Презентація "Спілкування у безпечному інтернеті"

Про матеріал
Подана презентація допоможе учням з"ясувати, які ризики можуть виникати при спілкуванні в Інтернеті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: СПІЛКУВАННЯ У БЕЗПЕЧНОМУ ІНТЕРНЕТІ

Номер слайду 2

Мета: допомогти дітям захистити себе від небезпек віртуального світу та навчити їх правилам поводження у світовій мережі. Завдання: v з’ясувати, які ризики можуть виникати при спілкуванні в Інтернеті; v визначити, як захистити себе від небажаного впливу в мережі та діяти у небезпечних ситуаціях.

Номер слайду 3

До виникнення Інтернету не було жодного технічного винаходу, який би так вплинув на поширення інформації та на спілкування людини з людиною. Мережа Інтернет виникла близько 40 років тому для допомоги дослідникам і викладачам, аби надати їм швидші й ефективніші засоби обміну даними. Проте, у міру розвитку цієї мережі, з’явилися й інші аспекти Інтернету. Нині первинна мета вже не є основною. Винахід та вдосконалення модемів, спеціальних пристроїв, що доз- воляють комп’ютеру надсилати інформацію за допомогою телефону, – від- крило двері в Інтернет великій кількості людей. Сучасний Інтернет – це не тільки багато комп’ютерів, але й дуже багато людей, для яких мережа є новим засобом спілкування.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ В ІНТЕРНЕТІ (для дітей) v Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію.v Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, потрібно негайно сповістити про це батьків. v Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку слід запитати дозволу у батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків. v Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків. v Не відповідати на нечемні і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв’яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет. v Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовтеся з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, на які ви збираєтеся заходити. v Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила. v Не давати нікому, крім батьків, свої паролі, навіть найближчим друзям. v Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.v Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

Номер слайду 7

Шановна Ольго! Моє прізвище – Джонсон, я є представником інтересів сім‘ї Петренків, які двадцять років жили у Вашингтоні та нещодавно загинули в автокатастрофі. Ви – єдина спадкоємиця їхнього капіталу в 2 млн доларів. Якнайшвидше надішліть мені ваш номер телефону та банківські рек- візити, щоб пришвидшити процес отримання Вами цих грошей.

pptx
Додано
16 грудня 2021
Переглядів
1446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку