Презентація "Сім'я без насильства".

Про матеріал
Ця презентація розкриває проблему домашнього насильства, навчає розрізняти його види та надає алгоритм дій у випадку ситуації насильства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СІМ’Я БЕЗ НАСИЛЬСТВА

Номер слайду 2

АСОЦІАТИВНИЙ КУЩСІМ’Я: БАТЬКИБРАТИКИ,СЕСТРИЧКИНАЙРІДНІШІ ЛЮДИМИР, СПОКІЙСПІЛЬНІ СПРАВИСІМЕЙНІ СВЯТА

Номер слайду 3

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО -  діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї або між родичами.

Номер слайду 4

ЗГІДНО СТАТТІ 126-1 КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ домашнє насильство визначене, як умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного, сексуального або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи.

Номер слайду 5

ВИДИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВАекономічне насильство  - форма домашнього насильства, що включає умисне позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, коштів чи документів або можливості користуватися ними, залишення без догляду чи піклування, примушування до праці, заборону навчатися та інші правопорушення економічного характеру.

Номер слайду 6

ВИДИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВАпсихологічне насильство - форма домашнього насильства, що включає словесні образи, погрози, приниження, переслідування, залякування, інші діяння, або бездіяльність, що викликали у постраждалої особи побоювання за свою безпеку, спричинили емоційну невпевненість, нездатність захистити себе або завдали шкоди психічному здоров’ю особи

Номер слайду 7

ВИДИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВАфізичне насильство  -  форма домашнього насильства, що включає ляпаси, стусани, штовхання, щипання, шмагання, кусання, а також незаконне позбавлення волі, нанесення побоїв, мордування, заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, залишення в небезпеці, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, заподіяння смерті, вчинення інших правопорушень насильницького характеру.

Номер слайду 8

ВИДИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВАсексуальне насильство -  - форма домашнього насильства, що включає будь-які діяння сексуального характеру, вчинені стосовно повнолітньої особи без її згоди або стосовно дитини незалежно від її згоди, або в присутності дитини.

Номер слайду 9

Основні ознаки насильства: Використання переваги: фізичної, психологічної або фінансовоїУмисне й свідоме вчинення діяння. Вчинення діяння, щоб заподіяти шкоду (фізичну, психологічну або фінансову, наприклад, спеціально позбавити грошей)Дія порушує права людини: наприклад, принижує гідність людини, порушує право на таємницю листування чи телефонних розмов, порушує право на працю й відпочинок та інше. ОСНОВНІ ОЗНАКИ НАСИЛЬСТВА:

Номер слайду 10

Домашнє насильство під час війни. Важливо знати. Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Зокрема, це стосується насильства в родинах. Коли люди, які живуть у постійному стресі, опиняються в одному приміщенні, залежать один від одного та не можуть відволіктися, нерідко виникають ситуації домашнього насильства.

Номер слайду 11

Ситуація з домашнім насильством в УкраїніУ червні 2022 року український парламент прийняв Закон України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» (Стамбульська конвенція). 

Номер слайду 12

15 - 47 В Україні за телефонним номером  15-47 цілодобово та безкоштовно діє урядова „гаряча лінія” з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статті та насильству стосовно дітей.

Номер слайду 13

116-123 Національна безкоштовна «гаряча лінія» запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації надає цілодобові психологічні консультації за номером 116-123. Лінія працює за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення на базі ГО «Ла Страда». 

Номер слайду 14

Домашнє насильство: як діяти та куди звернутися по допомогу?ПЕРЕГЛЯД ВІДЕО https://youtu.be/2o3 Jbt. G4kn8

Номер слайду 15

ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА. Притулок для жінок або притулок для осіб, що постраждали від домашнього насильства — місце тимчасового захисту та різноманітної підтримки жінок та дівчат, вимушеним уникати перебування у місці постійного проживання через домашнє насильство чи насильство з боку близьких та партнерів.

Номер слайду 16

Якщо ви постраждали від домашнього насильства або стали свідком вчинення домашнього насильства – не мовчіть!

pptx
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку