Презентація "Технічні й програмні засоби добування інформації"

Про матеріал
Учнівська презентація "Технічні й програмні засоби добування інформації", 10 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технічні й програмні засоби добування інформаціїПрезентацію підготувала. Потьомкіна Дар'я Володимирівна,учениця 10 – Г класу гімназії №46м. Запоріжжя

Номер слайду 2

Технічні та програмні засоби добування інформації - це подолання системи захисту, обмеження або заборона доступу до них посадових осіб, дезорганізації роботи технічних засобів, вивід з ладу комунікаційних і комп'ютерних мереж, усього високотехнологічного забезпечення функціонування системи управління.

Номер слайду 3

Спроба одержати несанкціонований доступ до комп'ютерної мережі з метою ознайомитися з нею, залишити інформацію, виконати, знищити, змінити або викрасти програму або іншу інформацію кваліфікується як «комп'ютерне піратство»

Номер слайду 4

Способи несанкціонованого доступу до інформації здійснюються шляхом

Номер слайду 5

Технічні засоби добування інформації:

Номер слайду 6

Програмні засоби добування інформації

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Класифікація: За видом програмного забезпечення ● програми, що вимагають програм-носіїв: люки; логічні бомби; троянські коні; віруси. ● програми, що є незалежними: черв’яки, зомбі; утиліти прихованого адміністрування; програми-крадії паролів; “intended”-віруси; конструктори вірусів; поліморфік-генератори. За наявністю матеріальної вигоди ● що не приносять пряму матеріальну вигоду тому, хто розробив (встановив) шкідливу програму: ● хуліганство, жарт; ● самоствердження, прагнення довести свою кваліфікацію; ● що приносять пряму матеріальну вигоду зловмисникові; ● крадіжка конфіденційної інформації, включаючи діставання доступу до систем банк-клієнт, отримання PIN кодів кредитних карток і таке інше; ● отримання контролю над віддаленими комп'ютерними системами з метою розповсюдження спаму з численних комп'ютерів-зомбі За метою розробки ● програмне забезпечення, яке з самого початку розроблялося спеціально для забезпечення несанкціонованого доступу до інформації, що зберігається на ПК з метою спричинення шкоди (збитку) власникові інформації і/або власникові ПК; ● програмне забезпечення, яке з самого початку не розроблялися спеціально для забезпечення діставання несанкціонованого доступу до інформації.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Використані джерела інформації: Сайт «На урок» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://naurok.com.ua/prezentaciya-tehnichni-y-programni-zasobi-dobuvannya-informaci-304908.html (Дата звернення: 06.02.2024)  Сайт «Всеосвіта» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://vseosvita.ua/lesson/tekhnichni-ta-prohramni-zasoby-dobuvannia-informatsii-176056.html (Дата звернення: 10.02. 2024)Вікіпедія. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: ВІКІПЕДІЯ (Дата звернення: 10.02. 2024)[Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://kryvoruchko-gubin.blogspot.com/p/blog-page_39.html (Дата звернення: 12.02.2024)

pptx
Додано
23 квітня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку