Презентація " Технологія декупажу".

Про матеріал
Короткий опис технології декупажу: різновидів та напрямків, історії виникнення, техніки виконання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНОЛОГІЯ ДЕКУПАЖУКіровоградська обл., м. Олександрія. Ліцей № 17

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ ДЕКУПАЖ? Декупаж - це вид прикладної творчості, що представляє собою техніку декорування різноманітних поверхонь за допомогою нанесення картинок з подальшим лакуванням отриманого зображення для захисту від зовнішніх впливів.

Номер слайду 3

Декупаж – декоративна техніка по тканині, склу, дереву ( та інших поверхнях), що полягає у вирізанні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Номер слайду 4

Декупаж (decoupage) - французьке слово, яке перекладається як «вирізати». По суті, це виготовлення колажу або паперова аплікація. ЩО ТАКЕ ДЕКУПАЖ?

Номер слайду 5

Така техніка оздоблення предметів побуту була винайдена китайськими селянами ще в 12 столітті, коли вони вперше стали прикрашати різні речі барвистим папером.ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ.

Номер слайду 6

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ. Найбільшої популярності вона досягла в XVII столітті у Венеції, де були в особливій моді предмети меблів, прикрашені інкрустаціями в китайському або японському стилі. Це було дороге і не всім доступне захоплення. Тому виникла ідея імітації, що почала користуватися ажіотажним попитом.

Номер слайду 7

Ця оригінальна техніка з часом набула широкого поширення. З Англії декупаж поширився до Франції, де став улюбленим заняттям королеви Марії Антуанетти. Серед відомих людей, які захоплювалися декупажем, Марія - Антуанетта, Мадам де Помпадур, лорд Байрон, Матісс і Пікассо.ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ.

Номер слайду 8

НАПРЯМИ ДЕКУПАЖУ.

Номер слайду 9

ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ. Перша і сама важлива операція, це вибір основи для декупажу. Дерево, картон, метал, теракота, кераміка, скло, пластмаса, штукатурка, - не існує матеріалу, який не можна було б прикрасити, використовуючи техніку декупажу.

Номер слайду 10

ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ.

Номер слайду 11

ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ.

Номер слайду 12

Якщо поверхня предмета нерівна і шорсткувата – обробіть її шкуркою або заґрунтуйте акриловою фарбою підходящих кольорів. Скляні й керамічні предмети знежирте спиртом. ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ.

Номер слайду 13

ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ. Акуратно виріжте ножицями малюнок. Відокремте від серветки верхній тонкий шар

Номер слайду 14

ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ. Розмістить малюнок на виробі

Номер слайду 15

ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ. Поверхню, а потім серветку змастіть клеєм з водою 1х1. Вона повинна просочитися клеєм і розтягтися, тому всі складки й міхури розгладьте кистю.

Номер слайду 16

Дочекавшись висихання клею, нанесіть на серветку два шари лаку для декупажу, щоб захистити роботу від механічних ушкоджень. ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ.

Номер слайду 17

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 18

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 19

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 20

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 21

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 22

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 23

ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ.

Номер слайду 24

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
19 березня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку