Презентація "Створення ІПР для учня з ООП"

Про матеріал
Виступ на педагогічній раді. Практичні кейси з досвіду роботи в початковій школі по складанню та виконанню ІПР дитини з ООП.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення індивідуальної програми розвиткудля учня з особливими освітніми потребами28.02.2022 Миколаївський ліцей № 51, Ухань В. В.

Номер слайду 2

Індивідуальна програма розвитку (ІПР) – документ:- що забезпечує індивідуалізацію навчання особи з особливими освітніми проблемами (ООП);- де закріплено перелік необхідних психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових послуг;- який розробляється групою фахівців з обов'язковим залученням батьків дитини. Мета створення ІПР – побудова якісного навчального процесу для дитини з ООП у відповідності до її реальних можливостей, виходячи з особливостей розвитку дитини та освітніх потреб. Що таке ІПР?

Номер слайду 3

ІПР обов'язково містить:1. Період виконання.2. Загальну інформацію про дитину.3. Відомості про особливості розвитку дитини.4. Наявний рівень знань.5. Додаткові освітні і соціальні потреби учня.6. Психолого-педагогічна допомога у позаурочний час.7. Характеристика учня.8. Навчальні предмети.9. Адаптація (середовище, психологічно-педагогічна, навчального матеріалу).10. Індивідуальний навчальний план (ІНП).11. Джерела інформації для розроблення ІПР.12. Склад групи з розробки ІПР.13. Лист узгодження ІПР.14. План консультування батьків в процесі розроблення/виконання ІПР.15. Моніторинг стану розвитку учня та його навчальних досягнень. Структура ІПР

Номер слайду 4

Адаптація – змінює характер подачі матеріала, але не змінює зміст або концептуальну складність навчального завдання. Адаптація vs. Модифікація. Модифікація – трансформує характер подачі матеріалу шляхом зміни змісту або складності навчального завдання.

Номер слайду 5

Поточні цілі:- формувати вміння використовувати вивчений матеріал під час розв'язання задач;- формування вміння знаходити значення виразів, ознайомити з таблицею множення і ділення чисел;- розвивати мислення. ІНП. Кейс «Математика»

Номер слайду 6

ІНП. Кейс «Математика»

Номер слайду 7

ІНП. Кейс «Математика»

Номер слайду 8

Поточні цілі:- вдосконалювати навички свідомого виразного читання поетичних творів;- вчити аналізувати прочитане;- розвивати образне мислення, творчу уяві;- виховувати любов до прекрасного. ІНП. Кейс «Читання»

Номер слайду 9

ІНП. Кейс «Читання»Казка «Лисичка та рак». Переказ за малюнками

Номер слайду 10

Поточні цілі:- вчити користуватися засобами рідної мови, її стилями, жанрами в усіх видах мовленнєвої діяльності (аудіювання, говоріння, письмо, читання) – комунікаційна компетентність;- створення власних письмових висловлювань;- користування правилами переносу слів;- використання лексичного багатства української мови у власному мовленні;- спостерігає за роллю дієслів у мовленні і застосовує у власному висловлюванні;- досліджує числівники і використовує їх у мові;- розпізнає текст за основними ознаками. ІНП. Кейс «Українська мова»

Номер слайду 11

ІНП. Кейс «Українська мова»

Номер слайду 12

ІНП. Кейс «Українська мова»

Номер слайду 13

Для досягнення мети використовуються:- ігрові технології;- діагностичні ігри;- технології інтенсифікації навчання на основі схемних і знакових моделей навчального матеріалу;- метод проектів;- використання комп'ютерних технологій. ІПР. Ефективність

Номер слайду 14

Інклюзивне навчання є одним із напрямків реформування системи освіти, мета якого – реалізація права на освіту осіб з ООП без дискримінації. В основі трансформації системи і розвитку інклюзивного навчання лежать правові акти. ІПР розробляються для успішного навчання дітей з ООП у закладах загальної середньої освіти. ІПР. Підсумок

Номер слайду 15

«У природи немає дитини безталанної, ні на що не здатної. Кожному можна дати щастя творіння, кожного треба вивести в люди». Дякую за увагу!Сухомлинський В. О.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
19 березня 2022
Переглядів
996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку