Презентація "Технологія приготування вареників з вишнями"

Про матеріал
Презентація на тему: "Технологія приготування вареників з вишнями". Дану презентацію доцільно використати під час проведення уроків з розділу "Прісне тісто", тема уроку "Приготування виробів із прісного тіста".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія приготування вареників з вишнями ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» Автор: Оксана ПТИЦЯ, викладач спеціальних дисциплін сфери ресторанного господарства

Номер слайду 2

Підготовка сировини до використання: борошно просіяти; яйця дезінфікувати 0,2% розчином; вишні перебрати та промити; видалити плодоніжки та кісточки

Номер слайду 3

Приготування тіста Частину просіяного борошна залишити для підсипання стола при формуванні вареників

Номер слайду 4

До борошна додати суміш води бо молока з яйцями, сіль (можна додати цукор)

Номер слайду 5

Добре вимішати і залишити на 30-40хвилин для набухання

Номер слайду 6

Підготовка фаршу Вишні пересипати цукром та прогріти до температури 30-40°С

Номер слайду 7

Формування вареників Тісто сформувати валиком, нарізати на шматочки

Номер слайду 8

Шматочки розкачати товщиною 1,5мм

Номер слайду 9

На тісто покласти фарш

Номер слайду 10

Сформувати у вигляді півмісяця

Номер слайду 11

Штамповка

Номер слайду 12

Варити у підсоленій воді 5-7 хвилин при слабкому кипінні

Номер слайду 13

Правила подавання У підігрітий баранчик або тарілку покласти 7-8 шт. на порцію, посипати цукром, сиропом або медом, подати із сметаною

Номер слайду 14

Використана література В.С. Доцяк - ''Українська кухня'' Збірник рецептур 1983р Л.С. Кучер, Р.Ф. Ліфанова - ''Організація виробництва і управління підприємствами громадського харчування'' І.Олійник - ''Санітарія і фізіологія харчування'' Л.Е. Винокурова, М.В. Васильчук, М.В. Гаман - ''Охорона праці''

ppt
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
31 серпня 2022
Переглядів
628
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку