Презентація "Слова-назви предметів. Питання Хто?, Що?"

Про матеріал
Презентація спрямована на практичне засвоєння поняття "Слова - назви предметів", розрізнення слів – назв предметів за питаннями Хто? Що?. Є також цікаве завдання для закріплення теми. Сподіваюсь, що цей матеріал допоможе.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слова - назви предметів. Питання Хто?, Що?.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Друг Незнайко нас чекає про слова він щось питає. Діти озирніться навколо, що нас оточує? Так звичайно різні предмети.

Номер слайду 4

Діти погляньте, будь-ласка, на картинку. Що перед вами з’явилося? Так, це лялька. А це хто? Чим схожі лялька і дівчинка? А чим відрізняються? Так дівчинка вміє рухатися, вона дихає, вона жива, а лялька нежива.

Номер слайду 5

А це хто? Так діти , ваші тата, мами, бабусі, дідусі, ми всі живі. А це хто? Це також живі істоти, якщо ми не знаємо назву тварини- запитуємо хто це? Як ви гадаєте, що спільного у всіх живих істот? Дітки , до всіх живих істот ми ставимо питання: ХТО?Хто?

Номер слайду 6

А ці предмети, що нас оточують, що вони роблять? Так, вони не дихають, не спілкуються у цих предметів немає вух, очей, ці предмети неживі. До цих предметів ми ставимо запитання - що?Що ?

Номер слайду 7

Давайте пограємо в гру, яка називається «Живе - неживе». Ваше завдання уважно роздивитися на предмет та сказати цей предмет живий чи неживий. ХТО ?ЩО ?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Скажіть чого ви навчилися на занятті? Добре мені дуже приємно з вами працювати , ви виконали всі завдання, молодці! Дякую за увагу, до нових зустрічей!

pptx
Додано
2 вересня
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку