Презентація "Сучасні технології виробництва йогуртів в домашніх умовах"

Про матеріал
Тема "Сучасні технології виробництва йогуртів в домашніх умовах" є актуальною. Дану тему можна запропонувати дітям як науково-дослідницький проект з біології для учнів 10-11-х класів Презентація захисту даного проекту містить цікаві дослідження щодо виробництва йогуртів в домашніх умовах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ПРОЕКТ ТЕМА: «Сучасні технології виробництва йогуртів у домашніх умовах»

Номер слайду 2

Мета проекту: опрацювати матеріали щодо виготовлення йогуртів у домашніх умовах; практичне дослідження виготовлення йогуртів; надання рекомендацій

Номер слайду 3

ПЛАН НАУКОВО–ДОСЛІДНИЦЬКОГО ПРОЕКТУ «Сучасні технології виготовлення йогуртів у домашніх умовах» Місце проведення проекту: Дніпропетровська заочна біологічна школа обласний еколого-натуралістичний центр секція «сучасні біотехнології» Термін проведення проекту: 8 місяців Ключове питання: Які сучасні технології дають можливість виготовити йогурт у домашніх умовах? Очікувані результати: екологічно чистий продукт

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Син України, громадянин світу» Человек при помощи науки в состоянии исправить несовершенство своей природы І.І. Мечников Мечников Ілля Ілліч (15.05.1845, с. Іванівка Куп’янського району Харківської обл. – 15.07.1916, Париж, Франція) – видатний учений-біолог, один із основоположників еволюційної ембріології, порівняльної патології, імунології та мікробіології; лауреат Нобелівської премії

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Масова частка жиру-2,5%, Вміст білків-2,8г. Вугливодів 4,73. Це молоко виробляє ПрАТ комбінат “Придніпровський” за ДСТУ 2661. Молоко коров'яче, незбиране, базарне.

Номер слайду 8

Перевірка молока на натуральність Йодна проба Вимірювання жирності Перевірка молока на розведення

Номер слайду 9

Вплив жирності молока на смакові якості домашнього йогурта Жирність молока Смак йогурту Щільність йогурту Однорідністьйогурту 1,5% Кислий нежирний Водянистий Недостатня однорідність 2,5% Недостатньо виражений кислуватий смак Мала жирність Рідкий Однорідна 3,2% Некислий Нормальної жирності Густий Однорідна 4,5-6% Солодкий жирний Дуже густий Однорідна

Номер слайду 10

Термічна обробка молока

Номер слайду 11

- Закваска йогурту Vivo, що відповідає: ТУ У 15.5-30603000636001 : 2009.

Номер слайду 12

Вплив виду закваски на смакові якості домашнього йогурту Вид закваски Смак йогурту Густота Однорідність йогурту Аптечна Некислий Нормальної жирності Густий Однорідний Натуральний йогурт (термін придатності не більше 3-х днів) Не дуже виражений кислий смак Мало жирності Негустий Слабовиражений неоднорідний Натуральний йогурт (термін придатності не більше 5-ти днів) Кислий Нежирний Водянистий Неоднорідний

Номер слайду 13

Йогуртниця MoulinexYG 230131 Розлив заквашеного молока

Номер слайду 14

Сушарка з тканиною, змоченою у заквасці Зберігання закваски власного виробництва

Номер слайду 15

ВИСНОВКИ домашній йогурт - це не тільки дуже корисно і смачно, але ще й економно; у ньому легко можна відтворювати потрібну калорійність, консистенцію, кислотність тощо; використання закваски “власного виробництва” знижує собівартість виготовлення домашніх йогуртів;   при високих температур пастеризації, ступінь синерезису збільшується і виникають проблеми з консистенцією готового продукту; при використанні, у якості сировини, молока базарного сирого без термічного оброблення, маємо продукт, у якому кисломолочний смак та аромат без ознак розвитку йогуртної культури; найкращі смакові якості виявлено у йогуртів виготовлених з молока 2,5-3,2% жирності; при використанні, у якості сировини сирого молока, оптимальними режимами пастеризації є теплове оброблення за 85-90 °С з витримкою 5-6 хвилин, що забезпечує отримання високоякісного продукту; найкращі смакові якості виявлені у йогурта натурального (термін придатності не більше 3-х днів) і аптечної закваски.

Номер слайду 16

Готуймо йогурти вдома – це смачно, корисно, економно!

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

ppt
Додано
26 березня 2021
Переглядів
1348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку