Презентація "Способи зображення Землі"

Про матеріал
Тема: Способи зображення Землі. Методична розробка презентації, яка містить інформацію про наступні питання: "Навіщо людям потрібні точні зображення місцевості?", "Що таке масштаб?", "Об'ємна модель Землі", "Карта. Види карт".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи зображення Землі

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 3

- Навіщо ж людям потрібні точні зображення місцевості?Зображення місцевості необхідні- в будівництві та сільському господарстві, - у військовій справі й авіації, - туризмі та подорожах- і в багатьох інших видах діяльності   людини. 

Номер слайду 4

Масштаб Масштаб - це відношення дійсних розмірів об'єкта до величини його зображення. Землю зображують на глобусі й картах із дотриманням масштабу, який на них указано. Приклад Масштаб 1:100 000 – 1 см на карті відповідає 100 000 см (1 км) на місцевості.

Номер слайду 5

Глобус   Глобус   (лат. globus — куля) — об’ємна модель Землі, що в загальних рисах зберігає її форму, зменшену в десятки мільйонів разів. На ньому всі материки, океани, моря показані в повній відповідності до їх положення на земній кулі. 

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Що зображено на глобусі?Північний і Південний географічні полюси Землі. Екватор - уявна лінія, яка ділить нашу Землю  на дві рівні півкулі. Паралелі – це лінії, що проведені паралельно до екватора. Меридіани – лінії, що сполучають географічні полюси.

Номер слайду 8

Материки або континенти - великі ділянки суходолу, відокремлені одна від одної водами океанів. Материки Євразія Африка Північна Америка. Південна Америка. Австралія. Антарктида Частини світуЄвропа. Азія Африка Америка Австралія Антарктида 

Номер слайду 9

Океани Тихий Атлантичний Індійський Північний Льодовитий Південний океан 

Номер слайду 10

Карта - зображення земної поверхні на площині.

Номер слайду 11

Фізична карта світу 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Підведемо підсумок• Зобразити земну поверхню можна у вигляді малюнка, фотознімка, аерофотознімка, плану та географічної карти.• Найбільш повну інформацію про характер земної поверхні та об’єкти, розміщені на ній, передають план і карта.• Найбільш точно зовнішній вигляд Землі передає глобус.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 26. Вивчити терміни. Виконати завдання № 4 с. 53 в робочому зошиті. Повторити параграф 3. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свистун Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 червня 2022
Переглядів
3843
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку