Презентація "Святі наші батьки"

Про матеріал

Презентація до виховного заходу "Святі мої батьки" спонукає дітей любити та поважати свою неньку-Україну, мамину пісню, батьківску пораду, рідне слово й душі заповіт...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Святі наші батьки. Підготувала класний керівник11-Б класу. Рідківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Кіронда Галина Сільвестрівна

Номер слайду 2

О, земле рідна, краю мій вишневий,Гартований в тугих вітрах століть,На ці й на вікові дерева. Не раз дивились прадід мій і дід. Бо їм, як і мені, було б їх треба. У гожий час і в пору лихоліть. Не можна жити без землі і неба,І без сім’ї на світі дуже важко жить.

Номер слайду 3

Шанування батьків – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей.

Номер слайду 4

Можна все на світі вибирати, сину,Вибрати не можна тільки Батьківщину. Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати.

Номер слайду 5

Найбільший гріх людини – це неповага, Нелюбов, нешана до батьків. Шануй батька твого і матір твою, Щоб добре тобі було та довго жив ти на землі. (Біблія)

Номер слайду 6

Чи можна забути ту пісню, що мати. Співала малому, коли засинав?Чи можна забути ту стежку до хати,Що босим колись протоптав?

Номер слайду 7

О, Мати Божа, Мати єдина,І в тебе була люба дитина,Ти Свого Сина ревно любила,До свого серця щиро тулила. Тобі, о Мати, найкраще знати,Чим для дитини є рідна мати,Тому до Тебе, шлю мольби щирі,Дай нашій мамі прожити в мирі,Дай їй здоров'я, додай їй силу,Щоб з нас потіхи й слави дожила.

Номер слайду 8

Живе рідне слово в піснях колискових,стрічається знову в них світ поколінь. Матусина мова цвіте веселково,освічує в небі захмарену тінь.І де б не були ми в безмежному краю,нас кличе додому дитинство святе,де кожна пташина, як мати співає,верба і калина у лузі цвіте. Де вся Україна - колиска любовііз явора й дуба, з горіхових віт. В устах материнських, у рідному словішепоче молитву - душі заповіт.

pptx
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
1168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку