Презентація на тему: "Технологія приготування вареників з вишнями".
Дану презентацію доцільно використати під час проведення уроків з розділу "Прісне тісто", тема уроку "Приготування виробів із прісного тіста".
Технологія приготування вареників з вишнями ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» Автор: Оксана ПТИЦЯ, викладач спеціальних дисциплін сфери ресторанного господарства
Номер слайду 2
Підготовка сировини до використання: борошно просіяти; яйця дезінфікувати 0,2% розчином; вишні перебрати та промити; видалити плодоніжки та кісточки
Номер слайду 3
Приготування тіста Частину просіяного борошна залишити для підсипання стола при формуванні вареників
Номер слайду 4
До борошна додати суміш води бо молока з яйцями, сіль (можна додати цукор)
Номер слайду 5
Добре вимішати і залишити на 30-40хвилин для набухання
Номер слайду 6
Підготовка фаршу Вишні пересипати цукром та прогріти до температури 30-40°С
Номер слайду 7
Формування вареників Тісто сформувати валиком, нарізати на шматочки
Номер слайду 8
Шматочки розкачати товщиною 1,5мм
Номер слайду 9
На тісто покласти фарш
Номер слайду 10
Сформувати у вигляді півмісяця
Номер слайду 11
Штамповка
Номер слайду 12
Варити у підсоленій воді 5-7 хвилин при слабкому кипінні
Номер слайду 13
Правила подавання У підігрітий баранчик або тарілку покласти 7-8 шт. на порцію, посипати цукром, сиропом або медом, подати із сметаною
Номер слайду 14
Використана література В.С. Доцяк - ''Українська кухня'' Збірник рецептур 1983р Л.С. Кучер, Р.Ф. Ліфанова - ''Організація виробництва і управління підприємствами громадського харчування'' І.Олійник - ''Санітарія і фізіологія харчування'' Л.Е. Винокурова, М.В. Васильчук, М.В. Гаман - ''Охорона праці''