Презентація "Танці та спорт"

Про матеріал
У творчості художників і скульпторів поширені зображення мистецьких конкурсів, спортивних змагань, а отже, й музикантів, танцівників, спортсменів, які беруть участь у них. Зазвичай у таких творах фігури людей намальовані в русі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ IV.  Побутовий жанр Тема 19. Танці та спорт

Номер слайду 2

У творчості художників і скульпторів поширені зображення мистецьких конкурсів, спортивних змагань, а отже, й музикантів, танцівників, спортсменів, які беруть участь у них. Зазвичай у таких творах фігури людей намальовані в русі. Станкові живописні й графічні роботи митців на ці теми можна побачити в картинних галереях. Часто танцювальні та спортивні сюжети виконуються в монументальному живописі (мозаїка, вітраж, фреска, панно) і прикрашають архітектурні споруди —   спортивні комплекси, палаци культури тощо. Скульптури —   статуї та рельєфи — прикрашають парки, сквери, фонтани.

Номер слайду 3

Кітті Мейджерінг. Фігурне катання Едгар Дега. Блакитні танцівниці

Номер слайду 4

Еміль Беджин. Танці

Номер слайду 5

• Які види спорту зображено на картинах побутового жанру? Як у них передано рухи, характерні саме для цих видів спорту? Хокеїсти Олександр Дейнека. Баскетбол

Номер слайду 6

Марк Річард Меллон. Танцівниця Кейт у червоній сукні Вигляд скульптури з різних точок споглядання

Номер слайду 7

Практичне завдання Створіть скульптуру танцівниці або спортсмена в русі (пластилін). Поради Круглу скульптуру розмістіть на підставці. За потреби застосуйте каркас, який допоможе втримати форму, формат зображення рельєфу доберіть відповідно до задуму: круг, овал, квадрат, прямокутник, трикутник. Спочатку намітьте контури зображення. Поступово набирайте висоту рельєфу. Запропонуйте варіанти розміщення такого рельєфу в інтер'єрі чи на архітектурній споруді.

ppt
Додано
27 січня 2020
Переглядів
6241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку