Презентація "Спадщина Василя Сухомлинського"

Про матеріал

"Школа – не комора знань, а світоч розуму. Усі діти не можуть мати однакові здібності. І найважливіше завдання школивиховання здібностей", писав Василь Сухомлинський.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спадщина Василя Сухомлинського Підготував учень 9 – А класу Акуленко Олександр. Учитель української мови та літератури Григорчук О. О.«Учитель творить Людину»

Номер слайду 2

Василь Сухомлинський писав:  «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний.»

Номер слайду 3

Василь Сухомлинський - видатний український педагог, публіцист, письменник, поет, заслужений вчитель, засновник гуманістичної, новаторської педагогіки.

Номер слайду 4

Василь Сухомлинський Народився в Кіровоградській області. (28 вересня 1918 – 2 вересня 1970)

Номер слайду 5

Про сім’ю: Народився Василь Сухомлинський у селі Василівці в бідній селянській сім’ї. В родині було 4 дітей, і всі стали вчителями.

Номер слайду 6

Освіта: Він вчився в рідному селі у школі і в 1933 році закінчив семирічку. Василь Сухомлинський вчився в медичному технікумі, але незабаром пішов звідти, вступив на робочий факультет.

Номер слайду 7

Юні роки: У 17 років він став вчителем заочної школи недалеко від рідного села; працює викладачем української мови і літератури в Онуфріївській середній школі. Саме мати хлопчика спонукала його до педагогічної діяльності, бо бачила у ньому потенціал.

Номер слайду 8

Життя під час Великої Вітчизняної війни: У 1941 році під час Другої світової війни добровольцем йде на фронт. На фронті Василь Олександрович був двічі поранений, довго лікувався в евакогоспіталях. Тяжким було поранення в руку. Хірурги хотіли її ампутувати. Але він не дав цього зробити. Лікарю довелося двічі оперувати Василя Олександровича, але руку він все-таки не ампутував.

Номер слайду 9

Риси характеру поета: Крім ерудиції, В. Сухомлинський мав неабияку силу волі, вирізнявся поміркованістю, надзвичайною скромністю, працездатністю (вставав щодня о четвертій годині ранку й писав власні твори до восьмої), людяністю.

Номер слайду 10

Педагогічні праці: В. Сухомлинський — автор низки педагогічних праць: «Серце віддаю дітям», «Народження громадянина», «Як виховати справжню людину», «Павлиська середня школа», «Сто порад учителеві», «Батьківська педагогіка» та ін. Загалом він написав 41 монографію, понад 600 наукових статей.

Номер слайду 11

Для дітей написав близько 1200 творів

Номер слайду 12

Для дітей написав близько 1200 творів

Номер слайду 13

Номер слайду 14

2 вересня 1970 року серце Василя Олександровича Сухомлинського перестало битися. Йому судилося народитися і померти у вересні, і це символічно, бо вересень – це початок нового навчального року.

Номер слайду 15

Пам’ятники в україні

Номер слайду 16

Ювілейна монета  номіналом 2 гривні, випущена  національним банком україни, присвячена 85-річчю від дня народження українського педагога

Номер слайду 17

Ювілейна монета   - Серце віддаю дітям - номіналом 2 гривні, випущена  у 2018 році (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського)

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Вклад у освіту: З легкої руки В. О. Сухомлинського в педагогіці з’явилося поняття «уроки мислення» – уроки, які змушували дітей молодшого шкільного віку дивитися на світ і розкривати його найскладніші взаємоза-лежності.

Номер слайду 20

5

Номер слайду 21

Золоті цитати Василя сухомлинського “Не можна сміятися над старістю і старими людьми – це величезне блюзнірство; про старість треба говорити з повагою; у світі є три речі, з яких не можна ніколи сміятися, - патріотизм, справжня любов до жінки і старість.”

Номер слайду 22

«Програми в усіх школах одні й ті ж, підручники однакові, але школи різні, тому що різні вчителі. Школа – це передусім учитель. Особистість учителя – наріжний камінь виховання». Золоті цитати Василя сухомлинського

Номер слайду 23

«Важливе завдання школи – виховати людину допитливою,творчою, думаючою.» Золоті цитати Василя сухомлинського

Номер слайду 24

«У наших школах не повинно бути нещасливих дітей, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здібні. Успіх у навчанні – єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися.»Золоті цитати Василя сухомлинського

Номер слайду 25

«Залізо іржавіє, не знаходячи собі застосування, стояча вода цвіте, а на холоді вкривається кригою, розум же людини, не знаходячи собі застосування, хиріє.»Золоті цитати Василя сухомлинського

Номер слайду 26

 «Школа – не комора знань, а світоч розуму. Усі діти не можуть мати однакові здібності. І найважливіше завдання школи – виховання здібностей». Золоті цитати Василя сухомлинського

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Панов Дмитро Сергійович
    Дуже гарна робота! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гуровська Олена Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Слободська Надія Іванівна
    Дякую за чудову роботу)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Unique School
    Чудова презентація) Дякую)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
18 вересня 2018
Переглядів
10561
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку