Презентація "Створення новорічної листівки "Сніговичок""

Про матеріал
В презентації викладено матеріал до розділу "Робота з папером" на прикладі створення новорічної листівки"Сніговичок". В презентації покроково показано процес виготовлення листівки з детальним описом виконання виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення новорічної листівки «Сніговичок»

Номер слайду 2

Вже зовсім скоро новорічні свята, які несуть разом із собою багато радісних та щирих емоцій. Створювати ці емоції дуже важливо, а що може бути кращим подарунком, аніж подарунок створений власними руками. У таких новорічних подарунках вкладена частинка душі, тому вони точно стануть найприємнішими для ваших близьких та рідних. Пропоную вам створити вітальну листівку «Сніговичок»

Номер слайду 3

Правила безпеки під час виготовлення листівок Ножиці повинні мати Заокруглені кінці. Не силкуйтесь їх тримати Надто міцно у руці. Не розсовуй лез надміру, Пам'ятай пораду цю: Із ослабленим шарніром Ножицями не працюй. Не працюй також тупими, Щоб уникнути біди, Користуйся ними вправно За призначенням завжди. З ножицями будь щомиті Бережливим взагалі, І в положенні розкритім Їх не кидай на столі !!! І. Дубинський

Номер слайду 4

Для роботи знадобляться: Інструменти: - ножиці; - циркуль Матеріали: - картон червоного кольору (1 шт.); - папір білого кольору (2шт.); - кольоровий папір; - клей ПВА; - фломастери, маркер; - блискітки

Номер слайду 5

АЛГОРИТМ ВИКОНАННЯ: 1. Аркуш картону червоного кольору ділимо на три частини по горизоталі, де середня половинка буде вдвічі більшою за дві крайніх. Згинаємо. 2. На середню частину наклеюємо аркуш білого кольору.

Номер слайду 6

3. Поверх білого наклеюємо аркуш блакитного кольору. 4. Креслимо один над одним на білосніжному папері два кола, діаметром 7 см і 9 см, вирізаємо.

Номер слайду 7

5. Вирізаємо кружечки не роз'єднуючи та клеїмо по центру. 6. Малюємо очі та носик.

Номер слайду 8

7. Вирізаємо з паперу червоного кольору трикутничок, згинаємо навскоси гострий кут, підклеюючи знизу смужку з білого паперу. Отримуємо ковпачок, приклеюємо сніговичку.

Номер слайду 9

9. Вирізаємо із паперу зеленого кольору шість квадратиків різного розміру, згинаємо їх по діагоналі, приклеюємо по обидва зрізи листівки. 8. Вирізаємо смужки червоного кольору для шарфика, та кружечки різнокольорові, це будуть гудзики та помпони.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

12. Тло листівки прикрашаємо кружечками білого кольору. 13. На деталі ялинки кріпимо блискітки

Номер слайду 12

Новорічна листівка «Сніговичок» готова!

ppt
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку