Презентація "Швейцарський м’яч - це зміцнення здоров’я для всієї родини"

Про матеріал
Взагалі, застосування фітболів різних розмірів використовувалося в аеробіці ще в середині 50-х років. «Фітбол» або, по-іншому, «Швейцарський м’яч», в 1963 році розробив Акиліно Косані, італійський виготівник пластмас. Ці кулі раніше були знамениті під назвою «кулі Пецци», перший раз їх використала Мері Квінтон, англійський фізіотерапевт, в лікувальних процедурах для новонароджених і немовлят. Дещо пізніше лікар Сьюзан Кляйнфогельбах зробила застосування процедур з ортопедичним м’ячем як фізичну терапію при лікуванні порушень нейро-розвитку (приміром, при лікуванні, а також реабілітації пацієнтів з церебральним паралічем). Специфіка такої аеробіки з фітболом полягає в тому, що в ній значно знижено ударне навантаження на ноги, а це дозволяє займатися фітбол-аэробікой і престарілим людям, і тим, хто має варикозне розширення вен, або у кого пошкоджені колінні і гомілковостопні суглоби, зайва вага.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Швейцарський м’яч - це зміцнення здоров’я для всієї родини. Підготувала викладач: Карасєвич М. П.

Номер слайду 2

Фітбол − від (англ.) «Fitball»; «fit»−оздоровлення, «ball» – м’яч).

Номер слайду 3

Фітбол можна вибрати за двома критеріями: - за довжиною руки, - за зростом людини.

Номер слайду 4

Розрізняють фітболи за структурою: Є фітболи з ручками, а є повністю круглі, є повністю гладкі фітнес м’ячі, а є з шипами .

Номер слайду 5

Головна мета вправ − зміцнення опорно-рухового апарату, створення м’язового корсету, поліпшення рухливості в суглобах, створення оптимальних умов для розвитку інтелектуальної та емоційно-вольової сфери дитини.

Номер слайду 6

1. В.п. - стоячи біля м’яча, одна рука на м’ячі. Кроки навколо м’яча в одну сторону, а потім в іншу з іншою рукою. (3-4 р.)

Номер слайду 7

2. В.п. - сидячи на м’ячі. Почергові рухи рук: 1-2 на пояс, 3-4 до плечей, 5-6 вгору. Почергові рухи в зворотному порядку - в.п. (3-4 р.)

Номер слайду 8

3. В.п. - сидячи на м’ячі, руки на пояс. Почергові рухи рук і ніг: 1-2 руки перед собою долонями вгору, 3-4 ноги на п’ятку коліна не згинати; 5-6-7-8 повернутися у в.п. (3-4 р.)

Номер слайду 9

4. В.п. - сидячи на м’ячі, руки на пояс. Почергові рухи рук і ніг: 1 - права рука/права нога вперед,2 - ліва рука/ліва нога вперед, 3 - права рука/права нога у в.п.,4 - ліва рука/ліва нога у в.п. (3-4 р.)

Номер слайду 10

5. В.п. - сидячи на м’ячі, руки на пояс. Кроки на місці. (3-4р.) 6. В.п. - сидячи на м’ячі, руки на м’ячі. 1-2-3-4- кроки вперед до положення лежачи, 5-6-7-8- кроки назад у в.п. (3-4р.)

Номер слайду 11

7. В.п. - стоячи на колінах за м’ячем, лягти животом на м’яч. Прокочуваня вперед на руки - назад у в.п. (3-4р.)8. В.п. - стоячи на колінах за м’ячем, лягти животом на м’яч. 1-2-3-4- кроки на руках вперед; 5-6-7-8- жим рук від підлоги; 1-2-3-4- кроки назад у в.п. (3-4р.)

Номер слайду 12

9. В.п. - лежачи, руки вгорі, ноги рівні, м’яч затиснути ступнями. Підняти ноги вгору і передати м’яч в руки, повернутися у в.п. (3-4р.) 10. В.п. - лежачи на спині , руки за головою, м’яч затиснути ступнями. Піднімання ніг. (3-4р.)

Номер слайду 13

11. В.п. – стоячи за футболом, руки на фітболі 1-2 – випад в праву сторону з прокачуванням м’яча, 3-4 – в.п. теж саме в іншу сторону (3-4р.)

Номер слайду 14

Вправи на фітболах мають оздоровчий вплив на організм дитини, а головне – формують навички правильної постави.

Номер слайду 15

За рахунок вібрації (при виконанні вправ) і амортизаційної функції м’яча поліпшується кровообіг внутрішніх органів, зміцнюються м’язи спини та черевного пресу, створюється міцний м’язовий корсет, розвивається координація.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 жовтня 2020
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку