Презентація. Скопування пристовбурових кіл плодових дерев.

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Скопування пристовбурових кіл плодових дерев". 7 клас Природознавство. Для дітей з особливими освітніми потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Практична робота: «Скопування пристовбурних кіл плодових дерев. Розпушування ґрунту».

Номер слайду 2

Пристовбкрове коло. Пристовбуровим колом називається ділянка ґрунту навколо стовбура дерева. Ця ділянка ґрунту важливий для росту і розвитку дерева. Через нього до кореневої системи надходить вода, поживні речовини, добрива. Пристовбурні кола потребують правильного догляду та утримання. Важливо: Розмір пристовбурового кола залежить від віку дерева і розмірів кореневої системи. Чим старше дерево, тим більше повинен бути пристовбурне коло. Часто пристовбурне коло прирівнюється до крони дерева.

Номер слайду 3

Догляд за пристовбуровим колом передбачає такі дії: Позбавлення від бур'янів. Пристовбурні кола слід тримати в чистоті. Стежити за чистотою в колі слід регулярно. Розпушування ґрунту. Цей прийом допомагає позбутися від бур'янів, а також дрібних шкідників, які живуть у ґрунті і повільно знищують дерево. Розпушування проводиться кілька разів в рік, обов'язково рихлити грунт перед зимівлею. Розширення пристовбурового кола. Разом з розростанням крони дерева варто розширювати діаметр кола. Зрошування ґрунту. Під час посухи грунт навколо дерева слід рясно зволожувати. Укриття матеріалом на зиму. Якщо взимку сніговий покрив високий у вашому регіоні, додаткового укриття не потрібно. Якщо ж снігу взимку випадає мало, дмуть холодні вітри, потрібно утеплити пристовбурні кола дерев покривним матеріалом.

Номер слайду 4

Правила перекопування ґрунту навколо дерева: Після осіннього листопаду грунт перекопують лопатою. При цьому намагаються не пошкодити кореневу систему. Лопату потрібно ставити по напрямку до стовбура, щоб розпушування здійснювалося вздовж кореневої системи, а не впоперек. Пласти ґрунту не розбивають. Наступне перекопування відбувається ранньої весни, після сходження снігу, до появи листя. Весняне перекопування робиться за допомогою вил, перекопувати грунт слід неглибоко. Після перекопування грунт вирівнюють, розбивають грудки ґрунту. Влітку розпушування здійснюється від 3 до 5 разів. У міру проростання бур'янів. Літній перекопування проводиться на глибину 5-6 див Коли з'являється кірка на пристовбурних кіл і починають рости бур'яни, необхідно зробити розпушування. В кінці літа рихлити грунт не можна, щоб дерево підготувалося до зими.

Номер слайду 5

Процедура перекопування ґрунту дозволяє забезпечити дерева вологою, киснем, поживними речовинами. Також ця процедура допомагає знизити число шкідників, що мешкають в ґрунті. Знищити бур'яни, які вступають з кореневою системою дерева в боротьбу за грунт. Іншими словами, для молодого дерева створюється сприятливе середовище для росту і розвитку.

Номер слайду 6

Практичне завдання:під контролем дорослої людини обкопати одне пристовбурове коло плодового дерева.

Номер слайду 7

Розпушування ґрунту в міжряддях, прополювання. Після розпушування полегшується надходження повітря в ґрунт, а значить, і насичення її киснем. В процесі розпушування землю не перевертають, а тільки руйнують поверхневу кірку. Одночасно знищують бур'яни. При розпушуванні можна вибрати з землі їх великі корені. Пухкий грунт краще вбирає вологу під час поливу або дощу. Для розпушування грунту використовують мотики, плоскорізи, культиватори ручні.

pptx
Додано
17 березня 2021
Переглядів
1282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку