Презентація "Ступені порівняння прикметників"

Про матеріал
Розроблена презентація на тему "Ступені порівняння прикметників" для учнів 6 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з української мови 6 клас. Вчитель української мови та літератури. ЧЕРНІКОВА АЛЛА МИКОЛАЇВНА

Номер слайду 2

Поетична хвилинка Слова Андрія Малишка. Музика Платона Майбороди. ПІСНЯ ПРО РУШНИК

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ПІСНЯ ПРО РУШНИКРідна мати моя, ти ночей не доспала,Ти водила мене у поля край села,І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжалаІ рушник вишиваний на щастя дала. Хай на ньому цвіте росяниста доріжкаІ зелені луги, й солов’їні гаї,І твоя незрадлива материнська ласкава усмішка,І засмучені очі хороші твої. Я візьму той рушник, простелю , наче долю,В тихім шелесті трав, в щебетанні дібров. І на тім рушничкові оживе все знайоме до болю:І дитинство, й розлука, й твоя материнська любов.

Номер слайду 5

Тема. Ступені порівняння якісних прикметників Цілі уроку. Удосконалити вміння:розпізнавати та правильно утворювати ступені порівняння прикметників; доречно вживати прикметники вищого та найвищого ступенів у своєму мовленні

Номер слайду 6

Епіграф уроку Чи є в світі що дорожче, Як мама кохана, Що трудиться для дитини від ночі до рана? І. Блажкевич

Номер слайду 7

Клоуз-тест 1. Прикметники за значенням поділяються на …… 2. Ступені порівняння творяться від….. 3. Прикметники мають ступені порівняння ….. 4. Вищий ступінь порівняння означає, що… 5. Найвищий ступінь означає, що… 6. Кожен із ступенів має форми …

Номер слайду 8

ЛІНГВІСТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТА З ТЕКСТОММатеринська пісня! Вона приходить до нас тихого вечора. Ніжно й лагідно навіює нам ще змалечку поетичні образи Землі, Сонця, Неба. Вчить нас любові до рідного краю, до людей. З материнською піснею ми вирушаємо в життєві дороги. І вона стоїть на варті всього доброго, людяного. Прочитайте речення. Доведіть, що це текст. Придумайте заголовок.

Номер слайду 9

СЛОВОТВІРНИЙ ЛАНЦЮЖОК

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Мовознавча розминка1. Навколо нас – багато людей, але …, на все життя залишається єдина – наша мама. 2. У матері … руки, … серце. 3. … та дорога, яка веде додому . 4. … для кожного з нас те місто, у якому народився. Довідка: найніжніший,ближчий, найдорожчий найрідніший, найчутливіший.

Номер слайду 12

Я - редактор. Неправильно Правильно. Більш довший Більш довгий. Найбільш вищий Найбільш високий. Самий високий Найвищий. Великіший Більший. Найпрекрасніший Прекрасний 1. Найбільш найдорожча для мене моя сім’я.2. Мої батьки самі найкращі.3. Мама – моя сама вірна порадниця.4. Більш солодший сон під бабусину казку.

Номер слайду 13

Творча робота. СЕНКАН1. Слово, що позначає тему2. Два слова , що описують тему3. Три слова, що називають дію, пов’язану з темою4. Фраза, що складається з 4 слів5. Іменник - синонім до теми Метод «ПРЕС»Тема. Найрідніша людина – це мама Я вважаю, …. Тому що … Отже, ….

Номер слайду 14

Підсумок уроку. Незакінчене речення: Сьогодні на уроціповторили …навчилися… зрозуміли, що…. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПараграф 28 ( повторити правила) , вправа 535 (письмово)

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу

pptx
Додано
10 травня 2021
Переглядів
1030
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку