Презентація "Створення нової системи міжнародних відносин"

Про матеріал
Презентація до уроку з всесвітньої історії, по темі "Створення нової системи міжнародних відносин". Містить фотоматеріали, схеми, таблиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення нової системи міжнародних відносин. Підготувала вчитель історіі Креніда І. М.

Номер слайду 2

План 1. Ялтинсько – Потсдамська система.2. Причини переходу від співробітництва до конфлікту.3. ООН – новий механізм міжнародного співробітництва.4. Формування міжнародних стандартів із прав людини.

Номер слайду 3

Країни учасники Другої світової війни. У Другій світовій війні брала участь 61 країна, тобто 80% всього населення світу. Воєнні дії відбувались на території 40 держав, що воювали. У війні брали участь 110млн. чол. Тривала війна 6 років.

Номер слайду 4

За 6 років війни у світі загинуло 65 млн. чол. більшість з яких мирні жителі.

Номер слайду 5

Головним підсумком Другої світової війни став воєнний розгром фашистської Німеччини та її союзників, які відкрито претендували на перерозподіл світу. Змінилася політична карта світу, утворилася нова світова структура, почався розпад колоніальної системи, закладено підвалини демократичного розвитку сучасного світу.

Номер слайду 6

Як відомо, ще в роки війни почала формуватися нова система міжнародних відносин, заснована на принципах мирного співіснування (проведення конференцій глав уряду)Тегеранської (1943), Кримської (Ялтинської) (1945), Берлінської (Потсдамської) (1945). СРСР Великобританія. СШАСталін. ЕттліТрумен

Номер слайду 7

Наслідки 1. Створено нову систему міжнародних відносин, яка отримала назву Ялтинсько – Потсдамська (проіснувала до розпаду СРСР)2. США і СРСР розділили сфери впливу у світі, що породжувало нові конфлікти.3. Загроза нової війни відчувалася постійно (навіть могла початися ядерна війна).4. Нова система відносин привела до розділу деяких країн: Німеччина – зх і сх, Корея – пн і пд.5. Виникли військово – політичні блоки, які очолювали США – західна демократія, СРСР – країни соціалістичного табору.6. Обидві сторони демонізували один одного.

Номер слайду 8

Після війни у світі відбулись суттєві зміни у розвитку країн світу та міжнародних відносин: СРСР та США стали після війни “наддержавами”СРСРСША

Номер слайду 9

Світ після цих конференції починає ділитись на тих, хто підтримував СРСР та тих, хто орієнтувався на Захід. Між країнами цих двох систем було встановлено довготривале протистояння, яке увійшло в історію під назвою “холодної війни ” (1945-початок 90-х років ХХ ст.).

Номер слайду 10

“Холодна війна” – це конфронтаційний курс, що характеризувався нарощуванням гонки озброєнь, створенням воєнно-політичних блоків, економічним і політико-ідеологічним протистоянням і в цьому курсі винні були країни-переможці Другої світової війни. Це було різке протистояння, яке будь-якої миті могло закінчитися війною.

Номер слайду 11

1945р. – США – власник атомної зброї,1949р. – СРСР Атомна бомба під назвою «Малюк»

Номер слайду 12

Літак B-29 "Enola Gay" приземлився на острові Тініан післятого, як скинув атомну бомбу над Хіросимою, Японія, 6.08. 1945 року

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Біле світло – чорний дощ

Номер слайду 17

Початок “Холодної війни”Виступ У. Черчіля у Фултоні 5 березня 1946р., який закликав організувати хрестовий похід проти комунізму.

Номер слайду 18

ООН – новий механізм співробітництва. Створено - 24 жовтня 1945 р. Завдання ООН. (збереження миру та безпеки, захист прав людини, підтримання поваги до міжнародних зобов’язань держав і сприяння розвитку народів світу)

Номер слайду 19

Велику роль у підтримці миру та міжнародної безпеки, вирішенні гострих соціально-економічних проблем, розвитку міжнародного співробітництва в умовах “холодної війни” відіграла Організація Об’єднаних Націй (ООН), яка була утворена на установчій конференції ООН у квітні 1945 року в Сан-Франциско (США)

Номер слайду 20

Головні завдання кожної структури ООН

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Виправте помилки. Редакційний комітет з прав людини складався з 15 осіб. Його очолила Елеонора Гардінг. Робота над документом тривала понад 5 років. Загальну декларацію прав людини було прийнято 20 грудня 1958 р. Документ складався з 35 статей, що стали основою міжнародних договорів. Загальна декларація прав людини увійшла до Книги рекордів Гіннеса, як документ, до якого найчастіше вносять поправки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Івінська Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Глодовська Людмила Олесандрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Ладиченко Т.В.)
Додано
26 грудня 2021
Переглядів
15246
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку