Презентація "Свято - Іллінська церква села Залужжя".

Про матеріал

Мета презентації

Дослідити, проаналізувати та узагальнити історію розвитку, архітектурно – композиційні особливості, символіку та сучасний стан Свято - Іллінської церкви села Залужжя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Останнє слово завжди каже Бог…Багато люди говорити можуть,Та з висновків і рішень багатьох. Збувається єдино вірне — Боже.

Номер слайду 2

Благословен Господь у сяйві небесної блакиті,Благословен Господь у золоті церковних куполів,Благословен Господь, для нас створив святу обитель,Вогонь молитви на цім місці запалив.

Номер слайду 3

Мета роботи. Дослідити, проаналізувати та узагальнити історію розвитку, архітектурно – композиційні особливості, символіку та сучасний стан Свято - Іллінської церкви села Залужжя.

Номер слайду 4

Завдання роботи:- провести пошукову роботу з історії заснування церкви;- проаналізувати архітектурно - композиційні особливості та символіку церкви села Залужжя;- систематизувати матеріали про діяльність настоятеля храму.

Номер слайду 5

Вивченню історії православних храмів України в окремо взятому населеному пункті, особливо у сільському, не приділяється значна увага на державному рівні. А на місцевому рівні ця проблема, зокрема історія Свято – Іллінської церкви, майже не вивчена зовсім.

Номер слайду 6

Основою наукової роботи став матеріал, зібраний та систематизований з метою поширення у першу чергу серед жителів села Залужжя, для уроків християнської етики. Призначається ця робота для людей, що вже визнали буття Бога і бажають Його пізнати, людей, що цікавляться православ'ям, відчувають, нехай неусвідомлено, свій внутрішній зв'язок з Ним.

Номер слайду 7

Матеріали наукової роботи містять дані про історію заснування, архітектурно - композиційні особливості, символіку Свято - Іллінської церкви села Залужжя Дубровицького району Рівненської області, а також діяльність настоятеля храму та його роль у житті села.

Номер слайду 8

Характерними ознаками Свято - Іллінської церкви є стриманість декоративного оздоблення і лаконізм об’ємно - просторової композиції, обумовлений використанням зрубів найпростішої чотирикутної форми.

Номер слайду 9

6 травня 1991 року перший камінь нової будови освятив митрофорний протоієрей отець Федір (Деркач Федір) благочинний Дубровицького благочиння Рівненської єпархії Української Православної Церкви.

Номер слайду 10

1 лютого 1992 року керуючий Рівненською єпархією Української Православної Церкви, Високопреосвященніший архієпископ Рівненський і Острозький Іриней (Середній Іван Петрович) освятив новозбудований православний храм, який за бажанням всіх причетних до будівництва названо на честь пророка Іллі – Свято - Іллінським .

Номер слайду 11

27 вересня 1992 року настоятелем нашої Свято - Іллінської церкви призначено отця Павла (Коваль Павло Сергійович), а псаломщиком - матушку Марію (Коваль Марія Іванівна)

Номер слайду 12

Неодноразово відвідував наш храм для духовного наставлення православних залужан Високопреосвященніший митрополит Сарненський і Поліський Анатолій .

Номер слайду 13

13 жовтня 2016 року встановлено на місці старої дерев’яної фігури пам’ятний знак – хрест - фігуру на честь 25 річчя заснування Свято - Іллінської церкви.

Номер слайду 14

У селі Залужжя діє православна громада, яка належить до Дубровицького благочиння Сарненської єпархії Української православної Церкви (19.03.1991 р.№173; зміни:12.12.2002 р.№719;29.07.2004рр.№391)

Номер слайду 15

Різдвяні свята

Номер слайду 16

Чудотворні ікони, які перебували у Свято-Іллінському храміПризри на смирениеІкона Почаївської Божої Матерi

Номер слайду 17

Монахиня Юліана (Юлія Якимович) Георгієвське подвор'є Миколаївсько – Городоцького жіночого монастиря

Номер слайду 18

Інокиня Димитрія (Людмила Міщур) – Скит Святої Праведної Анни Миколаївсько – Городоцького жіночого монастиря

Номер слайду 19

Село Новоставці Гощанського району Рівненської області – Олексієвець Сергій Іванович. Свято-Георгіївське подвор’є Миколаївсько – Городоцького жіночого монастиря – Міщур Сергій Васильович

Номер слайду 20

В сані диякона – м. Київ, церква Святої Рівноапостольної Ольги – Олексієвець Василь Сергійович

Номер слайду 21

Полонне Хмельницької області – псаломщик Ткачук Лілія Сергіївна. Місто Житомир – псаломщик Борканин Ганна Сергіївна

Номер слайду 22

Храмове свято

Номер слайду 23

Таким чином, я зробив спробу написати невеличкий літопис Святої Святих з тою метою, щоб люди тягнулися до церкви, довіряючи слову її проповідника, і в цій вірі виховували своїх дітей. Щоб наше село ставало морально здоровішим, гуманнішим. І в цьому була пріоритетною роль церкви.

Номер слайду 24

Допоки відчинені ще Божі храми,Допоки стоїть свята обитель. Не минай, друже, цієї брами,Тут двері храму для всіх відкриті…

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 березня 2018
Переглядів
1466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку