Презентація "Сонячна система "

Про матеріал
Діти багато дізнаються про планети сонячної ситеми.Побачать орбіти на яких рухаються планети.Познайомляться з земними планетами і гігантами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сонячна система

Номер слайду 2

Планета Меркурій Мерку́рій — найближча до Сонця планета Сонячної системи. Обертається навколо Сонця за 87,969 земних діб. Меркурій належить до внутрішніх планет, оскільки його орбіта лежить ближче до Сонця, ніж пояс астероїдів. Після позбавлення Плутона статусу планети Меркурій є найменшою планетою Сонячної системи.

Номер слайду 3

Планета Венера. Вене́ра — друга від Сонця та шоста за розміром планета Сонячної системи. Період обертання навколо Сонця — 224,7 земних діб. Названа на честь Венери, богині кохання з римського пантеону. Це єдина з восьми основних планет Сонячної системи, яка отримала назву на честь жіночого божества.

Номер слайду 4

Планета Земля. Земля́ — третя від Сонця планета Сонячної системи, єдина планета, на якій відоме життя, домівка людства. Земля належить до планет земної групи.

Номер слайду 5

Пленета Марс. Марс — четверта планета Сонячної системи за відстанню від Сонця та сьома за розміром і масою. Названа на честь Марса — давньоримського бога війни.

Номер слайду 6

Планета Юпітер. Планета Юпітер є в два з половиною рази більша, ніж всі інші планети Сонячної системи, разом узяті. Вона складається в основному з газів і тому відноситься до газових гігантів.

Номер слайду 7

Планета Сатурн. Сатурн — одна з п'яти планет Сонячної системи, легко видимих неозброєним оком із Землі. У максимумі блиск Сатурна перевищує першу зоряну величину.

Номер слайду 8

Планета Уран. Уран, з середньою температурою -197 °C, найхолодніша планета в нашій Сонячній системі. Зафіксовано, що температура на Урані може опускатись і до -224 ° C. Крім екстремально низької температури на Урані панують жахливі вітри зі швидкістю понад 900 км на годину.

Номер слайду 9

Планета Нептун. Планета Нептун – це восьма, найвіддаленіша від Сонця, планета в нашій системі. Вона близька за складом до свого сусіда Урану, її атмосфера містить водень і гелій, а також трохи метану. Саме завдяки метану Нептун такого синього кольору. Температура в атмосфері досягає – 220 °

Номер слайду 10

ДЯКУЮ

Номер слайду 11

ДЯКУЮ

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Людина і світ, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
16 грудня 2023
Переглядів
748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку