Презентація "Сучасна інформатика: VPN/Proxy як це працює"

Про матеріал
Презентація розповідає для чого потрібні VPN та Proxy, та як вони працюють.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна інформатикаінформаційна безпека в надзвичайних ситуаціях: VPN/proxy ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ

Номер слайду 2

Безпечний інтернет

Номер слайду 3

VPN/Proxy як це працюєОбидва ці інструменти створені для забезпечення безпеки в Інтернеті, тому oj вони дозволять зберегти анонімність .Є кілька причин використовувати VPN аба Proxy: Приватність в Інтернеті Безпека в Інтернеті; Потокова трансляція шоу з географічними обмеженнями; Торренти;Приховування IP-адреси;Зміна віртуального розташування; Доступ до контенту, заблокованого у вашому регіоні; Обхід інтернет-цензури в Китаї, Росії та інших країнах ..

Номер слайду 4

Як працює VPN?VPN або «віртуальна приватна мережа» – це сервіс, який захищає ваше інтернет-з’єднання і конфіденційність в Інтернеті. Він створює зашифрований тунель для даних, захищає ваші особисті дані в Інтернеті, приховуючи IP-адресу, і дозволяє безпечно використовувати загальнодоступні мережі Wi-Fi. Ось що відбувається, коли ви підключаєтеся до VPN: VPN змінює вашу IP-адресу та маскує ваше віртуальне місцезнаходження. VPN шифрує ваші даніЗахищає ваші пристрої

Номер слайду 5

Як працює VPN?Однак корисно знати, як працює VPN, щоб краще зрозуміти цю послугу. Ось що відбувається за лаштунками: Коли ви підключаєтеся до віртуальної приватної мережі, вона автентифікує вашого клієнта за допомогою VPN-сервера. Потім сервер застосовує протокол шифрування до всіх даних, які ви надсилаєте та отримуєте. VPN-сервіс створює зашифрований «тунель» через Інтернет. Це захищає дані, які переміщуються від вас до пункту призначення. Щоб гарантувати безпеку кожного пакета даних, VPN запаковує їх у зовнішній пакет, який потім шифрується за допомогою інкапсуляції. Це є основний елемент тунелю VPN, який захищає дані під час передачі. Коли дані надходять на сервер, зовнішній пакет видаляється за допомогою процесу дешифрування.

Номер слайду 6

Що таке проксі-сервер і навіщо він потрібен. Проксі-сервер - це перша лінія оборони, що захищає комп’ютер або комп’ютери від мережевих атак. Пам’ятайте класичні загрози «обчислити по IP»? З проксі-сервером обчислити вас не те щоб зовсім неможливо, але це настільки складно, що переслідувачеві потрібно неймовірно багато часу, винахідливості і знань. Тому що проксі-сервер робить вас анонімом в інтернеті: зовнішні ресурси бачать адреси проксі, а не користувача.

Номер слайду 7

VPN/Proxy як це працюєПідводячи підсумок, проксі чудово приховує вашу особистість під час тривіальних завдань (наприклад, «прокрастись» в іншу країну, щоб переглянути спортивний матч), але коли мова йде про більше серійних завдань (наприклад, як захистити себе від перегляду), вам потрібен VPN.

Номер слайду 8

Дякуємо!Джерела:https://nordvpn.com/uk/what-is-a-vpn/https://www.thefastcode.com/uk-uah/article/what-s-the-difference-between-a-vpn-and-a-proxy

pptx
Додано
25 квітня 2022
Переглядів
1175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку