Презентація "Сучасні інноваційні матеріали для облицювання поверхонь"

Про матеріал
Презентація "Сучасні інноваційні матеріали для облицювання поверхонь" з освітнього компонента «Матеріалознавство» створена відповідно до вимог Стандарту ПТО СП(ПТ)О 7132.F.43.33-2017, кваліфікаційної характеристики, потреб розвитку галузі, сучасних технологій та новітніх матеріалів, Рекомендована для вивчення навчального модуля ЛП-4.2. «Роботи з облицювання вертикальної поверхні», компетентність ЛП-4.2.. «Облицювання вертикальної поверхні різними плитками». Технології нинішнього століття розширили можливості використання натурального каменю в місцях, де раніше це було технічно і технологічно неможливо, створивши матеріали, з практично необмеженими можливостями застосування. Матеріали, описані у презентації, поєднали у собі міцність і красу каменю та з точки зору примхливої ​​інтерʼєрної моди, ці матеріали можна назвати трендовими, оскільки вони концептуально відповідають сучасним уявленням про природну красу, екологічність та утилітарність матеріалів, простоту у використанні та ще багато інших позитивних якостей. Гнучкий камінь, клінкерні гнучкі термопанелі набирають все більшої популярності у професійних дизайнерів і, звичайно ж, у лицювальників-плиточників. Поданий матеріал розроблений для здобувачів освіти ЗП (ПТ)О будівельного профілю та може використовуватися на уроках спеціальних дисциплін з професії «лицювальник-плиточник». Навчальний матеріал також стане доброю підмогою викладачам спецдисциплін та майстрам виробничого навчання груп опоряджувальників ЗП(ПТ)О будівельного профілю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні інноваційні матеріали для облицювання поверхонь

Номер слайду 2

Зміст. Гнучкий камінь рулон плитка панель. Фасадні системи:декоративне покриття на основі акрил-мармурової крихти у форматі цегли. Гнучкий клінкер на сітціКлінкерні термопанелі (гнучкий камінь)

Номер слайду 3

  Гнучкий камінь Гнучкий камінь — це унікальний, інноваційний матеріал, який має візуальну схожість із природним каменем, мармуром або піщаником, водночас він еластичний і легкий матеріал, що складається з тонкого шару кам'яної крихти й акрилового зв’язуючого на гнучкій основі (неткане полотно). Гнучкий камінь останнім часом набирає дедалі більшої популярності в будівельній сфері як оздоблювальний матеріал, який застосовується в дизайні та архітектурі. оздоблення фасадів будівель: внутрішні стіни приміщень; колони; каміни та прикамінні зони; фартухи кухонь; ванні кімнати; покриття для підлоги та ступенів; виготовлення картин і фресок. 

Номер слайду 4

Гнучкий камінь - що це?Щоб отримати матеріал в тому вигляді, в якому він доставляється кінцевому споживачеві, на шар скловолокна клеїться найтонший зріз пісковика (осадова гірська порода, товщиною не більше 2 мм). Є й інша, більш проста технологія виробництва: на ту ж міцну основу наноситься епоксидна смола або акриловий клей і напилюється найдрібніша кам’яна крихта. У першому випадку текстура залежить від зовнішнього вигляду зрізу, а в другому задається автоматично на машині, яка робить напилення. Другий спосіб нанесення відкриває більше можливостей дизайну і дозволяє отримати імітацію будь-якої породи: від звичайного мармуру, до кварцу або красивого агату. Важливо! Обидва варіанти мають товщину максимум 5-6 мм.https://kruizer.com.ua/shcho-take-hnuchkyy-kamin-ta-yak-yoho-vykorystovuvaty-v-interyeri/

Номер слайду 5

Залежно від товщини шару кам’яної крихти розрізняють декілька можливих видів поставки: Рулон – є найбільш поширеним варіантом. Товщина декоративного шару варіюється від 1 до 3 мм. Має два стандартних габариту – 1020 × 2200 мм або 1200 × 2600 мм. Саме таким матеріалом найзручніше облицьовувати стіни або поверхню колон. Види гнучкого каменю

Номер слайду 6

Шпалери. Полотна мають ширину 1-1,2 м і довжину 2-2, 8м використовується як гнучкий камінь для внутрішньої обробки при роботі з великими поверхнями. Покриття у шпалер найтонше, шар ледь досягає 3 мм.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Плитка. Кам’яні шматочки компактного розміру (20*30, 30*60, 40*80 см) підходять для оформлення таких же невеликих площ. Наприклад, кухонний фартух, душова кабіна і т.п. Декоративне напилення 2-3 мм говорить про те, що використовувати можна тільки всередині квартири.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Панель. Листи, розміром близько метра на 2,5-замінюють одночасно плитку і шпалери. Головна відмінність плит від тих і інших — товщина покриття, яка доходить до 6 мм.підходять для обробки гнучким каменем фасаду, використання на вулиці. Важливо! Середня вага квадратного метра – 3,5 кілограма. Цей факт відкриває нові можливості в обробці стін гнучким каменем-наприклад, його можна використовувати на слабких конструкціях, на зразок гіпсокартону.

Номер слайду 12

Варіанти застосування в інтер’єріВ обробці стін використовується на об’єктах найчастіше. Причому, на відміну від плитки або керамограніта, камінь доречний не тільки в санвузлах, кухнях, прихожих. Його оригінальний зовнішній вигляд може відмінно вписатися в вітальню і навіть спальню. Хоча для вологих кімнат він підходить найкраще: дихаюча поверхня не дозволяє накопичуватися конденсату, захищає від утворення грибка і цвілі, сприяє підтримці сприятливого мікроклімату.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Гнучкий камінь 

Номер слайду 21

ФРЕСКИ ТА КАРТИНИ НА ГНУЧКОМУ КАМЕНІ

Номер слайду 22

Переваги гнучкого каменю в інтер’єріДовговічність. Будучи натуральним кам’яним матеріалом він має практично необмежений термін експлуатації: гарантія -30-35 років. Безпека. Клеючі склади, що застосовуються на виробництві, абсолютно нешкідливі: матеріал не виділяє в повітря фенолів та інших речовин. Простота в роботі. Спеціального інструменту не знадобиться: різати можна звичайними ножицями. Придатний для опорядження криволінійних, радіусних вигнуто-увігнутих та кутових поверхонь, колон. Водостійкість. Не боїться вологості, підходить для використання у ванній. Пожежостійкість. Камінь не горить, ним можна зробити обрамлення каміна або печі у вітальні. Морозостійкість. Оздоблення гнучким каменем можливе всередині і зовні будинку. Він витримує температуру від-45 С до + 600 С. Простота догляду. Не вимагає особливих засобів або дій для збереження зовнішнього вигляду. Легковагість. У дизайні інтер’єру іноді вага оздоблювального матеріалу має найважливішу роль: тут гнучкому каменю немає рівних.

Номер слайду 23

Недоліки. Маленька товщина. Це одночасно плюс і мінус: через тонкощі матеріалу, монтаж гнучкого каменю проводиться тільки на ідеально підготовлені поверхні. Висока вартість. Середня ціна набагато дорожче кахлю. Обмежений вибір дизайнів. Якщо ми говоримо про натуральну різновиди, коли зрізається шар пісковика, то колір і малюнок обмежені зовнішнім виглядом початкового каменю. У більшості випадків це світло-бежеві листи з рудими прожилками.

Номер слайду 24

Декоративне покриття на основі акрил-мармурової крихти у форматі цегли.

Номер слайду 25

ERGO-FASADА СИСТЕМА Доступне та швидке у монтажі декоративне покриття на основі акрил-мармурової крихти у форматі цегли.https://www.ergo-fasad.com.ua/?fbclid=Iw. AR2p. F0p. TDclk4ve15 V_Bakep5 Gk. CKqao. CMBni0z0g-IOLU4-cb3c2 U8ut. U0

Номер слайду 26

Про декоративне покриття ERGOУ виробництві ERGO використовують тільки якісну та екологічно чисту сировину. Це покриття являє собою готові листи по 1,05 м2, які легко монтуються на стіну з газобетону, бетону, гіпсокартону, без утеплення, з утепленням пінополістиролом або жорсткою мінватою за допомогою клею. ​ «Фішка» облицювання - захисна плівка, яка є на кожному елементі ERGO. За рахунок цього монтаж відбувається швидко і з мінімальними трудовитратами, тому опанувати його може навіть не підготовлена людина. ERGO покриття не несе навантаження на конструкцію, може встановлюватися навіть на стельові конструкції і значно дешевше багатьох інших оздоблювальних матеріалів. При виробництві ERGO використовується дрібна мармурова крихта, вона надає матеріалу природного зовнішнього вигляду і виглядає як справжня кам'яна кладка. Забарвлення мармурової крихти виробляється залізоокисними пігментами, що робить покриття стійким до ультрафіолету та негоди, а тому не потребує періодичного фарбування, як покриття з декоративної штукатурки. Фасад ERGO не втрачає кольору з часом, тому використовувати декоративне облицювання можна як для фасадів так і для інтер‘єрів.

Номер слайду 27

Характеристики фасадного облицювання ERGOІмітація під цеглу. Товщина 4 мм. Розмір одного листа 1220*1120 Кількість в упаковці – 10 шт. Країна-виробник товару Україна. Вага упаковки – 20кг. Фактура поверхні – рельєфна

Номер слайду 28

Підбір клею для монтажу. Білий клей для мозаїки та керамограніту. Вологостійкий. Адгезія до бетону, розчину – не менше 1,0 м. Па. Атмосферостійкість – не менше 1,0 м. Па після 25 циклів. Робоча температура - від +5 до +30 °CТемпература експлуатації - від -50 ° до +70 C.

Номер слайду 29

Технічні характеристики. Гнучкий камінь. Розмір  960*480 мм. Вартість  325 грн./м.кв. Детальніше: https://stroycomfort.in.ua/ua/p1398184720-gibkoe-polotno-faktura.html

Номер слайду 30

Гнучкий клінкер на сітці Retro ElastoclinІдеальна імітація традиційного керамічного клінкеру з великим рядом переваг і широкою сферою використання, починаючи з простих декоративних елементів, до фасадів комерційних багатоповерхових будівель та реставрації пам'яток архітектури. Розмір модуля - 0,5 кв. м.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Технічні характеристики:  Гнучкий клінкер «ELASTOCLIN» {08 FB837 D-C827-4 EFA-A057-4 D05807 E0 F7 C}Водопоглощениеменее 1,5%Морозостойкостьболее 200 циклов. Паропроницаемость30грамм/кв.м./сутки. УФ устойчивость8 баллов (максимальная)Вага4 кг/м.кв. Технічні характеристики:  Гибкий клинкер «ELASTOCLIN» – изготавливается на основе клинкерной смеси с применением функциональных добавок. Специальная рецептура определяет абсолютную экологичность нашего продукта. Основой состава является:кварцевый песок (около 90%);связующее на основе полиакрила;цветные пигменты на основе оксида железа;

Номер слайду 33

Клінкерні термопанелі (гнучкий камінь)Клінкерні термопанелі – німецька розробка, яка виконує одночасно дві функції: захисну (утеплення) і декоративну (зовнішня обробка). Термопанель складається з утеплювача-основи і декоративного покриття(гнучкого каменю). В якості утеплювача-основи використовується пінопласт, щільність 25 Пінопласт ПСБ-С-25 — лідер теплоізоляційних матеріалів з витримкою всіляких механічних навантажень. Розмір модуля 1000*500мм. Товщина 50мм. Широка колірна гамма.

Номер слайду 34

Використані джерела. Що таке гнучкий камінь та як його використовувати в інтер’єрі?https://kruizer.com.ua/shcho-take-hnuchkyy-kamin-ta-yak-yoho-vykorystovuvaty-v-interyeri/Гнучкий камінь https://grandfasad.com/gnuchkij-kamin/Декоративне покриття ERGOhttps://www.ergo-fasad.com.ua/?fbclid=Iw. AR2p. F0p. TDclk4ve15 V_Bakep5 Gk. CKqao. CMBni0z0g-IOLU4-cb3c2 U8ut. U0 Термопанелі (гнучкий камінь)https://inerier.com.ua/ua/p1439073201-termopaneli-gibkij-kamen.html. Гнучкий камінь https://meblewiki.com/gnuchkyj-kamin/НАТУРАЛЬНИЙ КАМ'ЯНИЙ ШПОН АБО ГНУЧКИЙ КАМІНЬhttps://plitochnik.kiev.ua/ua/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D1%96/hnuchkyy_kamin.htmlhttps://drukarnia.com.ua/articles/virobnictvo-gnuchkogo-kamenyu-i-termopanelei-yak-biznes-y0 Qhl. Виробництво гнучкого каменю і термопанелей як бізнес10 порад по обробці гнучким каменем стінhttps://fasad.lviv.ua/10-porad-po-obrobci-gnuchkim-kamenem-stin/

Номер слайду 35

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 січня
Переглядів
111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку