Авторська розробка заходу спрямована на підвищення інтересу до предмету, формує в учнів товариські відносини,
почуття взаємодопомоги, бажання перемагати. Учні не тільки показують знання, а й проявляють ще й кулінарні здібності. Таке поєднання предмету і кулінарних навичок дає свій результат, учні ще більше зацікавлюються предметом.
Наука і кулінарія3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 Експериментування і уважне спостереження життєво необхідні в будь-якій науці так і в кулінарії. Давайте подивимось, яке ж відношення має наука до приготування їжі , та як хороший кухар управляє численними фізичними перетвореннями . Досить поглянути на цей малюнок, щоб побачити явну схожість між кухонним і лабораторним інвентарем.
3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 I тур - Конкурс капітанів «Хто я?»Розважальна рубрика «Най, най…»«Найгеніальніші фізики-генії»II тур – Фізичні канапе Рубрика «Най незвичайні люди» III тур – Крюшон для фізиків Рубрика «Найнеймовірніше явище – левітація» IV тур – Фізики піца йоли. Рубрика «Найнебезпечніше явище – блискавка» Фізичне меню:
Відомий фізик, винахідник відразу зненавидів школу. Уже в перший рік навчання став круглим двієчником. Учитель заявив, що Едісон не здатний до навчання, так як розумово відстала дитина. Його мати – колишня вчителька – вчила Томаса вдома. Вона всіляко підтримувала сина і вірила в його здатності. І це дало свої результати. Геній з її сина вийшов"Найгеніальніші фізики - двієчники"Альберт Ейнштейн. Томас ЕдісонІсаак Ньютон
Рубрика "Людина з най неймовірними здібностями" «Людина - магніт»Нашу землячку Юлію Чубар без жарту можна назвати дівчиною-магнітом. Дівчина вміє втримувати на різних поверхнях тіла металеві предмети - і цю дивну здібність вона відкрила в себе ще дитиною, у віці 9 років. «Людина - соловейко»Місто Дніпропетровськ, Олександра Гавриленко, яка видає звуки різних видів птахів: соловейка, дятла, іволги, зозулі «Людина - струм»Василь Максютинський, “ електро-дідусь ” 83 роки, пропускає через себе струм напругою в 25000 вольт. За такої напруги людина може згоріти заживо.
Крюшон. Лимонад «Крюшон» - напій французького походження. Згідно з найбільш розповсюдженої версій, напій став результатом помилки одного з придворних слуг, який помилково змішав виноградний сік з мінеральною водою, і подав на стіл гостям. Отриманий напій всім сподобався. Напій отримав назву «Крюшон»- в честь посуду, в якому його вперше подали до столу. Рецепт швидко поширився, і став самим відомим прохолодним напоєм.
"Найнеймовірніше явище - левітація"Левітація – це спосіб відриватись від землі і висіти в повітрі. Вона являється однією з над здібностей людини. Можливість людини, предметів долати гравітацію відкидається наукою. Левітація – це антигравітація: сила зворотня земному тяжінню. Вона може бути вироблена, дякуючи силі вашої уяви. Існують такі типи левітації: аеродинамічна, магнітна, звукова, технічна
Піца – італійська національна страва, що означає від італ. «бути гострим», корж зазвичай круглої форми, який покривається томатною пастою та сиром і запікається У піцу додають різні інгредієнти: м'ясо, шинку, овочі, зелень, гриби, фрукти. Кухар, що готує піцу називається піца йола. Винахід піци приписують давньоримському полководцеві та гурману Лукулу. Його піца була жовтого кольору з кислого тіста, спечена на деревному вугіллі. Готуємо піцу
Конкурс “ Склади закон ”Притягуються, два, прямо пропорційною, добутку, і, одне до одного, їх мас, і, з силою, тіла, яка, між ними, квадрату відстані, обернено пропорційною. Закон всесвітнього тяжіння Два тіла притягуються одне до одного з силою, прямо пропорційною добутку їх мас і обернено пропорційною квадрату відстані між ними.