Презентація. Стратегія сталого розвитку природи і суспільства.

Про матеріал
Ілюстрований матеріал з теми: "Стратегія сталого розвитку природи і суспільства."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стратегія сталого розвитку природи і суспільства.

Номер слайду 2

Довести до відома сучасні погляди щодо існування урбанізованого суспільства та можливостей виживання людства в ХХІ столітті. Познайомити з міжнародною концепцією сталого розвитку. Розвивати спостережливість, уяву, просторове мислення. Виховувати повагу до знань, національної культури та самовизначення українців.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Гру Харлем Брунтланн – відома норвезька політикеса і громадська діячка, перша в історії Норвегії жінка, яка очолила уряд цієї країни. У 1998–2003 рр. обіймала посаду Генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), з 2007 р. – спеціальна посланниця Генерального секретаря ООН з проблем зміни клімату. 2004 року авторитетне британське видання Financial Times включило Г. Х. Брунтланн у список найвпливовіших європейців за останні 25 років.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Глобальні цілі сталого розвитку

Номер слайду 7

Повсюдна ліквідація злиденності в усіх її формах. Ліквідація голоду, забезпечення продовольчої безпеки, поліпшення харчування та сприяння стійкому розвитку сільського господарства. Забезпечення здорового способу життя і сприяння благополуччю для всіх у будь якому віці. Забезпечення всеосяжної та якісної освіти, заохочення до освіти протягом усього життя. Забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат. Забезпечення доступу всіх до санітарії, водних ресурсів та їхнього раціонального використання. Забезпечення для всіх доступу до недорогих, надійних, стабільних і сучасних джерел енергії. Сприяння поступальному, стійкому економічному зростанню, повній зайнятості та гідній роботі для всіх. Створення стійкої інфраструктури, сприяння всеосяжній та стабільній індустріалізації та інноваціям. Скорочення нерівності всередині країн і між країнами.17 цілей сталого розвитку

Номер слайду 8

11. Забезпечення відкритості, безпеки, життєстійкості й екологічної стабільності міст та інших населених пунктів.12. Забезпечення переходу до раціональних моделей споживання і виробництва.13. Вжиття негайних заходів для боротьби зі змінами клімату та його наслідками.14. Збереження та раціональне використання океанів, морів і морських ресурсів в інтересах стійкого розвитку.15. Захист і відновлення екосистем суходолу та сприяння їх раціональному використанню, раціональне лісокористування, боротьба з опустелюванням та деградацією земель, припинення процесу втрати біорізноманіття.16. Сприяння побудові миролюбного та відкритого суспільства в інтересах збалансованого розвитку, забезпечення доступу до правосуддя для всіх і створення ефективних, підзвітних і заснованих на широкій участі установ на всіх рівнях.17. Зміцнення засобів здійснення та активізації роботи в рамках Глобального партнерства в інтересах сталого розвитку.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Презентації
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
967
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку