ПРЕЗЕНТАЦІЯ "ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ БРЕЛОКА"

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЯ "ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ БРЕЛОКА" МІСТИТЬ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ДАННОГО ВИРОБУ, А ТАКОЖ ІНТЕЛЕКТ КАРТУ "ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ БРЕЛОКА З ФЕТРУ" ТА ФОТО УЧНІВ НА УРОЦІ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ БРЕЛОКА ПІДГОТУВАЛА ВЧИТЕЛЬТРУДОВОГО НАВЧАННЯФЕДОСЕНКО НАТАЛІЯ МИКОЛАЇВНАЩАСЛИВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І – ІІ СТУПЕНІВ –ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ПОПЕЛЬНАСТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИОЛЕКСАНДРІЙСЬКОГО РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер слайду 2

Девіз нашої роботи: Без явно посиленої працьовитості немає ні талантів, ні геніїв. Дмитро Менделєєв

Номер слайду 3

Брело́к (від фр. breloque — «амулет»), розм. дармови́с, дармові́с, при́чепка — аксесуар, прикраса, виконана у вигляді підвіски на ланцюжку, браслеті, кільці для ключів та ін. Брелоки (часто неправильно кажуть «брелки́») зазвичай використовуються з декоративною та рекламною метою. Брелок також може виконувати корисну функцію, наприклад, бути міні-ліхтариком, дистанційним пультом керування автомобіля, відкривачкою для пляшок тощо. Брелок -типовий сувенір чи подарунок.

Номер слайду 4

ІСТОРІЯ ПОЯВИ БРЕЛОКА Не багато хто знає, що брелоки  з'явилися ще в середньовіччі. Тоді вони представляли собою маленькі монетки, які знатні вельможі вішали на ланцюжки і скрізь ходили з ними. У ті часи це був своєрідний відмітний знак. Пізніше роль брелоків стала більш значною і вже несла в собі сенс показати перевагу свого володаря. Їх стали робити з дорогоцінних металів і прикрашати різними гравіруваннями і камінням. Примітно, що якщо раніше такі металеві брелоки носили представники привілейованої знаті обох статей, то з середини 18 століття це стало доступним тільки для чоловіків багатого аристократичного стану. В цей же час починає складатися особлива культура носіння таких виробів. Оскільки у вільному продажу вони були відсутні, то виготовлялися брелоки на замовлення переважно із золота, декорувалися слоновою кісткою і дорогоцінним камінням та носилися своїми власниками на ланцюжку. Чим більше брелоків було на ланцюжку, тим більше враження справляв їх власник на оточуючих . У ті часи такі брелоки представляли собою унікальні, вражаючі своєю витонченістю мініатюрні штучки химерних форм, головною рисою яких була ексклюзивність. Зустріти два однакових брелока було важко, якщо тільки вони не були відмітним знаком представників певного клубу.

Номер слайду 5

З середини 19 століття брелоки  помітно втрачають свою актуальність. Їх кількість скорочується до декількох штук, і вони більше не відіграють такої значної ролі в іміджі аристократів. З цього часу брелоки починають виконувати дещо іншу функцію, а саме спосіб з'єднання ключів, нині найчастіше вони використовують саме з цією метою. В даний час звичайні брелоки для ключів можна купити в будь-якому кіоску канцелярських товарів або книжковому магазині. А ось вже з другої половини минулого століття популярність брелоків починає знову набирати силу. Багато в чому це обумовлено появою модифікованих моделей, які почали поєднувати в собі різні потрібні в побуті дрібниці, такі як, ліхтарики, відкривачки для пляшок, запальнички, мініатюрні ручки і інш. Особливої актуальності почала набувати така послуга як брелоки на замовлення. Але справжнього апогею виготовлення і продаж брелоків досягла з появою стільникових телефонів. Тепер вони грають роль не просто симпатичної дрібниці, а стали стильним аксесуаром.ІСТОРІЯ ПОЯВИ БРЕЛОКА

Номер слайду 6

ВИРОБИ - АНАЛОГИ

Номер слайду 7

БРЕЛОКИ З ФЕТРУ

Номер слайду 8

ФЕТР АБО СЕРВЕТКИ “FREKEN BOK”; НИТКИ ДЛЯ ШИТТЯ; НИТКИ ДЛЯ ВИШИВАННЯ; НОЖИЦІ; БІСЕР; НАМИСТИНИ; КРІПЛЕННЯ ДЛЯ БРЕЛКА; ГОЛКА; ТОНЕНЬКА СТРІЧКА; КАРТОН, ПРОСТИЙ ОЛІВЕЦЬ, МАРКЕР; НАПОВНЮВАЧ. МАТЕРІАЛИ ТА ІНСТРУМЕНТИ:

Номер слайду 9

ВИГОТОВЛЕННЯ ШАБЛОНІВ

Номер слайду 10

ПОКРОКОВЕ ВИГОТОВЛЕННЯ БРЕЛОКА Крок 1 Підготувати та вирізати лекало із картону. Крок 2 За допомогою простого олівця або маркера перевести викрійку на фетр та вирізати деталі:2 деталі – туфельки.

Номер слайду 11

Крок 3 Зшити деталі туфельки між собою швом через край, залишаючи місце для заповнення синтепоном. Крок 4 Виготовляємо кріплення для брелока, оздоблюючи його намистинами.

Номер слайду 12

Крок 5 Заповнивши туфельку синтепоном, вшиваємо кріплення для брелока. Крок 6 Обшиваємо брелок бісером

Номер слайду 13

Крок 7 Пришиваємо зі стрічки бантик. Брелок готовий!

Номер слайду 14

1. Особисті поради з виготовлення виробу Голка має бути гострою. Це полегшить проколювання деталей. Використовувати в якості наповнювача вату або ватин не рекомендується, тому що такий матеріал, виступаючи крізь шви, зробить брелок неохайним. Деталі брелока можна скріпити за допомогою термопістолету.2. Поради по догляду за виробом. Якщо брелок забруднився, спробуйте почистити його м’якою щіткою для одягу, липким ролом або малярським скотчем.

Номер слайду 15

ЗАСТОСУВАННЯ БРЕЛОКА: ДЛЯ КЛЮЧІВ; ДЛЯ МОБІЛЬНОГО ТЕЛЕФОНА; ДЛЯ ФЛЕШ - НАКОПИЧУВАЧА; ПІДВІСКА ДЛЯ СУМКИ ТОЩО. Науково-технічний прогрес не стоїть на місці, а разом з ним змінюється функціональність і зовнішній вигляд оточуючих нас речей. Не стали винятком й брелоки. Зараз можна побачити вироби, в корпусі яких ховається мініатюрний флеш-накопичувач інформації, ліхтарик, засіб для очищення сенсорного екрану і навіть крихітний модем! Незмінним залишається одне - зручність та корисність такої прикраси.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!! *Використано Інтернет - ресурси

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Земелько Катерина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Богданова Лидия
    Цікавий та корисний матеріал. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
17959
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку