Презентація "Сінгапур"

Про матеріал
Дана презентація є чудовим матеріалом для доповнення до уроків. В роботі описана характеристика країни Сінгапур, природні туристичні ресурси, культурно-історичні ресурси, динаміка туристичних потоків, основні види туризму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала студентка ГОЕ-19 Шостак Тетяна. Сінгапур. Туристичний путівник

Номер слайду 2

Характеристика країни.2. Природні туристичні ресурси.3. Культурно історичні ресурси.4. Динаміка туристичних потоків5. Основні види туризму. Зміст:

Номер слайду 3

Площа - 712,4 км²(внутр. води 1.444 %)Населення - 5.2 млн. чол. Складається з о. Сінгапур і 57 дрібних островів. Столиця - Сінгапур. Форма правління - Парламентська Республіка Президент - Халіма Якоб. Прем’єр-міністр - Лі Сянь Лун. Сінгапур

Номер слайду 4

Національний склад населення

Номер слайду 5

2. Природні туристичні ресурси. Кліматичні курорти. Острів Сентоза Острів Пулау-Убін. Об’єкти природно-заповідного фонду. Заповідник Букіт Тіма. Парк птахів Джуронг Центральний парк орхідей. Парк Ночное сафари. Ботанічний сад

Номер слайду 6

Острів Сентоза. Сентоза зустрічає туристів прекрасними пляжами, гостинними готелями, можливостями для заняття водними видами спорту. Для тих, хто не любить нудьгувати, розкриває свої двері океанаріум «Підводне царство» - один з найбільших в Азії. Океанаріумом є прозорий тунель завдовжки більше 80 метрів, з середини якого відвідувачі спостерігають життя підводного миру.

Номер слайду 7

Пулау-Убін — це одна з останніх районів Сінгапуру, яка збереглася від міського розвитку, бетонних будівель та шляхових доріг. Дерев'яні села Пулау-Убін та дерев'яні притоки, розслаблені мешканці, багата і збережена дика природа, залишені кар'єри та плантації, а також незаймана природа роблять її останнім свідком старого сінгапурського kampong, який існував до сучасних індустріальних часів та великого міського розвитку. Можна насолодитися тихою місциною рибацьких поселень. Острів Пулау-Убін

Номер слайду 8

Природний заповідник Букіт Тіма. У заповіднику понад 800 видів рослин і близько 500 видів фауни. Зараз він вважається єдиним найбільшим дощовим лісом, які залишилися в Сінгапурі. Зараз заповідник - це абсолютно безпечна природна зона відмінно підходить для прогулянки. Годувати будь-яких тварин і птахів заборонено законом!Заблукати в джунглях у вас не вийде. На вході видають карту, а на кожній стежині є покажчики. Пішки прогулянка по заповіднику займають приблизно години дві - три. Можна і прокотитися по заповіднику на екскурсійному трамвайчику. Вхід в заповідник безкоштовний і доступ цілодобовий, але все ж не раджу йти туди після заходу сонця. Кращий час для відвідування з шостої ранку і, приблизно, до 7 вечора.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Парк птахів Джуронг. Парк птахів Джуронг-це унікальне місце, де можна побачити всіх крилатих мешканців парку в природних умовах проживання. Сьогодні в ньому налічується понад 5000 особин птахів 380 видів, у тому числі 29 видів, схильних до загрози вимирання. Відвідати Парк птахів Джуронг можна і з дітьми. Ця поїздка стане незабутньою для кожного члена сім'ї - цей парк Сінгапуру визнаний не тільки одним з кращих «пташиних» заповідників на планеті, але і одним з найцікавіших серед зоопарків!

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Центральний парк орхідей. Національний парк орхідей розміщений в центрі саду, в самому його серці. Загальна площа - 3 гектари. Тут зібрана світова колекція орхідей, а також знаходиться всесвітній центр їх гібридизації. Загалом це 60 тисяч видів рослин, з яких 400 різновидів і більше 2000 гібридів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Зоопарк “Нічне сафарі”У нічному зоопарку мешкає близько 800 видів тварин з 7 географічних зон, відповідно до яких влаштовано зони, що відтворюють природні умови проживання для різних мешканців парку. Тварини, як і в сінгапурському зоопарку, міститися не в тісних клітках, а в вольєрах, відокремлених від відвідувачів Нічного сафарі природними перегородками: кущами, затоками, насипами. Тільки хижаки відгороджені скляною стіною.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Ботанічний сад. Сьогодні Сінгапурський ботанічний сад – це унікальний комплекс екваторіальної рослинності, що займає 52 гектара площі і складається з цілого ряду тематичних куточків.

Номер слайду 17

Сад розташований на околиці центрального торгового району Сінгапуру. Є одним з трьох садів, і єдиним тропічним садом, визнаним ЮНЕСКО об'єктом Всесвітньої спадщини. З 2013 року займає перше місце в Азії серед паркових пам'яток за версією Trip. Advisor (премія «Вибір мандрівників»). У 2012 році став першим лауреатом номінації «Сад року» Міжнародної премії садового туризму. З 2008 року має три зірки рейтингу Мішлен.

Номер слайду 18

3. Культурно історичні ресурси. Археологічні пам’ятки. Найстаріша мечеть Джамай Храм Шрі Маріамман. Храм и музей святині зуба БудиІсторичні пам’ятки. Парк Тигрового Бальзаму. Найвідоміші пам’ятки архітектури. Готель Маріна Бей Сендс. Сади біля заливу (Gardens by the Bay)Пам’ятки монументального мистецтва. Статуя Мерліона Фонтан богатства. МузеїМузей мистецтв. Музей азійських цивілізацій. Музей Перанакан. Музей оптичних ілюзій. Театри. Театр ЭспланадаІнші об’єкти. Колесо огляду (Singapore Flyer)Район Маленька Индія (Little India)Район Чайна-таун (Chinatown)Оглядовий майданчик отелю Marina Bay Sands

Номер слайду 19

Мечеть Джамай. Одна з найбільш ранніх мечетей в Сінгапурі, і розташована в районі Китайського кварталу в межах Центральної Області, центрального ділового району Сінгапуру. Була встановлена ​​в 1826 році. Ця мечеть також відома як Мечеть Чулія, Мечеть Мейдін або відома як Велика Мечеть серед тамільської мусульманського співтовариства в Сінгапурі.

Номер слайду 20

Храм Шрі Маріамман. Найстаріший індуїстський храм Сінгапуру Шрі Маріамман розташовується в центрі Чайна-Тауна. Заснований Шрі Маріамман був в 1827 році, а в даний час вважається пам'яткою національного значення. Цей діючий храм відкритий для відвідування всіма бажаючими абсолютно безкоштовно. А ось за можливість сфотографувати Шрі Маріамман зсередини стягується невелика плата.

Номер слайду 21

Храм и музей святині зуба Буди. Згідно з легендою, після кремації Будди залишилося 4 його зуба, які були відвезені його учнями на зберігання в різні країни. Вважається, що один такий зуб був привезений з М'янми в сінгапурський храм. Послідовники Будди вірять, що в даний час реліквія знаходиться в золотій скриньці, який виставлений в Храмі зуба в Чайна-тауні.

Номер слайду 22

«Сад Тигрового Бальзаму» існує з 1937 року, і прикрашений восковими і гіпсовими фігурами. Всього в парку понад тисячу скульптур, всі вони, так чи інакше, прославляють тигровий бальзам. Перебуваючи далеко від туристичних маршрутів, територія парку потопає в зелені тропічних рослин. Незважаючи на те, що вхід безкоштовний, відвідувачів, як правило, небагато. Хоча парк не має відношення до релігії, складається він з трьох частин - Ада, Рая і Чистилища. Біля воріт, за традицією, туристів зустрічає факір з коброю. Весь парк створений за мотивами китайських міфів і легенд. Парк Тигрового Бальзаму

Номер слайду 23

Готель Маріна Бей Сендс. Комплекс включає три 55-поверхові вежі висотою 194 метрів, будівництво яких було завершено 2009 року. На дахах трьох веж розташована велика тераса у вигляді гондоли, в якій знаходяться басейн та сад Sands Sky. Park площею 12,4 тис. кв. метрів. Відкрита для відвідувачів платформа має площу 1,2 га.

Номер слайду 24

Сади біля затоки (Gardens by the Bay)Сади біля затоки є частиною стратегії з боку уряду Сінгапуру перетворити Сінгапур з «Садового міста» в «Місто у саду». Поставлена мета полягає в тому, щоб підвищити якість життя за рахунок збільшення зелені і флори в місті.

Номер слайду 25

Статуя Мерліона. Один з найвідоміших символів Сінгапуру - міфічна істота Мерліон, що складається з голови лева і тіла риби. «Левова» частина цієї тварини виступає символом безстрашності і сили, а «риб'яча» вказує на тісний зв'язок країни з морською стихією. В даний час статуя Мерліон знаходиться на площі перед готелем Фуллертон і є дуже популярним місцем серед туристів.

Номер слайду 26

Фонтан богатства. Одна з перлин нічного Сінгапуру, Фонтан багатства потрібно обов'язково подивитися в Сінгапурі, який знаходиться в центрі міста поруч з торговим центром Suntec City. Офіційно це найбільший (!) фонтан у світі, але при цьому в ньому укладено і глибокий сенс. Фонтан був побудований за всіма правилами фен-шуй і кожен його елемент має значення, як, наприклад, бронзове кільце — символ єдності всіх націй Сінгапуру.

Номер слайду 27

Музей мистецтв. Якщо ви любите все незвичайне, то наш вам порада: зверніться до Музей мистецтв на 71 Bras Basah Road. Тут ви не знайдете звичних класичних полотен відомих майстрів, зате побачите безліч нових оригінальних ідей в мистецтві, арт-об'єктів та інсталяцій.

Номер слайду 28

Музей азійських цивілізацій. Відмінна можливість урізноманітнити свій відпочинок в Сінгапурі і внести в нього трохи інтелектуального різноманітності. Тут можна дізнатися про культурному і історичному спадщині азіатських країн і народів за останні 5000 років. Крім звичних предметів побуту, начиння і прикрас, тут можна познайомитися зі звичаями урочистих трапез різних народів або вивчити історію, скажімо, Індії чи Китаю на інтерактивній виставці.

Номер слайду 29

Музей Перанакан. Пізнавальний етнографічний музей, присвячений місцевої народності перанакан, розташований в будівлі XIX століття. В результаті змішаних китайсько-малайських шлюбів виникла унікальна народність зі своєю оригінальною культурою, мовою і навіть кухнею. У музеї можна побачити антикварні меблі, посуд і одяг перанакан, а також придбати сувеніри на пам'ять.

Номер слайду 30

Музей оптичних ілюзій. Думаєте, Сінгапур — це лише пляжі, храми і красиві види? Тоді не полінуйтеся зайти в Музей оптичних ілюзій, і ви зрозумієте, що Сінгапуру ще є чим вас здивувати. В експозиції цього незвичайного музею зібрано більше ста 3 D-картин, які перевернуть ваше сприйняття реальності з ніг на голову. Хочете опинитися всередині одного з шедеврів світового живопису? А потрапити в чарівну кімнату, де все не таке, яким здається? Тоді вам точно сюди!

Номер слайду 31

Театр Еспланада. Сінгапурський театр Еспланада славиться своєю ідеальною акустикою. Тут виступають світові зірки, проводяться оперні концерти та мюзикли, а також конференції та виставки. Усередині Еспланада знаходиться два концертні зали, бібліотека і виставковий зал.

Номер слайду 32

Колесо огляду (Singapore Flyer)Вам просто обов'язково потрібно прокотитися на цьому гіганті та подивитися красиві місця Сінгапуру, тому що пропустити таку красу не можна ні в якому разі. Сінгапурський колесо Singapore Flyer — найбільша в світі, а від панорамних видів Сінгапуру і островів Малайзії та Індонезії захоплюють дух.

Номер слайду 33

Район Маленька Индія (Little India)Сінгапурська Маленька Індія - досить компактний етнічний район, повний національного колориту. Тут можна купити традиційний одяг, прянощі, прикраси та сувеніри. У місцевих кафе і ресторанах гостям запропонують скуштувати національну індійську кухню. У цьому районі також знаходиться декілька індуїстських храмів.

Номер слайду 34

Район Чайна-таун (Chinatown)Колись китайський район Сінгапуру був одним з найбільш кримінальних в країні, а сьогодні ці місця цінуються туристами за безпеку і національний колорит. У Чайна-тауні знаходиться безліч магазинів і аптек, а на вулиці їжі розташовані чайні будиночки, ресторани та паби, що надають туристам широкий вибір страв національної китайської кухні.

Номер слайду 35

Оглядовий майданчик готелю Marina Bay Sands. Оглядовий майданчик розташований на даху готелю Marina Bay Sands. Не дивлячись на те, що вхід сюди платний, це місце постійно привертає багато сінгапурських туристів. Краще всього піднятися сюди ввечері, коли з вершини готелю відкривається приголомшливий вид на місто.

Номер слайду 36

4. Динаміка туристичних потоків Міжнародні туристичні прибуття до Сінгапуру в 2013 досягли позначки у 15,6 млн., реєструючи приріст з минуло року до 7,4%. Надходження від туризму зросли до $23,5 млрд., що становить 1,7% порівняно з минулим роком. Офіційна статистика щодо прибутків готельних номерів склала за 2013 рік $ 2,9 млрд.,а розміщення зросло на 3,7% у порівнянні з попереднім роком.

Номер слайду 37

5. Основні види туризму. Фестивальний туризм. Фестиваль River Hongbao. Китайський Новий рік в СінгапуріТа інші...

Номер слайду 38

Фестиваль River Hongbao. Фестиваль River Hongbao регулярно проводиться з 1986 року і приурочений до святкування Нового року за місячним календарем. Фестиваль проводиться на плавучому стадіоні в Марина Бей і приймає в якості своїх гостей не тільки жителів Сінгапуру, а й туристів. У програму фестивалю входять різноманітні заходи, які дозволяють ближче познайомитися з традиціями і культурою Китаю. Тут можна побачити традиційні атрибути свята, такі як паперові ліхтарики, а також скуштувати найкращі страви національної кухні і помилуватися на грандіозну подію.

Номер слайду 39

Китайський Новий рік в Сінгапурі - масштабне свято, широко відзначається щорічно. Свято називають і як «Чуньдзе», а стартує він, як правило, на початку лютого. Святкові гуляння тривають протягом двох тижнів. Свято є дуже шанованим - люди заздалегідь купують лимонні, мандаринові і апельсинові дерева і дарують потім одного їх плоди. Вулиці і площі заповнюються танцюючими сінгапурцями, всюди чути звук барабанів. Китайський Новий рік в Сінгапурі

Номер слайду 40

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 квітня 2022
Переглядів
2188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку