Презентація "Сільське господарство світу"

Про матеріал

Аналіз сільського господарства світу. Що це таке. Види сільського господарства. Рослинництво. Форми землеробства. Зернове господарство. Вирощування сільськогосподарських культур: зернові культури, технічні культури. Тваринництво. Види тваринництва. Особливості сільського господарства. Шкода від сільського господарства. Шляхи вирішення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сільське господарство світу. Підготував Ємчура Володимир

Номер слайду 2

Що це таке?Сільське господарство — сукупність галузей, які займаються вирощуванням сільськогосподарських культур і розведенням сільськогосподарських тварин. Воно має життєво важливе значення і є постачальником продовольства й сировини рослинного та тваринного походження. У світовому сільському господарстві зайнято близько 1,1 млрд економічно активного населення. 

Номер слайду 3

СГ поділяється на: Рівень розвитку цих галузей залежить від ряду чинників: рівня індустріалізації країни , природних умов , етнічних і релігійних особливостей країни. землеробствотварин­ництво

Номер слайду 4

Рослинництво (землеробство)Землеробство — провідна галузь сільськогосподарського виробництва, основою якої є використання землі з метою вирощування сільськогосподарських культур. Землеробство об’єднує рільництво, овочівництво, плодівництво, виноградарство, хліборобство, луківництво та ін.

Номер слайду 5

Рослинництво

Номер слайду 6

Форми землеробства. Екстенсивне - збільшення продукції досягається розширенням посівних площ, збільшенням поголів'я великої рогатої худоби, збільшення числа зайнятого населення у сільському господарстві. У таких країнах, економіки яких відносяться до типу аграрних, низькі показники механізації, хімізації, меліорації тощо.Інтенсивне - характеризується науково обґрунтованою організацією, підвищенням продуктивності, застосуванням нових технологій, систем сільськогосподарських машин, пестицидів і мінеральних добрив, використанням генної інженерії і біотехнології, робототехніки і електроніки.

Номер слайду 7

Зернове господарство. Основа рослинництва — зернове господарство. Зернові культури займають майже 1/2 оброблюваної території, вони — основне джерело рослинних білків у харчуванні. Головні зернові культури: пшениця, кукурудза, рис — забезпечують 3/4 світового виробництва зерна.

Номер слайду 8

Кукурудза. Основні райони вирощування кукурудзи — Північна та Південна Америка. Найбільші вироб­ники — США, Китай, Бразилія, Франція, Мексика. Головною культурою екваторіальних, тропічних та субтропіч­них поясів є рис. 

Номер слайду 9

Пшениця. Основними районами посівів пшениці є помірні та субтропічні широти Євразії, Північної та Південної Америки, Австралії. Основ­ні вироб­ники пшениці у світі — Китай, Індія, США, Франція, Росія, Канада, Австралія. Щорічний збір становить понад 580 млн т. 

Номер слайду 10

Технічні культури. Технічні культури - рослини, оброблювані людиною для отримання технічної сировини. ( виноград, чай, какао вирощують в екваторіальному, тропічному і субтропічному поясах. У помірному — льон-довгунець, соняшник, сою, цукрові буряки )

Номер слайду 11

Цукрова тростина і цукровий буряк. Більше половини цукру отримують із цукрової тростини (Куба, Бразилія, Мексика, Ямайка та ін.), решту із цукрового буряку (Україна, Франція, Німеч­чина, Росія та ін.).

Номер слайду 12

Найбільші виробники бавовнику — Китай, США, Індія і Пакистан, Узбекистан, Таїланд та ін. Найбільші виробники чаю: Індія, Шрі-Ланка, Китай; кави — Бразилія, Колумбія, Мексика, Індія та країни Східної Африки. З олійних культур найбільше культивують соняшник (Україна, Росія, країни Південної Єв­ропи, США, Арґентина, Китай) та сою (США, Китай, Корея).

Номер слайду 13

Тваринництво Твари́нництво ( скота́рство ) — галузь сільського господарства, що займається розведенням і використанням сільськогосподарських тварин. Воно забезпечує людей харчовими продуктами, дає сировину для легкої і харчової, а також фармацевтичної промисловості, тяглову силу , основне органічне добриво — гній. Світове поголів’я складає до 1,3 млрд голів.

Номер слайду 14

Поширення. В економічно розвинутих країнах Європи, Північної Америки в лісовій та лісостеповій зонах розводять велику рогату худобу молочно-м’ясного та молочного напрямів. У місцях з посушливим та сухим кліматом розвинене екстенсивне тваринництво м’ясного напряму (Індія, Пакистан, Арґентина, Австралія). Більша половина худоби припадає на країни, що розвиваються. Найбільше поголів’я худоби в Індії, Бразилії, Китаї, США, Арґентині.

Номер слайду 15

Поширення. Свинарство розвинене в Європі, Азії, Північній Америці, у районах з інтенсивним землеробством. Найбільшим є поголів’я свиней у Китаї (1/3), країнах Європи (Німеччині, Франції, Італії, Великій Британії, Росії, Україні, Польщі), США (10 %). Вівчарство поширене майже повсюдно, світове поголів’я — до 1,2 млрд голів. Найбільші виробники вовни й баранини — Авст­ралія, Нова Зеландія, Південна Африка, Арґентина, Індія. Вівчарство розвинене також у Великій Британії, Іспанії, Туреччині, Китаї, США та ін.

Номер слайду 16

Тваринництво поділяється на  скотарство, вівчарство, конярство, козівництво, кролівництво, свинарство, звірівництво; бджільництво та шовківництво.

Номер слайду 17

Особливості СГЯк галузь господарства сільське господарство має такі основні особливості: Економічний процес відтворення переплітається з природним процесом зростання і розвитку живих організмів. Циклічний (календарний) процес природного зростання і розвитку рослин і тварин зумовив сезонність сільськогосподарської праці та споживання. На відміну від промисловості технологічний процес в сільському господарстві тісно пов'язаний з природою. 

Номер слайду 18

Тваринництво і землеробство. У цілому в економічно розвинутих країнах перевага надається тваринництву, яке ведеться на передовій основі з використанням досягнень науки, а в країнах, що розвиваються, особливо в еква­то­рі­аль­ній, субек­ваторіальній зонах та зоні мусонного клімату — рослинництву.

Номер слайду 19

Шкода від СГПеревипасання. Неперероблені відходи тваринницьких комплексів. Забруднення поверхневих вод і деградація водних екосистем. Порушення водного режиму на значних територіях (при осушенні або зрошуванні);Знищення природних місць проживання багатьох видів живих організмів. Руйнування ґрунтових екосистем. Потрібно берегти природу і дбати про довкілля.!!!

Номер слайду 20

Шляхи вирішення екологічних проблем сільського господарства. Точне землеробствоҐрунтозахисне землеробство. Органічне виробництво. Хомобіотичний обіг.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!rrrrr

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Урбанська Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Подрушняк Любов
    Дякую за чудову презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 грудня 2018
Переглядів
17154
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку