Презентація "Спортивно-бальний танець"

Про матеріал
В матеріалі подано інформацію про спортивно-бальний танець, його класифікацію за програмами та загальні відомості про кожен танець.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спортивно- бальний танець

Номер слайду 2

Бальні танці — різновид парних танців, упорядкованих та кодифікованих для спортивних змагань. Спортивні танці визнаються Міжнародним олімпійським комітетом як кандидат в олімпійські види спорту. Термін бальні танці походить від слова бал, яке в свою чергу походить від латинського ballare, що означає танцювати. 

Номер слайду 3

Спортивно-бальниі танці поділяються на дві групи: Стандартну(європейську) програму: Повільний вальс. Віденський вальс. Фокстрот. Квікстеп. Танго. Латиноамерикаську програму: Самба. Румба. Ча-ча-ча. Пасодобль. Джайв

Номер слайду 4

Повільний (англійський) вальс- бальний танець європейської програми. Танцюється на 3 / 4. Як правило, на кожен такт доводиться три кроки. При русі вперед перший крок найбільшою мірою визначає довжину переміщення за даний такт, другий - кут повороту, третій - допоміжний, зміна вільної ноги, тобто перенесення центру ваги тіла.

Номер слайду 5

Віденський вальс - бальний танець, швидкий різновид вальсу. Назва походить від "Віденського конгресу", на якому цей танець виконано вперше.

Номер слайду 6

Фокстрот— найскладніший танець стандартної програми, бо вимагає ідеального контролю над тілом, над своїми рухами — адже треба добитися ідеально плавного ковзання, без ривків. З першого погляду танець схожий на вальс, але це не так. Для вальсу характерні «підйоми», а фокстрот танцюють на одній «висоті»

Номер слайду 7

Квіксте́п(від англ. quick step швидкий крок) — бальний танець стандартної програми, швидкий фокстрот. Танцюється під музику з розміром 4/4 в темпі 50-52 такти за хвилину. Для квікстепа характерні легкі доріжки через всю танцювальну залу , зазвичай по краях танцполу. В танці використовується підстрибування, при яких обидві ноги партнерів відриваються від підлоги.

Номер слайду 8

Танго Танго (ісп. Tango) - парний танець вільної композиції, що виконується під характерну музику та відрізняється енергійним і чітким ритмом. Виник в 1880-і роки в Ла-Плата на кордоні Уругваю та Аргентини. Стандартна програма.

Номер слайду 9

САМБА — один з бальних танців латино-американської програми, що виник під впливом бразильської самби і виконується під музику в стилі самба. Розмір танцю 2/4, однак на кожний такт припадає три кроки (повільний, швидкий, швидкий), тому самба часто сприймається як танець з розміром 3/4. Характерною ознакою самби є баунс - згинання і розгинання колін.

Номер слайду 10

Румба(ісп. Rumba)парний  кубинський танець африканського походження, який входить до латиноамериканської програми сучасних спортивних бальних танці. Танець виконується під музику з розміром 4/4, повільно, у темпі 25-27 тактів на хвилину на рахунок: «швидко», «швидко», «повільно» з акцентом на повільній долі такту.

Номер слайду 11

Ча-ча-ча-  парний бальний танець кубинського походження, який входить у програму латиноамериканських танців. Розмір танцю 4/4. Ча-ча-ча танцюють у темпі 120 ударів за хвилину (30 тактів на хвилину). Положення корпуса таке саме, як і в самбі – вага тіла переноситься на пальці ніг. Перший крок сильніший, виразний, що підкреслюється більшою тривалістю виконання порівняно з іншими чотирма кроками.

Номер слайду 12

Пасодо́бль(ісп. Paso Doble «подвійний крок») —іспанський танець, що імітує рухи, які відбуваються під час кориди. Характер музики відповідає процесії перед коридою. Основна відмінність пасодобля від інших танців полягає у позиції корпуса танцюриста з високо здійнятими грудьми, широкимиі опущеними плечима, чітко зафіксованим положенням голови.

Номер слайду 13

Джайв(англ. jive) — бальний танець, розроблений в Англі під впливом американського свінгу. Джайв є різновидом свінгу. Музичний розмір 4/4 — 44 такти за хвилину Ритм джайву дуже гарно задається під рок-н-рольну музику. Танець залишається молодіжним надалі, видозмінюючись у свінг, бугі-вугі, бі-боп, доля, твіст, диско і хастл.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кондратович Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Oбревко Лариса Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
5361
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку