Презентація "Створення та опрацювання в текстовому документі символів, колонок, списків"

Про матеріал
Даний матеріал призначений учням 8 класу при вивченні теми "Опрацювання текстових даних"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення та опрацювання в текстовому документі символів, колонок, списків. Урок 9. інформатика 8 клас

Номер слайду 2

Повторимо правила безпеки життєдіяльностів комп’ютерному класі20 березня 2024 р.

Номер слайду 3

Згадаємо 20 березня 2024 р.1. Які способи виділення тексту ви знаєте?2. Які операції редагування символів та абзаців тексту ви знаєте? Як вони здійснюються?3. Які операції форматування символів і абзаців тексту ви знаєте? Як вони виконуються?4. Яке призначення маркерів на горизонтальній лінійці?

Номер слайду 4

ВСТАВЛЕННЯ В ТЕКСТОВИЙ ДОКУМЕНТСПЕЦІАЛЬНИХ СИМВОЛІВ20 березня 2024 р. У текстовому процесорі Word 2007 можна в документ вставлятисимволи, які відсутні на клавіатурі, – літери інших алфавітів, математичні символи, умовні позначки та ін.

Номер слайду 5

ВСТАВЛЕННЯ В ТЕКСТОВИЙ ДОКУМЕНТСПЕЦІАЛЬНИХ СИМВОЛІВ20 березня 2024 р. Включення режиму відображення прихованих символів дає змогу бачитина екрані всі символи тексту і краще розуміти структуру документа.

Номер слайду 6

СПИСКИ ТА ЇХ СТВОРЕННЯ В ТЕКСТОВОМУ ДОКУМЕНТІУ текстовому процесорі Word 2007 можна створювати списки трьох типів: маркований нумерований багаторівневий20 березня 2024 р.

Номер слайду 7

РЕДАГУВАННЯ СПИСКІВЕлементи списку можна відсортувати в алфавітному, числовому або хронологічному порядку (за спаданням або за зростанням).20 березня 2024 р.

Номер слайду 8

ФОРМАТУВАННЯ СПИСКІВЗа потреби користувач може відформатувати створений список: змінити вид маркера, його формат, спосіб нумерації, спосіб вирівнювання списку, відступи тексту від маркерів і номерів тощо.20 березня 2024 р.

Номер слайду 9

СТВОРЕННЯ КОЛОНОК У ТЕКСТОВОМУ ДОКУМЕНТІЩоб деякий фрагмент тексту розмістити в колонках, його потрібно виділити та виконати послідовність дій: Розмітка сторінок > Параметри сторінки > Колонки.20 березня 2024 р.

Номер слайду 10

РЕДАГУВАННЯ ТА ФОРМАТУВАННЯ КОЛОНОККоли курсор знаходиться в тексті, розміщеному в колонках, на горизонтальній лінійці, крім маркерів абзацу, з’являються маркери меж колонок , перетягуючи які можна змінювати ширину колонок і відстань між ними.20 березня 2024 р.

Номер слайду 11

Обговорюємо20 березня 2024 р.1. Як вставити у текст символи, які відсутні на клавіатурі (математичні, латинські, графічні)? Як здійснюється їх редагування і форматування?2. Які символи називають прихованими (недрукованими)? Наведіть приклади таких символів. Для чого їх використовують?3. Списки яких типів можна створити у текстовому документі Word 2007?4. У списку учнів вашого класу було пропущено кілька прізвищ. Як вставити їх у список?5. Список учнів вашого класу було введено в довільному порядку. Як розмістити прізвища у списку в алфавітному порядку?

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
20 березня
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку