Презентація "Техніка плавання способом кроль на грудях"

Про матеріал
Пропоную до перегляду презентацію для учнів 8 класів. Ознайомлення з технікою плавання способом кроль на грудях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Давай з тобою ознайомимося з технікою плавання способом кроль на грудях. Вітаю!!!

Номер слайду 2

Характерною особливістю плавання способом кроль на грудях є те, що плавець пересувається у воді з відносно рівномірною, поступальною швидкістю при порівняно високій рівновазі тулуба.

Номер слайду 3

Положення тулуба. Тулуб плавця займає випрямлене, обтічне і майже горизонтальне положення на поверхні води. Кут нахилу голови до поздовжньої вісі тіла складає 20-25°. Плавець дивиться під водою вперед-донизу так. щоб рівень води проходив трохи вище лінії брів. Положення голови впливає на загальне положення тулуба, адже піднімання голови приводить до надлишкового його прогину і, як наслідок, до збільшення лобового опору, а опускання - до занурення у носову хвилю, що також гальмує пересування

Номер слайду 4

При плаванні із змагальною швидкістю плечі, спина, сідниці оголюються, а стегна піднімаються майже до поверхні води. Тулуб ритмічно повертається ліворуч і праворуч, а також навкруги поздовжньої осі. Такі коливання тулуба тісно пов'язані з рухами руками - вони допомагають виходу руки з води та її пересуванню над нею, початку гребка іншою рукою і збереження рівноваги тулуба. Найбільший поворот тулуба припадає на момент вдиху, що його полегшує, адже значно зменшується поворот голови у бік. У цей момент величина „крену" тіла доходить до 40-45°.

Номер слайду 5

Рухи ногами. Рухи ногами забезпечують рівновагу тіла, надають йому обтічної форми, підсилюють окремі фази рухів руками. Рухи ногами будуть раціональними до тих пір, поки вони не будуть впливати на темп рухів руками і не порушуватимуть їх безперервного узгодження.

Номер слайду 6

Рухи руками. У кролі на грудях основне пересування тіла вперед забезпечують руки (кисті та передпліччя), що рухаються за криволінійними траєкторіями. Цикл рухів кожної руки триває 0,92-1,36 с. (залежно від швидкості плавання, майстерності та Індивідуальних особливостей плавця) й складається з таких фаз:- вхід руки до води;- захват;- основна частина гребка;- вихід руки з води;- пронос руки над водою.

Номер слайду 7

Дихання. При плаванні кролем на грудях вдих здійснюється поворотом голови з води в бік (правий чи лівий), а видих - поворотом голови донизу у воду. Вдих (глибокий) швидкий, акцентований через рот у момент початку проноса руки над водою, а видих (повний) також через рот, але більш тривалий, з прискоренням до кінця і продовжується аж до закінчення гребка цією ж рукою через цикл рухів Іншою.

Номер слайду 8

Рекомендую переглянути фільм:«Яна клочкова – від молекули до золотої рибки» приємного перегляду

Номер слайду 9

До наступних зустрічей, друже! З повагою до тебе, вчитель фізичної культури Ляшенко Ірина Борисівна ХЗОШ № 168

pptx
Додано
6 червня 2023
Переглядів
1457
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку