Презентація "Шапинкові гриби. Практична робота №5 "Розпізнавання їстивних та отруйних грибів своєї місцевості"

Про матеріал
Презентація для проведення уроку з біології в 6 класі за темою "Шапинкові гриби. Практична робота №5 "Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості". Містить інструкцію та матеріали для проведення практичної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шапинкові гриби. Практична робота №5«Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості». БІОЛОГІЯ 6 клас. Айзель Л. О.

Номер слайду 2

Різноманітність шапинкових грибівЇстівні Отруйні Відомо понад 200 видів їстівних грибів. Плодовими тілами живляться багато тваринта людина. Такі гриби називають їстівними. Плодові тіла містить небезпечні (отруйні) для життя людини речовини. Такі гриби називають отруйними. Умовно-їстівні Гриби отруйні або їдкі чи гіркі в сирому вигляді, але їстівні після ретельної кулінарної обробки. Такі гриби називають умовно-їстівними

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Правила збирання грибів

Номер слайду 7

Практична робота №5«Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості».

Номер слайду 8

Мета роботи : Ознайомитися із зовнішніми ознаками, що відрізняють отруйні гриби від їстівних. Навчитися розпізнавати їстівні та отруйні гриби своєї місцевості. Обладнання: Фотографії різних видів грибів, презентація Power. Point, комп'ютер чи інший засіб для демонстрації та перегляду презентації, робочий зошит, ручка .

Номер слайду 9

Хід роботи : Розгляньте запропоновані картки з грибами.2. Визначте ознаки за якими їстівні гриби відрізняються від отруйних. 3. Дані своїх спостережень запишіть до таблиці за зразком.{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}№ картки, назва (попарно) подібних грибів. Пластинчастий чи трубчастий. Ознаки, за якими вони відрізняються № 1. Бліда поганка і печериця. Пластинчасті . В блідої поганки нижній бік шапинки зелений, а в печериці рожевий.

Номер слайду 10

Ознаки, за якими можна порівнювати гриби: Колір шапинки, форма шапинки, трубчастий чи пластинчастий, колір нижньої частини шапинки, наявність «спіднички» або кільця на ніжці, наявність сіточки на ніжці, зміна кольору м'якоті при зрізі, виділення соку при зрізі, тощо

Номер слайду 11

Фотографії грибів. Бліда поганка. Сироїжка зелена№3№1 Печериця. Бліда поганка№2№4№6№5

Номер слайду 12

Висновки В ході практичної роботи було розглянуто такі види грибів_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ , які залежно від будови нижньої частини шапинки поділяють на _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ . Знання і вміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби потрібно для того, щоб _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ .

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Опрацювати параграф підручника §55 стр.206 Дати відповіді на питання в кінці §Закінчити оформлення практичної роботи.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гупало Тетяна Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 березня 2021
Переглядів
5021
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку