наука «Бєляєв Дзи», тобто наука «Білого Лотоса», яка включає в себе все, в тому числі і точні науки. Більш того, саме вона є єдиним джерелом всіх наук, коли-небудь вивчалися людством.? Шамбала - це одне з творінь Бога. По відношенню до людства - це просто джерело знань. Висловлюючись сучасною мовою - це своєрідний «банк» інформації, вхід в який існує в надрах підсвідомості кожної людини

Номер слайду 3

Останнім часом в моді править етнічний стиль. Рослинні орнаменти, самобутні мотиви, натуральні матеріали. ... Не минуло це сучасне віяння і нішу прикрас. Так звані браслети «Шамбала» все частіше можна помітити на зап'ястях знаменитостей і навіть політичних діячів. Спробуємо розібратися у всіх особливостях ювелірного дива і в його магічні властивості. Мода на прикраси і каміння, змінюється від сезону до сезону, а популярність Shamballa браслетів не згасає вже кілька років. Вони просто заполонили світ! Їх носять люди різного віку, на всіх континентах. Існує безліч легенд виникнення цих браслетів. Для людей, які не вірять в усі ці легенди, не обов'язково чекати від браслета чуда, можна до нього ставитися як до стильного і модного прикраси! Це ідеальний подарунок вашому другу або подрузі!

Номер слайду 4

Спочатку справжні Стек гілок браслети з вузликами плели тибетські монахи, читаючи над ними стародавні мантри. Вважалося, що такий браслет вбереже від недоброго ока і додасть мудрості і сили власнику. В подальшому в прикраса стали вплітати кістки тварин, намистини і дорогоцінні й напівкоштовні камені, посилюючи таким чином магічні властивості амулета.

Номер слайду 5

Прикраса символізує собою єднання з природою і Космосом, досконалість душі і тіла, вічний і чистий розум. Його сакральний сенс полягає в наступному: Захист внутрішніх сил власника;Посилення аури;Розуміння таємниць світобудови і своєю суттю;Протистояння негативним впливам ззовні;Набуття внутрішньої гармонії. Таким чином, браслет для його носія не просто красива прикраса, а й стиль щасливого життя.

Номер слайду 6

Унікальність даного прикраси полягає в тому, що воно являє собою конструктор, який можна зібрати виходячи з особистих переваг і фінансових можливостей. Економічніше зробити браслет «Шамбала» самостійно, так і частинка тепла рук власника неодмінно буде супроводжувати успіху у всіх починаннях.

Номер слайду 7

Цвета. Браслет «Шамбала» може бути виконаний як в одній колірній гамі, так і в різних кольорових варіаціях. Безумовно, більш колоритно виглядає різнокольоровий варіант. Вибираючи колор для основи або деталей прикраси, варто звернути увагу на значення того чи іншого відтінку.

Номер слайду 8

Дуже активним і сильним кольором є червоний. Він здатний активізувати всі життєво важливі центри. Додає впевненості своєму власникові. Червона намистина або червона нитка в якості основи для прикраси захистить від бід, додасть витривалості, поліпшить кровообіг. Помаранчеві камені сердолік, агат здатні гармонізувати відносини свого власника з оточуючими, додадуть йому впевненості, додадуть теплоти і розуміння. М'який і теплий помаранчевий колір допоможе відновити нервову систему, зняти втому і перенапруження. Гармонійний зелений колір заспокоює, додає концентрації уваги своєму власникові. З давніх-давен вважалося, що зелений - колір безсмертя. Камені малахіту, онікса додадуть прикрасі нотку свіжості і прохолоди.

Номер слайду 9

Жовтий колір ідеально підійде для талановитих художників, поетів, дизайнерів. Він посилить їх творчу активність, додасть успішності в справах. Наприклад, аксесуар з жовтим агатом стане найкращим подарунком для креативного людини.   Бірюза найкраще підходить для декору жіночих браслетів «Шамбала». Блакитний колір завжди асоціювався з легкістю і легкістю. Він надає чистоту помислів, застерігає від поспішних вчинків.

Номер слайду 10

Фіолетовий - відтінок сильних і вольових людей. Сприятливо діє він на природжених лідерів і бізнесменів. Прикраса з додаванням фіолетових деталей допоможе досягти фінансового успіху і процвітання в справах. Синій колір здавна вважався здатним підвищити силу і витривалість. Маючи при собі прикраса в синіх тонах, ви без праці будете досягати успіху в усьому.

Номер слайду 11

Однак класичний чорний колір завжди залишається самим універсальним. Він підійде для оформлення як чоловічих, так і жіночих браслетів. Цей колір наділяє свого власника безстрашністю, хоробрістю і благородством.

Номер слайду 12

Розглянемо відповідні камені для браслета «Шамбала», які як не можна краще підійдуть конкретному знаку зодіаку:? Овен - бурштин, кришталь, яшма, лазурит, корал;? Телець - онікс, сердолік, малахіт, тигрове око;? Близнюки - аметист, чароит , цитрин, місячний камінь;? Рак - перли, авантюрин, агат, хризоліт;? Лев - кварц, гранат, соколине око, гематит;? Діва - бірюза, онікс, лазурит, змійовик;? Терези - турмалін, цитрин, хризопраз, бурштин ;? Скорпіон - агат, гранат, кварц, онікс;? Стрілець - аметист, шунгіт, гематит, цитрин;? Козеріг - котяче око, обсі диан, місячний камінь;? Водолій - перли, малахіт, кришталь, яшма;? Риби - агат, кахолонг тигрове око.

Номер слайду 13

Вибирають камінь для браслета «Шамбала» і по його можливості поліпшити ту чи іншу сферу життя людини: Для досягнення фінансового благополуччя можна вибрати аметист, бурштин, змійовик, тигрове око. Вони допоможуть залучити грошові потоки в ваше життя. Для поліпшення стосунків у сім'ї і збереження любовних відносин можна порадити віддати перевагу лазуриту, рожевому кварцу, місячного каменя в якості основного елемента для прикраси. Від недобрих людей і їх енергетики, від псування і пристріту допоможе котяче око і гірський кришталь. Якщо у вас є проблеми зі здоров'ям, то поліпшити ситуацію допоможуть чароит, цитрин, яшма і онікс. Браслети Шамбала робляться з різних матеріалів. Браслети бувають жіночі, а бувають і чоловічі - це стильні і витончені прикраси, які носять в будь-якому віці. Виготовляють браслети Шамбала з різнокольорових намистин, які переплітаються між собою нитками. Вони бувають дуже різні: дерев'яні, перлинні, металеві, з каменів-самоцвітів, намистин обклеєних стразами і з найдорожчих каменів (діамантів, в тому числі чорних діамантів), можуть бути однотонними і строкатими, чоловічими і жіночими, - але їх в будь-якому випадку легко впізнати з першого ж погляду - вони виділяються серед інших прикрас.

Номер слайду 14

Види. Браслет «Шамбала» в своєму класичному сучасному виконанні представляє собою ряд намистин, переплетених ниткою. При цьому прикраси можуть розташовуватися як в один ряд, так і в кілька - подвійний, потрійний браслети. Число «три» є сакральним у багатьох релігіях, і, як правило, максимальну кількість рядів у браслеті теж три. Такий широкий браслет привнесе в ваш стиль своєрідний самобутній лиск. Слід зазначити, що правило «трьох» поширюється і на одночасне носіння не більше трьох таких виробів на правій руці. Існують і досить цікаві екземпляри з вплетеними годин, ланцюжків, хрестів.

Номер слайду 15

Як носити?Браслет «Шамбала» слід носити на правій руці. Дозволяється вдягати кілька браслетів одночасно, але не більше трьох. Таким чином можна придбати різні прикраси - за кольором, за знаком Зодіаку, для посилення тих чи інших якостей характеру. Прикраси необхідно знімати перед сном для того, щоб оберіг позбувся негативної енергії, накопиченої протягом дня. Зберігати браслети слід окремо один від одного і від інших прикрас. Прикраси необхідно знімати перед сном для того, щоб оберіг позбувся негативної енергії, накопиченої протягом дня. Зберігати браслети слід окремо один від одного і від інших прикрас. Пам'ятайте, купуючи прикрасу «Шамбала» ви набуваєте не тільки стильний аксесуар, але і потужний оберіг, здатний змінити ваше життя на краще.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Левинкова Марина
    Дуже змістовно, цікаво.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Старова Нина
Додано
2 грудня 2018
Переглядів
2461
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку