Презентація "Сучасні брандмауери"

Про матеріал
Дана презентація розповідає про сучасні брандмауери, їхні властивості та функції. Також наведено декілька прикладів популярних брандмауерів, що є також корисною інформацією. Сподіваюсь, що цей матеріал стане у нагоді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СУЧАСНІ БРАНДМАУЕРИПідготувала учениця 10 класу Дух Евеліна

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ БРАНДМАУЕР?Брандмауер (або Firewall) — це програмний комплекс, який служить для захисту комп’ютера від злому хакерами, а також всіляких вірусів і «троянів». Завдяки даній системі підвищується ступінь безпеки роботи в мережі і відображені багато атаки на комп’ютер за рахунок фільтрації деяких інформаційних пакетів. ПОНЯТТЯІЛЛЮСТРАЦІЯ

Номер слайду 3

У чому полягає робота брандмауера?фізичне відділення робочих станцій і серверів внутрішнього сегмента мережі (внутрішньої підмережі) від зовнішніх каналів зв'язку;багатоетапна ідентифікація запитів, що надходять в мережу (ідентифікація серверів, вузлів зв'язку про інших компонентів зовнішньої мережі);перевірка повноважень і прав доступу користувача до внутрішніх ресурсів мережі;реєстрація всіх запитів до компонентів внутрішньої підмережі ззовні;контроль цілісності програмного забезпечення і даних;економія адресного простору мережі (у внутрішній підмережі може використовуватися локальна система адресації серверів);приховування IP адрес внутрішніх серверів з метою захисту від хакерів.

Номер слайду 4

ВИДИ БРАНДМАУЕРІВпредставляє собою пристрій, фізично підключається до мережі. Це пристрій відслідковує всі аспекти вхідного і вихідного обміну даними, а також перевіряє адреси джерела і призначення кожного оброблюваного повідомлення. Це забезпечує безпеку, допомагаючи запобігти небажаним проникнення в мережу або на комп'ютер.виконує ті ж функції, використовуючи не зовнішній пристрій, а встановлену на комп'ютері програму. Апаратний. Програмний

Номер слайду 5

ЧОГО МОЖЕ І НЕ МОЖЕНа жаль, брандмауер не має таких функцій, які б на 100% захистили наш комп‘ютер, але ж кожен користувач ніяк не повинен забувати елементарні правила безпеки!{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Він може: Він не може: Блокувати комп'ютерним вірусам і «черв'якам» доступ на комп'ютер. Виявити або знешкодити комп'ютерних вірусів і «черв'яків», якщо вони вже потрапили на комп'ютер. Запросити користувача про вибір блокування або дозволу для певних запитів на підключення. Заборонити користувачеві відкривати повідомлення електронної пошти з небезпечними вкладеннями. Вести облік (журнал безпеки) - за власним бажанням. Блокувати спам або несанкціоновані поштові розсилки

Номер слайду 6

ПРИКЛАДИ СУЧАСНИХ БРАУНДМАУЕРІВ

Номер слайду 7

Zillya Internet Security. Антивірус від української компанії ”Лабораторія Zillya” перша версія якого з'явилася у квітні 2009 року. Надає користувачеві захист від вірусів, троянських програм, шпигунських програм, руткітів, рекламних програм, а також невідомих загроз за допомогою проактивного захисту.

Номер слайду 8

Kaspersky Internet Security. Антивірусне програмне забезпечення, що розробляється Лабораторією Касперського. Надає користувачеві базовий захист комп'ютера від вірусів, шпигунських програм, троянців та шифрувальників.

Номер слайду 9

Norton Personal Firewall. Розроблений Symantec, припиняється персональний брандмауер з блокування реклами, можливості управління програмами та захист конфіденційності. Модуль управління програмою може дозволити або заборонити доступ окремих програм до Інтернету. Він використовує чорний список і былий список, щоб визначити, чи має програма доступ до Інтернету.

Номер слайду 10

ВИСНОВОКНа сьогоднішній день кращим захистом від комп'ютерних злочинців є брандмауер, правильно встановлений і підібраний для кожної мережі. І хоча він не гарантує стовідсотковий захист від професійних зломщиків, але зате ускладнює їм доступ до мережевої інформації, що стосується любителів, то для них доступ тепер вважається закритим. Також у майбутньому міжмережеві екрани повинні будуть стати кращими захисниками для банків, підприємств, урядів, і інших спецслужб. Також є надія, що коли-небудь буде створено міжмережевий екран, який нікому не вдасться обійти. На даному етапі програмування можна також зробити висновок, що розробки по брандмауерів на сьогоднішній день обіцяють в недалекому майбутньому дуже непогані результати.

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Олексієв Дмитро Ігорович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Дух Евеліна
Додано
17 травня 2022
Переглядів
6195
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку