Презентація "Штучний інтелект".

Про матеріал
Презентація до уроку "Штучний інтелект" теми "Інформаційні технології в суспільстві".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Штучний інтелект. Інтернет речей. Smart-технології. Технології колективного інтелекту.

Номер слайду 2

Історія та розвиток

Номер слайду 3

Статистика

Номер слайду 4

Які онлайн-інструменти планування діяльності ви знаєте?Назвіть переваги використання онлайн-органайзерів?Які комп’ютерно - орієнтовані засоби навчання використовуються у вашій школі? Наведіть приклади використання Google-календаря.

Номер слайду 5

Обмежений, або вузький (ANI, Artificial Narrow Intelligence) — спеціалізується в одній конкретній області. Загальний, або широкий (AGI, Artificial General Intelligence) — може виконувати творчі завдання, притаманні людиніШтучний суперінтелект (ASI, Artificial Superintelligence) - перевершує людський у всіх областях. Категорії штучного інтелекту

Номер слайду 6

Напрямки штучного інтелекту

Номер слайду 7

Приклади використанняштучного інтелекту. Технологія Google Deep. Mind продемонструвала штучний інтелект, який володіє «уявою» і здатний аналізувати інформацію та планувати дії без участі людини. Технологія Google Clips спроможна самостійно робити фотографії, позбавляючи людину необхідності підлаштовувати «ідеальний момент» для фотографування. Алгоритм Brain, котрий використовує You. Tube для рекомендації контенту, забезпечує перегляд 70 % відео з числа усіх, які переглядаються на сайті..

Номер слайду 8

Використання штучного інтелекту.

Номер слайду 9

Інтернет речей (Іо. Т)Інтернет речей (англ. Internet of Things, Io. T) клас пристроїв, які можуть контролювати навколишнє середовище, повідомляти про свій статус, отримувати інструкції і діяти, спираючись на отриману інформацію. Пристрої взаємодіють один з одним без участі людини-користувача. Необхідна наявність фізичного об’єкта, процесу передавання інформації або даних за допомогою Інтернет-з’єднання та аналіз отриманих даних.

Номер слайду 10

Переваги Інтернету речейоптимізація використання ресурсів і робочого процесу; збільшення продуктивності і безпеки виробничих процесів; більш легке прийняття рішень на підставі повного аналізу даних з використанням датчиків;зниження витрат і збільшення доходів шляхом застосування нових функцій і можливостей;відстеження поведінки споживача в режимі реального часу для маркетингу;підвищена обізнаність про стан навколишнього середовища або певну ситуацію. Миттєвий контроль та реагування в складних автономних системах.

Номер слайду 11

Вправа 1 Знайдіть відомості в Інтернеті про історію появи Інтернету речей Подайте знайдені відомості у вигляді презентації. Додайте джерела, з яких ви брали інформацію. Вправа 2 Перегляньте відеоролик про інтернет речей за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=Nj. YTzv. AVozo. Проаналізуйте, які можливості надає використання Іо. Т. Які загрози при цьому можуть виникати. Запишіть свої міркування у текстовий файл. Проілюструйте та розмістіть на Google-диску. Надішліть посилання вчителю.

Номер слайду 12

Smart технологіїУ 2010 році в Сеулі проходив форум з інформаційних технологій «Smart і стале зростання», де були озвучені стратегії розвитку окремих країн (Німеччини, Південної Кореї та ін.), пов’язані зі Smart-технологіями, або «розумними» технологіями. Накопичення суспільством технологій роботи з інформацією в перспективі зумовить появу нової якості, яку нині називають Smart-суспільство, де технології базуються на взаємодії та знаннях. Smart-економіка — це енергозберігаючі, чисті, «зелені» (біологічні) технології., які надають можливість зберегти природне середовище проживання людини, і більш раціонально та ефективно використовувати існуючі ресурси.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Smart місто

Номер слайду 15

Smart-автомобіль самостійно паркується і сигналізує про наявність перешкод у «сліпий» зоні водія. Smart-телевізор, окрім спостереження за змінами у світі, дозволяє активно контактувати з віртуальним простором за допомогою Інтернету. Smart-ліки на хімічному рівні фактично самі встановлюють причину захворювань. Smart-будинки не тільки регулюють процеси життєзабезпечення, які відбуваються всередині них, а й обмінюються інформацією зі своїми господарями.

Номер слайду 16

Технології колективного інтелекту. Властивість, яка виникає у результаті взаємодії між людьми і методами обробки інформації. Здатність групи знаходити розв’язання завдань більш ефективно, ніж найкраще індивідуальне рішення в цій групі. Термін з'явився у середині 1980-х років у соціології при вивченні процесу колективного прийняття рішень

Номер слайду 17

вікі-проекти зі спільного накопичення, удосконалення та публікації знань (Вікіпедія);сервіси питань і відповідей Google та Yahoo Answers, системи оцінок та відгуків про товари (Amazon) і мультимедійний контент (You. Tube); спільна розробка відкритого програмного забезпечення; check-in через геосоціальні мережі.

Номер слайду 18

Підбиваємо підсумки. Дайте означення штучного інтелекту. В чому може бути небезпека повністю автоматизованого будинку?Які професії в зв’язку з поширенням Інтернету речей будуть затребувані в найближчі роки? Наведіть кілька прикладів успішного застосування штучного інтелекту. Наведіть приклади використання Smart-технологій у сучасному світі. Що означає термін «колективний інтелект»? Наведіть приклади реалізації цієї технології.

Номер слайду 19

Виконайте вправу за посиланням:https://learningapps.org/5755288

pptx
Додано
14 травня 2023
Переглядів
7807
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку