Презентація "Шедеври монументальної скульптури"

Про матеріал
Презентація підготовлена до уроку у 8 класі з теми: "Шедеври монументальної скульптури".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шедеври монументальної скульптури.

Номер слайду 2

Мікела́нджело ді Франче́ско ді Не́рі ді Мініа́то дель Се́ра і Лодо́віко ді Леона́рдо ді Буонарро́ті Сімо́ні відомий як Мікеланджело

Номер слайду 3

(1475-1564) — італійський скульптор, художник, архітектор, поет й інженер, знаменитий представник епохи Високого Відродження. Він був першим скульптором, який добре знався на анатомії людини, і для зображення людського тіла у вигляді скульптур, працював з твердим матеріалом — мармуром.

Номер слайду 4

«П'єт́а» або «Опл́акування Христа́» — мармурова скульптура, що зображає Богоматір, яка тримає тіло свого сина-Бога. Цю скульптуру було створено Мікеланджело протягом 1498 —1499 рр.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

«Мойсе́й» — мармурова скульптурабіблійного пророка Мойсея, створена протягом 1513 — 1515 рр.

Номер слайду 8

Первинно «Мойсей» Задумувався як елемент гробниці папи Юлія ІІ, однак, зі зменшенням кількості статуй у комплексі усипальниці, він став центром композиції.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гробниця Джуліано та Лоренцо Медичі створена протягом 1520-1535 рр.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

«Бахус» або «Вакх» — мармурова скульптура, що зображає бога вина Вакха. Цей твір був створений Мікеланджело у 1497 році .

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Зевс Оліпійський Статуя Зевса не збереглась донині, проте численні описи в творах стародавніх істориків, археологічні знахідки (невеликі копії, зображення на монетах) донесли до нас скульптурний образ давньогрецького божества. Хрисоелефантинна статуя бога заввишки сягала 12 м 40 см. Масивний п'єдестал статуї близько 3,5 метрів висотою прикрашали позолочені фігури, що зображували олімпійських богів. На цьому п'єдесталі, який являв собою подобу Олімпу, знаходився трон, створений із золота і дорогоцінних каменів з безліччю різних прикрас із слонової кістки і чорного дерева.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Колос Родоський — величезна статуя грецького бога Сонця Геліоса, споруджена між 292 та 280 роками до н. е. на вході до гавані острова Родос, Греція, учнем Лісіппа Харесом із Ліндоса. Статуя вважалася одним із Семи Чудес Античного Світу: за час свого існування вона була найвищою статуєю світу, висотою 70 ліктів (31,5 м).

Номер слайду 17

pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Кондратова Л.Г.)
Додано
27 січня 2021
Переглядів
1717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку