Презентація "Стилі одягу"

Про матеріал
В презентації короткий огляд найцікавіших, найяскравіших, найактуальніших напрямків у моді. Адже розбираючись в стилях і знаючи особливості кожного з них, легше підбирати вбрання і формувати ідеальний гардероб на кожен день.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СТИЛІ ОДЯГУ 

Номер слайду 2

— певна акцентованість ансамблю (костюму в широкому сенсі), продиктована такими ознаками (або їх сукупністю): віком, статтю, професією, соціальним статусом, приналежністю до субкультури, особистим смаком людини, епохою життя суспільства, національністью , релігійною приналежністю, доречністю, функціональністю, способом життя та індивідуальними особливостями. Акценти розставляються зазвичай за допомогою аксесуарів, взуття, забарвлення тканини, принтів, фурнітури, деталей обробки і фактури тканини, кроєм моделі одягу, комбінаторикою. Стиль одягу є одним з основних елементів іміджу людини або компанії. У рамках одного з стилів іноді розрізняють його різновиди — підстилі або мікростилі. СТИЛЬ ОДЯГУ

Номер слайду 3

Класифікація стилів в одязіДо основоположних стилів відносяться: класичний, романтичний, спортивний Всі інші стилі, є похідними від основних.

Номер слайду 4

Класичний стиль (консервативний) — це стримана простота в лініях, лаконічний крій. Його девіз «Усе і нічого зайвого». Речі цього стилю привабливі своєю високою якістю і добротністю матеріалів. Переважає ахроматична колірна гамма або пастельні відтінки. Це самий неемоційний стиль, все в ньому вкрай помірно. Відсутність гостромодних деталей. Довжина, ширина, обсяги і пропорції завжди середні, звичні для ока.

Номер слайду 5

Романтичний стиль в одязі характеризується створенням піднесеного, витонченого образу. Для стилю характерне використання рюшів, воланів, довгих суконь летючого крою. Для чоловіків в романтичному стилі характерні жилети, шийні хустки, сорочки з широкими рукавами та романтичні фасони капелюхів. Стилю властивий квітковий принт, а також ніжна пастельна колірна гамма.

Номер слайду 6

Спортивний стиль характеризується волею, не стискує руху одягом, призначеної для занять спортом та активного відпочинку або повсякденного одягу, стилізованого під спортивну, що має атрибутику притаманну спортивній екіпіровці. Досить яскравий і динамічний за своїм характером одяг відрізняється практичністю і зручністю

Номер слайду 7

Oversize-Look — стиль, в якому навмисно носять одяг на кілька розмірів більше ніж потрібно. Був модний в 80-і і 90-і роки, гаряче любимий Готьє.

Номер слайду 8

Ретро - стиль в одязі, що імітує характерні вбрання та зачіски минулих років з використанням сучасних речей та аксесуарів.

Номер слайду 9

Стиль Сафарі набув популярності з 60-х років ХХ століття. Це спортивний стиль, який запозичив елементи уніформи військових в тропіках; характерне використання легких, стійких до зносу тканин бежевого, коричневого і хакі кольорів, безліч накладних кишень зі складкою посередині, клапани і погони.

Номер слайду 10

Стиль Оверсайз - стиль, в якому одяг не має форми, вона об'ємна, безрозмірна і багатошарова. Також цей стиль є дизайнерським рішенням, при якому речі в гардеробі мають розмір на порядок більше власного. Оверсайз в одязі віддають перевагу тим, хто обожнює простоту і зручність у повсякденному житті.

Номер слайду 11

Кежуал (Casual)Кежуал (англ. Casual) - стиль одягу для повсякденного використання, головними рисами якого є зручність та практичність. З'явився у Європі серед представників субкультури 1950—1960-х років Teddy Boys. Для стилю casual характерна відмова від формальності ділового одягу, декоративності, яскраво вираженої класики у складових костюма, практикуються поєднання, на перший погляд довільні, предметів одягу від фірм-виробників в одному образі

Номер слайду 12

Стиль БОХО, або богемний стиль в одязі, натхненний духом свободи 1960-х і 1970-х років. Його особливість - це плавні або багаторівневі сукні та спідниці, селянські блузи, етнічні елементи, прикраса вишивкою, яскравим принтом, бісером, бахромою і помпонами. Найчастіше це багатошаровий, яскравий і барвистий одяг.

Номер слайду 13

Авангардний стиль одягу - стиль, потребуючий внутрішньої неординарності, передбачає незвичайну форму і можливу яскравість. Авангард дуже поширений серед модельєрів-новаторів. В авангарді є 2 напрямки: подіумні колекції і ті, що шиють для магазинів. Людина, вибравша стиль авангард, має відповідати цьому стилю і своїм внутрішнім станом.

Номер слайду 14

Анімалізм. Анімалістичний принт, тваринний малюнок, розфарбування під шкіру тварини... Як би ми його не називали, але забарвлення, що імітує шкіру або хутро, стала вже класикою жіночого гардеробу і на протязі не одного десятиліття залишається в топі модних трендів. Починаючи з 50-х років, кожен показ мод не обходиться без принтів під леопарда, зебру, ягуара, тигра, змії, жирафа і т. д. Так і в новому сезоні анімалістичні принти все так само продовжують надихати дизайнерів, навіть не збираючись здавати своїх позицій.

Номер слайду 15

Діловий стиль одягу — основна ідея стилю в тому, щоб одяг не відволікав увагу від ділових якостей співробітника. Одяг в діловому стилі повинен бути стриманим і елегантним, але, при цьому, на відміну від консервативного стилю, ділової стиль схильний до модних тенденцій. Лінії, форми, силуети все повинно бути чітким і визначеним.

Номер слайду 16

Етнічний стиль увібрав в себе елементи різних національних костюмів. Став популярний в 1976 році, завдяки Ів Сен Лорану.

Номер слайду 17

Фольклорний стиль (фолк стиль) — одяг, стилізований під національні костюми. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національні вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі. Широко використовується в’язка, плетіння, клаптева техніка, аплікації і різноманітна вишивка. Фолк стиль відрізняється зручністю.

Номер слайду 18

Гранж Стиль гранж — напрям в моді, засноване на запереченні всіх норм, в тому числі і модних тенденцій. Але незважаючи на заперечення моди як такої, гранж є одним з її напрямків. Стиль зародився в 80-х в Сіетлі з подачі рок-груп Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden.

Номер слайду 19

Мілітарі стиль. Одяг з елементами військового костюма: погони, еполети, накладні кишені, шнурівка і т. п. Основні кольори: сіро-зелений, оливковий, хакі.

Номер слайду 20

Кантрі стиль (від англійського слова country — село) — сільський стиль американського заходу кінця 19 століття. Американці називають цей стиль Вестерн (western — західний). Стиль ковбоїв і фермерів. Відрізняється натуральними тканинами теракотових відтінків, джинсами, картатими сорочками, а також ковбойськими капелюхами і чобітьми.

Номер слайду 21

Екологічний стиль (Еко стиль) — найдавніший і природний стиль одягу. Для стилю характерні кольори природи: колір землі, трави, піску, малюнки на тканинах швидше виняток і носять флоральні мотиви. Тканини використовуються тільки натуральні, часто грубого плетіння, фасони вільні.

Номер слайду 22

Сафарі стиль з’явився в 60-і роки. Це переважно стиль для подорожей, який запозичує елементи тропічної військової уніформи. Характерною особливістю є всі відтінки пісочного кольору в одязі і безліч накладних кишень. Знаковим атрибутом є світлий капелюх з невеликими полями.

Номер слайду 23

Морський стиль Морський стиль - різновид стилю одягу, взуття, або аксесуарів, що відрізняється запозиченими елементами флотського костюма (синьо-біла смужка, що нагадує тільник і матроський комір), зображеннями снастей корабля

Номер слайду 24

Морський стиль одягу — це курортна класика. Характерні особливості: поєднання трьох кольорів: синього, білого і червоного. Смугастий принт, матроський комір, укорочена спідниця в складку, і морська атрибутика в аксесуарах.

Номер слайду 25

Піжамний стиль. В одязі піжамного стилю використовуються різноманітні принти і малюнки: смужка, горох, клітина, квіти, птахи. Тканини легені і хвилясті: шовк, сатин, бавовна, атлас. Під одягом не повинен просвічуватися тіло, крій вільний, моделі не мають чітко окреслених форм і ліній. Така одяг створює відчуття затишку та комфорту. Сучасний піжамний стиль - Це легкі, хвилясті тканини і силуети, що дуже нагадують традиційну нічний одяг. З шовкових і атласних тканин дизайнери конструюють блузки, спідниці, шорти, сукні, брючні костюми, широкі штани і об'ємні сорочки, піджаки. Колірна палітра вибирається переважно в спокійних тонах - бежевий, білий, блакитний, синій, сірий. Але деякі дизайнери використовують для своїх колекцій яскраві кольори - насичений помаранчевий, зелений, гірчичний, фіолетовий, червоний, квіткові принти і принти в смужку і клітку.

Номер слайду 26

Стиль Вамп в одязі жінки може сказати багато чого про свою господиню. Настільки яскравий, сексуальний і розкішний спосіб зможе підійти далеко не кожній представниці слабкої статі. Лише дуже харизматичні і ефектні жінки можуть дозволити собі даний стиль. Таких жінок називають жінки-вамп. Історія цього стилю в одязі починається в Голлівуді на початку двадцятого століття, коли кінозірка Теда Бара вирішила зробити свій образ незабутнім, почавши яскраво підводити очі і губи, провокаційно і сексуально одягатися. Незабаром цю тенденцію підтримали багато інших знаменитостей, а далі й прості дівчата з яскравою зовнішністю.

Номер слайду 27

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!Фотоальбом підготували учні 9 класу. Керівник: Єрмак О. В.

pptx
Додано
11 травня 2023
Переглядів
1213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку