Презентація "Синдром дефіциту уваги з гіперактивністю"

Про матеріал
Синдром дефіциту уваги з гіперактивністю або СДУГ - це порушення психоемоційного розвитку дитини. Що потрібно знати батькам про СДУГ?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Синдром дефіциту уваги та гіперактивностіПанченко В. М.

Номер слайду 2

Що таке СДУГ?

Номер слайду 3

Він проявляється

Номер слайду 4

Як проявляється СДУГ у школярів?Діти, які страждають синдромом СДУГ, не здатні тривалий час утримувати увагу на чому-небудь, вони неуважні, забудькуваті, часто втрачають свої речі, не сприймають з першого разу вказівки і прохання дорослих, їм важко дотримуватися розпорядку дня. Вони дуже рухливі, балакучі, метушливі, прагнуть скрізь бути лідерами, дуже емоційні, нетерплячі, люблять фантазувати. Їм важко засвоїти правила і норми поведінки, вони відволікаються на будь-які звуки, в школі. В таких дітей часто відсутня мотивація до навчання. У діалозі часто перебивають співрозмовника, нав’язують свою тему, яка їх цікавить в даний момент.

Номер слайду 5

Причини і фактори ризику{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Причини. Фактори ризику. Патологія розвитку лобових часток мозку. Часті конфлікти в родиніГенетичний фактор. Надмірна суворість по відношенню до дитини. Розлад ЦНС у новонароджених. Фізичні покарання. Недоношеність

Номер слайду 6

Поради батькам. Дитину треба хвалити, їй потрібно бути успішною;Вимоги до дитини повинні бути посильними для її віку;Важливе спільне сімейне дозвілля;Неприпустимо: перевтома дитини, приниження, злість, грубість на її адресу;Не залишати без уваги дитячі прохання;Заборонено порівнювати дитину з іншими дітьми.

pptx
Додано
13 січня
Переглядів
210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку