Презентація "Система роботи з обдарованими учнями ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» "

Про матеріал

В презентації подано систему роботи навчального закладу з обдарованими учнями. Представлено етапи і форми роботи з учнями даної категорії в професійному навчальному закладі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Система роботи з обдарованими учнями ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну»

Номер слайду 2

Організація системної роботи. Програма роботи з обдарованими, здібними і талановитими учнями «Талановита молодь» (на 2013 – 2018 н.р.). План роботи з обдарованими, здібними і талановитими учнями ДНЗ «МВПУТД» . Наказ про роботу з обдарованою і талановитою молоддю (від 1.09.2017). Наказ про призначення координатора для роботи з обдарованими учнями (від 1.09.2017).

Номер слайду 3

Завдання програми «Талановита молодь» виявлення обдарованих та здібних учнів; створення максимально сприятливих умов для розкриття їх потенційних можливостей;психологічні діагностичні дослідження щодо виявлення та спрямування розвитку обдарованого учня;навчання, виховання та розвиток обдарованих учнів;науково-методичне забезпечення роботи з обдарованими учнями;стимулювання та заохочення навчальної й позаурочної діяльності учнів.

Номер слайду 4

Сфери обдарованості

Номер слайду 5

Система пошуку обдарованих учнів {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Сфера пошуку Критерії, за якими здійснюється пошук. Навчаннярівень активної творчостіпізнавального інтересунестандартного мисленняфізичний розвиток. Результативність високий показник успішностіінтелект ерудиція. Конкурси нестандартність мислення неординарність підходів Діагностика лідерські рисиоригінальність креативністькогнітивні особливості особистостіГромадська діяльністьрівень активностіініціативностівідповідальності

Номер слайду 6

Етапи роботи з обдарованими учнями{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}I етап - Діагностика та виявлення індивідуальних особливостей обдарованих учнів. II етап - Створення банку даних, закріплення за учнями педагогів-наставників. III етап - Індивідуалізація навчання на основі диференціації та особистісно-орієнтованого підходу. IV етап - Спільна діяльність вчителя та учня. V етап - Аналіз, корекція. VI етап – Стимулювання та заохочення.

Номер слайду 7

Форми роботи

Номер слайду 8

Заходи для розвитку професійних здібностейконкурси фахової майстерності з професій «Перукар» і «Кравець»;навчання в навчально-практичному центрі сучасних швейних технологій ДНЗ «МВПУТД»;захист творчих робіт учнів; індивідуальна робота з обдарованими учнями та під час створення власної колекції одягу або моделей зачісок.

Номер слайду 9

Навчально-практичний центр сучасних швейних технологій

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Заходи для розвитку творчих здібностей. Конкурси творчих робіт, виконаних в різних техніках та стилях: виставки виробів з природного матеріалу «Осінні етюди», конкурс вишивки до дня Святої Варвари, конкурс вишуканої Валентинки до дня Святого Валентина, конкурс творчих робіт до Великодніх свят «Будем святкувати, Пасху величати». Святкові концерти, свята музичного мистецтва та творчості ( Концерт до Дня Вчителя, концерт до 8 Березня «О жінко, бездоганна чарівнице»», музичний та пісенний супровід всіх свят та заходів навчального закладу).

Номер слайду 13

Заходи для розвитку інтелектуальних здібностей. Обдаровані учні постійно залучені до освітнього процесу через системне використання різноманітних видів урочної та позаурочної діяльності. Працюють різноманітні гуртки, успішно діє учнівське само­врядування. Систематично відбуваються турніри ін­телектуальних ігор «Брейн-ринг», «Що? Де? Коли?» та інші.

Номер слайду 14

Заходи для розвитку спортивних здібностей. Змагання, конкурси, естафети ( легкоатлетичний крос «Першокурсник – 2017», тижні бігу, штовхання ядра, стрибків у довжину, змагання з тенісу, шахів, волейболу, силової гімнастики – на отримання кубків МВПУТД, змагання з танцювальної аеробіки). Навчально-тренувальні заняття з техніки туризму.

Номер слайду 15

Гурткова робота за напрямками

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Модельно - хореоргафічна студія «Елегант»

Номер слайду 20

Колекція «Перлина»

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Колекція «Пані Українка»

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Колекція «Квітка душа»

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Колекція «Монпасьє»

Номер слайду 28

Колекція «Сяйво світанку»

Номер слайду 29

Парад наречених

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Парад вишиванок

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Конкурс краси «Міс Весняна Красуня»

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Волейбол ІІ місце - у змаганнях з волейболу серед учнів ПТНЗ Миколаївської області у 2017-2018 навчальному році.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Настільний тенісІІ місце - у змаганнях з настільного тенісу серед учнів ПТНЗ Миколаївської області у 2017-2018 навчальному році.

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Легка атлетика І місце - у змаганнях з легкої атлетики серед учнів ПТНЗ Миколаївської області у 2017-2018 навчальному році.

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

ШахиІ місце – у змаганнях з шахів серед учнів ПТНЗ Миколаївської області у 2017-2018 навчальному році.

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
870
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку