Презентація "Їстівні та отруйні шапинкові гриби"

Про матеріал
Презентація "Їстівні та отруйні шапинкові гриби" може бути використана на уроках біології (6 кл), природознавства (5 кл), основ здоров'я, позакласній та виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Їстівні та отруйні шапинкові гриби

Номер слайду 2

Шапинкові гриби Умовно-їстівніОтруйніЇстівні

Номер слайду 3

Поживні якості грибів

Номер слайду 4

Їстівні гриби. Рижик смачний. Печериця звичайна. Польський гриб. Сироїжка світло-жовта. Сироїжка буріюча. Дощовик їстівний

Номер слайду 5

Їстівні гриби. Білий гриб. Підберезник. Підосичник. Маслюк звичайний. Опеньки справжніЛисичка звичайна

Номер слайду 6

Їстівні гриби, вирощені штучно. Глива. Використовують відходи деревини: стружку, пеньки, кору, тирсу Печериця двоспорова. Майже 300 років її культивує людина

Номер слайду 7

Умовно-їстівні гриби. Свинушка. Вовнянки: рожева та біла

Номер слайду 8

Умовно-їстівні гриби. Зморшок їстівний. Рядовки: зелена, сіра

Номер слайду 9

Отруйні гриби. Бліда поганка

Номер слайду 10

Отруйні гриби. Мухомор пантерний. Мухомор білий. Мухомор червоний

Номер слайду 11

Отруйні гриби. Сироїжка блювотна. Чортів гриб. Печериця рудіюча отруйна. Рядовка тигриста отруйна. Строчок звичайний. Дощовик несправжній. Опеньок сірчано-жовтий несправжній. Лисички несправжні

Номер слайду 12

Хибний і небезпечний погляд щодо способів виявлення отруйних грибів

Номер слайду 13

Перша допомога при грибних отруєннях

Номер слайду 14

Основні правила збирання грибів. Збирайте лише їстівні гриби. Ніколи не збирайте і не вживайте грибів, що викликають у вас сумніви щодо їстівності. Ніколи не збирайте й не їжте грибів перезрілих, червивих та зіпсованих. Ніколи не збирайте і не вживайте тих грибів, які мають біля основи пенька бульбовидне потовщення з піхвою. Коли збираєте гриби, особливо сироїжки, намагайтеся викрутити плодове тіло з усім пеньком, щоб не проминути важливу ознаку, вказану в попередньому правилі. Збираючи печериці, звертайте увагу на колір пластинок. Ніколи не споживайте «печериць», які мають білі пластинки. Гриби треба використовувати відразу після збирання. Усі гриби перед кулінарною обробкою потрібно добре промити. Умовно-їстівні гриби перед споживанням вимочуйте в сольовому розчині, кип’ятіть з наступним видаленням відвару. Не можна збирати гриби поблизу великих автошляхів чи на забруднених територіях. Збираючи гриби, не руйнуйте грибницю. Для збирання грибів використовуйте плетений кошик.

Номер слайду 15

завжди вдалого тихого полювання!

pptx
Додано
19 березня
Переглядів
1759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку