Презентація "Стафілокок золотистий"

Про матеріал

В презентації наведено вплив золотистого стафілококу на організм людини та наслідки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стафілокок золотистий

Номер слайду 2

Стафілокок золотистий (Staphylococcus aureus) — куляста грам-позитивна бактерія роду стафілокок. Відкрито 1880 року Александром Огстоном, вперше описано 1884 року Оттомаром Розенба. Назву отримала завдяки своєму зовнішньому вигляду під мікроскопом: на відміну від більшості бактерій, які безбарвні, Staphylococcus aureus має золотистий колір, обумовлений пігментами з групи каротиноїдів. Є збудником багатьох інфекцій і захворювань. Очолює список бактерій, якими найчастіше вражаються в медичних установах[], у США реєструється понад сто тисяч випадків інфікування цим стафілококом на рік, багато із смертельним результатом

Номер слайду 3

Шляхи зараження. Основний шлях зараження стафілококом - контактний. Не слід забувати і про те, що мікроорганізм може передаватися повітряно-крапельно. За даними ВООЗ, золотистий стафілокок очолює список бактерій, якими найчастіше заражаються в медустановах.

Номер слайду 4

Симптоми Про те , що золотистий стафілокок розгулявся в організмі , вам розкажуть нежить , біль у горлі , закладеність носа , першіння в горлі , підвищення температури до 37 градусів. Проявляються хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів : загострення хронічного тонзиліту , фарингіту або риніту. Якщо все вищеперелічене докучає вам частіше 3-5 разів на рік , зверніться до лікаря і зробіть мазок із зіву або з носа. По ньому визначать вид стафілокока і його чутливість до ліків.

Номер слайду 5

Лікування. Вивести стафілокок з організму повністю нереально , та й нема чого : у малих кількостях він нешкідливий . Більш того , якщо після курсу лікування пацієнт робить мазок , то результат показує стафілокок в малій кількості , а через час (від 2 місяців до півроку) його кількість може знову збільшитися. Багато що залежить від стану імунітету , наявності хронічних вогнищ інфекції (хронічний тонзиліт , карієс зубів)

Номер слайду 6

Стафілокок золотистий

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
3559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку